Στο πλαίσιο της 12ης Γιορτής Αγροτοτουρισμού, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου διοργανώνει την Κυριακή 10 Ιουλίου, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, μια εκδήλωση γευσιγνωσίας παραδοσιακών λεσβιακών γλυκών κουταλιού.
Στο πλαίσιο της 12ης Γιορτής Αγροτοτουρισμού, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου διοργανώνει την Κυριακή 10 Ιουλίου, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, μια εκδήλωση γευσιγνωσίας παραδοσιακών λεσβιακών γλυκών κουταλιού.
Όσοι βρεθούν στην εκδήλωση, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γεύσεις και αρώματα παρασκευασμένα από τους γυναικείους αγροτοτουριστικούς συνεταιρισμούς της Λέσβου, γλυκά του κουταλιού φτιαγμένα από αγνά υλικά και με παραδοσιακές συνταγές.
Οι συμμετέχοντες φορείς
Η Γιορτή Αγροτοτουρισμού, που για 12η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται φέτος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, αποτελεί πλέον μια παράδοση, που σκοπό έχει να αναδείξει τα προϊόντα της τοπικής παραγωγής και παράδοσης και την καλλιτεχνική δημιουργία στους χιλιάδες επισκέπτες που έχει κάθε χρόνο.
Στα περίπτερα της φετινής 12ης Γιορτής Αγροτοτουρισμού φιλοξενούνται τα καλύτερα προϊόντα των γυναικείων αγροτοτουριστικών συνεταιρισμών της Λέσβου, αλλά και βιολογικά, παραδοσιακά και μη προϊόντα άλλων παραγωγών και βιοτεχνών του νησιού. Για την καλύτερη προβολή τους κυκλοφορεί και ειδικό πολυσέλιδο έντυπο, που διανέμεται δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες.
Πιο συγκεκριμένα, στη γιορτή συμμετέχουν οι Γυναικείοι Αγροτοτουριστικοί Συνεταιρισμοί Αγιάσου, Αγίας Παρασκευής, Άγρας, Ανεμότιας, Μεσοτόπου, Παρακοίλων, Σκαλοχωρίου και Φίλιας, οι ετικέτες βιολογικού ελαιολάδου «Manolis», «Γλιγλής», «Ειρήνη», ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στύψης, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου και η Σαπωνοποιία Μαριάνθης Βατή. Ως φορείς κατασκευών συμμετέχουν τα «Χυτήρια Λέσβου» και το εργαστήριο χρυσοχοΐας Θ. Μαντζώρου, ενώ περίπτερο έχουν και η Οικοτεχνία Παπαγιαννίδη, το Μελισσοκομικό Εργαστήρι «Μελόσταγμα», καθώς και ένας αριθμός ποτοποιών (Αποστακτήριο Μεσοτόπου, Βιολογικό κρασί «Μεθυμναίος», Ποτοποιίες: «Ισιδώρου Αρβανίτη», «Βαρβαγιάννη», «Γιαννατσή», ΕΠΟΜ, ΛΕΒΑ, «Πιτσιλαδή»). Τέλος, με έργα τους συμμετέχουν και οι κεραμίστες Λ. Διαμαντίδου και Σ. Λιόλιος.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 22510 47033 και 22530 54434, καθώς και στο e-mail:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.