Εκλογές για… έναν

01/07/2012 - 05:56
Και τυπικά αναμένεται να κλείσει το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής 18 Απριλίου το κεφάλαιο Δημοτικές Εκλογές 2006 στο δήμο Πέτρας.
Και τυπικά αναμένεται να κλείσει το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής 18 Απριλίου το κεφάλαιο Δημοτικές Εκλογές 2006 στο δήμο Πέτρας. Αν κι είναι γνωστό πως στην επαναληπτική διαδικασία δε θα συμμετάσχει ο ένας εκ των δύο ισοψηφησάντων συνδυασμών, αυτός του Παύλου Παπουτσάνη, η διαδικασία προετοιμασίας έχει ολοκληρωθεί κι όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν οι κάλπες και να διεξαχθεί η εκλογική… αναμέτρηση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε απ’ το γενικό γραμματέα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Λέσβου, κ. Γιώργο Βαθρακούλη, μετά την απόφαση του νομάρχη εστάλη στη νομαρχία και σχετικό έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών, με το οποίο και δίνονται οδηγίες για τη διαδικασία. Έχουν καθοριστεί 11 εκλογικά τμήματα και ο πρόεδρος Πρωτοδικών έχει ορίσει τους δικαστικούς αντιπροσώπους.
«Στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Λέσβου», ανέφερε ο κ. Βαθρακούλης, «έχει οριστεί συνεργείο για τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων, ενώ και η νομαρχία και το ΚΕΠ του δήμου Πέτρας θα παραμείνουν όλη την Κυριακή ανοιχτά για ό,τι χρειαστεί, όπως γίνεται πάντα στις εκλογές.»


Παύλος Παπουτσάνης (αριστερά) Απόστολος Αλατζάς (δεξιά)

Ένα ψηφοδέλτιο
Η νομαρχία ενημέρωσε τους υποψηφίους ότι θα πρέπει να παραδώσουν τα ψηφοδέλτιά τους στο δήμο Πέτρας, αλλά, αν και δεν υπάρχει επίσημη παραίτηση απ’ την πλευρά του κ. Παπουτσάνη, θεωρείται ως και βέβαιο ότι ψηφοδέλτια θα παραδώσει μόνο ο συνδυασμός του Απόστολου Αλατζά.
Με την τελευταία του ανακοίνωση, ο κ. Παπουτσάνης εξήγησε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους δε συμμετέχει στη διαδικασία-παρωδία εκλογών της Κυριακής, καταγγέλλοντας ότι δε λειτούργησαν οι θεσμοί και εν τέλει δεν εφαρμόστηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού παρ’ ότι δόθηκε εντολή απ’ το υπουργείο και την Περιφέρεια ουδέποτε ανέλαβε δήμαρχος, όπως όριζε η απόφαση για να γίνουν οι εκλογές.
Πολιτικά, δεδομένων και των γενικότερων συγκυριών στην αυτοδιοίκηση (θητεία λίγους μήνες ακόμη, σε ένα δήμο που καταργείται), είναι πολλοί που δικαιώνουν την επιλογή του κ. Παπουτσάνη, αφού σε ενδεχόμενη εκλογή του, απλά θα έπρεπε να κλείσει τα οικονομικά του δήμου και να παραδώσει στη διάδοχη κατάσταση. Σε σχόλιο γιατί δε διεκδικούσε, έστω και υπό τις παρούσες συνθήκες που κατήγγειλε, την εκλογή του «για την τιμή των όπλων», ο κ. Παπουτσάνης είχε απαντήσει πως «η αυτοδιοίκηση δεν είναι πόλεμος».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey