Ιστορίες της Ιγγλετέριας

01/07/2012 - 05:56
Οι εκλογές αυτές της 4ης Οκτωβρίου 2009 σημάδεψαν και το τέλος του Γ.Κ.Π.Σ.. Δεν πρόκειται για το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης αλλά για τους Γιαννέλη, Καραμανλή, Πετραλιά, Σουφλιά. Κοινό γνώρισμα όλων αυτών τα υπερβολικά καθυστερημένα αντανακλαστικά.
Οι εκλογές αυτές της 4ης Οκτωβρίου 2009 σημάδεψαν και το τέλος του Γ.Κ.Π.Σ.. Δεν πρόκειται για το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης αλλά για τους Γιαννέλη, Καραμανλή, Πετραλιά, Σουφλιά. Κοινό γνώρισμα όλων αυτών τα υπερβολικά καθυστερημένα αντανακλαστικά. Ο πρώτος δεν παραιτήθη όταν έπρεπε και τον αποστράτευσαν οι ψηφοφόροι, ο δεύτερος ανέλαβε τις ευθύνες με ένα χρόνο καθυστέρηση και παραμένει το ερώτημα τι είδους ανάληψη ευθυνών είναι αυτή όταν έκλεισε την Βουλή για να παραγραφούν τα σκάνδαλα. Η τρίτη ακόμη δεν έχει καταλάβει ότι σύνταξη γιατρού με 471 ευρώ τον μήνα δεν υπάρχει ούτε στον τρίτο κόσμο, και ο τέταρτος ως υπουργός και Περιβάλλοντος δεν κατάλαβε ότι το τσιμέντο «φύεται» μεν αλλά δεν κάνει καρπούς και δεν περιλαμβάνεται ακόμη στη χλωρίδα του τόπου.

Έβλαψαν και οι τέσσερις το ίδιον την Συρίαν.

«Με δεδομένη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οικονομία, είναι προφανές πως ακόμη και οι προεκλογικές παροχολογικού τύπου δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ πρέπει να μπουν στο ράφι για το καλό του τόπου, που κινδυνεύει να βυθισθεί σε μια μακρά περίοδο οικονομικής στασιμότητας.», γράφει η «Καθημερινή».
Η στήλη έχει την απορίαν αν στον τόπο, το καλό του οποίου επιθυμεί η εφημερίς, περιλαμβάνονται τα 2.400.000 συνάνθρωποί μας, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας μαζί με τις τράπεζες που μεταγγίσθηκαν με 28 δισ., χωρίς να δικαιολογεί η αναιμία τους τόσο αίμα προερχόμενο από ακούσια και υποχρεωτική αφαίμαξη πληβείων!
 
Η στήλη, πέρα από την παραπάνω απορία, επιθυμεί να πληροφορηθεί αν η «Καθημερινή», προτείνοντας την αποδέσμευση του ΠΑΣΟΚ από τις προεκλογικές υποσχέσεις του, θέλει να το καταστήσει αφερέγγυο ή το παρακινεί να γίνει αδέσμευτο!

Στην ίδια εφημερίδα διαβάζουμε: «Η σύμβαση εκχώρησης μέρους του λιμανιού στην κινεζική Cosco, ενδεχομένως περιέχει αποικιοκρατικού τύπου προβλέψεις, αντικείμενες στην κοινοτική νομοθεσία περί ελεύθερου ανταγωνισμού. Εν τούτοις, η υπαναχώρηση και η επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι διόλου απλή υπόθεση, όχι μόνο διότι θα φανεί σαν νίκη του συνδικάτου του λιμανιού, αλλά και γιατί οι Κινέζοι δεν έχουν κανένα λόγο να υποχωρήσουν από τα συμφωνημένα και κεκτημένα.»



Για όποιον δεν κατάλαβε, η αποικιοκρατική και αντικείμενη στο κοινοτικό δίκαιο σύμβαση του ΟΛΠ με την Cosco δεν πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί για να μη φανεί ως νίκη του συνδικάτου!

Άσε που δεν συμφέρει και στους Κινέζους!

Εκ νέου άλλη απορία. Στο καλό του τόπου περιλαμβάνεται και η Κίνα; «Ναι» απαντά ο Κ. Μίχαλος, πρόεδρος των ΕΒΕΑ και υιός του υπουργού της χούντας, που υπέβαλε αγωγή για να χαρακτηρισθεί ως παράνομη και καταχρηστική η απεργία των λιμενεργατών στον ΟΛΠ.

Διατί σιωπά ο Καρατζαφέρης;

Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη. Χέρι-χέρι μέχρι να στη φέρει!

Μια από τις πρώτες σωστές ενέργειες της υπουργού Υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, ήταν η επαναφορά της νομιμότητας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, μετά και την απόφαση του ΣτΕ, να ακυρώσει την απόφαση του Αβραμόπουλου που έπαυσε το νόμιμα εκλεγέν Δ.Σ. και διόρισε δοτή διοίκηση της αρεσκείας του, βασιζόμενος σε βασιλικό διάταγμα! Τα σωστά να επαινούνται.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey