Ως εκδικητική ερμηνεύουν τη στάση γνωστού μαιευτήρα του Νοσοκομείου οι συγγενείς μιας εγκυμονούσας, η οποία διανύει το δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης της και λόγω επιπλοκών εισήχθη το Σαββατοκύριακο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Ο κ. Χάρης Παναγιώτογλου. Κάνει σοβαρές καταγγελίες
Ως εκδικητική ερμηνεύουν τη στάση γνωστού μαιευτήρα του Νοσοκομείου οι συγγενείς μιας εγκυμονούσας, η οποία διανύει το δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης της και λόγω επιπλοκών εισήχθη το Σαββατοκύριακο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Ο γιατρός έχει κατηγορηθεί ως υπεύθυνος για το θάνατο ενός βρέφους που εγκυμονούσε άλλη νύφη της ίδιας οικογένειας, επειδή - όπως λένε - έδωσε οδηγίες να καθυστερήσει η γέννα παρά το γεγονός ότι η εγκυμονούσα ήταν ετοιμόγεννη!
Όταν, λοιπόν, ο γιατρός ζήτησε χθες να δει τις εξετάσεις της νοσηλευομένης που είχε πραγματοποιήσει σε ιδιωτικό ιατρείο και εκείνη αρνήθηκε να του τις δώσει λέγοντάς του «χάσαμε ένα μωρό, δε θα χάσουμε και άλλο», εκείνος - όπως καταγγέλλει η οικογένεια - ζήτησε να δοθεί εξιτήριο στη γυναίκα, δηλαδή να φύγει από το Νοσοκομείο. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι κατά σύμπτωση χθες ξεκίνησε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης από το Νοσοκομείο για το θάνατο του βρέφους!
Έχουν περάσει πέντε μήνες από τότε που η οικογένεια Παναγιώτογλου θρήνησε για το παιδί που περίμενε και διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρό, ενώ η μητέρα ήταν ετοιμόγεννη. Τώρα που ο δεύτερος γιος της οικογένεια, Χάρης Παναγιώτογλου, περιμένει και εκείνος με τη γυναίκα του παιδί, παρουσιάστηκαν επιπλοκές από το ξεκίνημα της εγκυμοσύνης. «Την Κυριακή το πρωί η γυναίκα μου παρουσίασε κάποιο πρόβλημα, ανησυχήσαμε και πήγαμε στο Νοσοκομείο. Η γιατρός που εφημέρευε και την εξέτασε συνέστησε να κάνουμε εισαγωγή και να μείνει σε ακινησία, ενώ έδωσε εντολή να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις. Χθες το πρωί, όμως, ήρθε ο γιατρός - ο ίδιος που παρακολουθούσε τη νύφη μου που είχε χάσει το παιδί - και ζήτησε να δει τις εξετάσεις που ήδη είχαμε κάνει πριν λίγες ημέρες σε ιδιωτικό εργαστήριο. Η γυναίκα μου αρνήθηκε να του τις δώσει, λέγοντάς του ότι την παρακολουθεί άλλη γιατρός, ενώ αναφέρθηκε και στο προηγούμενο περιστατικό με τη νύφη μου, λέγοντάς του ότι “δε θέλουμε να χάσουμε και άλλο παιδί”. Τότε εκείνος έδωσε εντολή να δοθεί εξιτήριο στη γυναίκα μου και να φύγει από το Νοσοκομείο. Θεωρώ ότι η συμπεριφορά αυτή είναι εκδικητική και απαράδεκτη. Δεν μπορείς να διώχνεις ασθενείς από το Νοσοκομείο επειδή έχεις μαζί τους “προηγούμενα”», δήλωσε χαρακτηριστικά ο σύζυγος της ασθενούς, κ. Χάρης Παναγιώτογλου.
«Ποιος έχει ευθύνη;»
Η μητέρα του κ. Χάρη Παναγιώτογλου, Στέλλα, πήγε να μιλήσει στο γιατρό και τελικά αποτράπηκε η έξοδος της εγκυμονούσας από το Νοσοκομείο. «Του είπα ότι δεν έχει δικαίωμα να διώξει μια γυναίκα που αντιμετωπίζει πρόβλημα. Αν χάσει τελικά το παιδί, ποιος θα έχει ευθύνη;», διερωτόταν χθες αναφερόμενη στην προβληματική κατάσταση που αντιμετώπιζε.
«Ο γιατρός», συνεχίζει η κ. Παναγιώτογλου, «μου είπε ότι υπάρχουν κανονισμοί στο Νοσοκομείο και πρέπει να τους τηρούμε και ότι έχει δικαίωμα να ζητήσει να δει τις εξετάσεις. Εγώ ρωτάω αν τηρούν οι γιατροί τους κανονισμούς που επιβάλλουν να βρίσκονται στη θέση τους τη μέρα της εφημερίας τους. Και μετά, με ποιο δικαίωμα θέλει να διώξει ασθενή από το Νοσοκομείο; Από το σπίτι του τον διώχνει; Ή από την ιδιωτική κλινική του;», κατέληξε η κ. Παναγιώτογλου.
Ο ίδιος ο γιατρός στον οποίο απευθύνθηκε το «Ε», παρέπεμψε στη διοίκηση για δηλώσεις, ενώ περιορίστηκε να σχολιάσει: «Εγώ απλώς κάνω τη δουλειά μου», είπε.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Άρης Χατζηκομνηνός, δε θέλησε να σχολιάσει το συγκεκριμένο συμβάν δεδομένου ότι δεν έγινε στον ίδιο καμμιά καταγγελία, τόνισε όμως ότι «για οτιδήποτε παράπονο υπάρχει για τον οποιοδήποτε στο Νοσοκομείο, μπορούν οι συγγενείς να κάνουν μια αναφορά και είναι βέβαιο ότι κάθε περιστατικό θα διερευνηθεί. Αν υπάρχουν ευθύνες, θα αποδοθούν», υποστήριξε χαρακτηριστικά.
Ας σημειωθεί πως χθες ξεκίνησε και η ΕΔΕ για την υπόθεση του θανάτου του βρέφους, ενώ όπως τονίζουν οι συγγενείς μέλη της οικογένειας Παναγιώτογλου έχει διαταχθεί και αυτεπάγγελτα προανάκριση για το συμβάν από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών.