«Ένα υποτροπικό δάσος 20 εκατομμυρίων ετών»

01/07/2012 - 05:56
Η νέα διαδραστική πολυμεσική εφαρμογή, με τίτλο «Ένα υποτροπικό δάσος 20 εκατομμυρίων ετών» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, πρόκειται να παρουσιαστεί στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, αύριο Τετάρτη 29 Ιουλίου, στις 12:30.
Η νέα διαδραστική πολυμεσική εφαρμογή, με τίτλο «Ένα υποτροπικό δάσος 20 εκατομμυρίων ετών» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, πρόκειται να παρουσιαστεί στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, αύριο Τετάρτη 29 Ιουλίου, στις 12:30, από το διευθυντή του Μουσείου, αναπληρωτή καθηγητή Νίκο Ζούρο, και το γεωλόγο Ηλία Βαλιάκο.

Η διαδραστική εφαρμογή είναι τρίγλωσση, στην ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα, και δημιουργήθηκε στα πλαίσια του υποέργου «Ηλεκτρονικός εξοπλισμός με multimedia» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου 2000 - 2006.
Η ηλεκτρονική εφαρμογή καλωσορίζει τους επισκέπτες του Μουσείου στο Απολιθωμένο Δάσος και μέσα από ένα διαφορετικό ταξίδι τούς ξεναγεί στα εντυπωσιακά φυτικά απολιθώματα του απολιθωμένου δάσους.
Ποια όμως είναι η εξελικτική πορεία όλων αυτών των φυτών που έζησαν στο Βόρειο Αιγαίο πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια; Πότε εμφανίστηκαν όλες αυτές οι φυτικές ομάδες στη Γη; Ποια ήταν η εικόνα του δάσους που θα αντίκριζε ένας παρατηρητής αν μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτό το μεγάλο ταξίδι στο χρόνο; Ποια είναι τα ζώα που κατοίκησαν στο υποτροπικό δάσος και ποιοι οι συγγενείς τους στον ελλαδικό χώρο;
Απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα ξεδιπλώνονται μέσα από τις εντυπωσιακές γραφικές αναπαραστάσεις, το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και τις πιο πρόσφατες επιστημονικές πληροφορίες που περιλαμβάνει η νέα αυτή διακρατική εφαρμογή που υλοποιήθηκε, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις λειτουργίας ενός σύγχρονου μουσείου.
Η υλοποίηση της εφαρμογής έγινε από την ΑΝΚΟ Α.Ε. σε συνεργασία την αυστριακή Verdandi Planning & Development of Museums and Exhibitions, η οποία έχει υλοποιήσει πολλές εφαρμογές μεγάλων ευρωπαϊκών μουσείων και ιδιαίτερα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης.
Η εγκυρότητα των πληροφοριών που περιέχονται στην εφαρμογή, βασίζεται στη μελέτη των απολιθωμάτων που συνεχώς έρχονται στο φως από τις ανασκαφικές εργασίες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Η επιστημονική επιμέλεια έγινε από το διευθυντή του Μουσείου Ν. Ζούρο, και τους Κ. Βασιλειάδου, Η. Βαλιάκο και Κ. Μπεντάνα.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey