Γεννήθηκε το λευκό «Δάφνις και Χλόη»

01/07/2012 - 05:56
Μια βραδιά γευσιγνωσίας κρασιού για τους δημοσιογράφους της Λέσβου ήταν το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, χάρη στην παρουσίαση του λευκού «Δάφνις και Χλόη» και της μεγάλης φιάλης του ερυθρού «Μάκαρα».
Μια βραδιά γευσιγνωσίας κρασιού για τους δημοσιογράφους της Λέσβου ήταν το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, χάρη στην παρουσίαση του λευκού «Δάφνις και Χλόη» και της μεγάλης φιάλης του ερυθρού «Μάκαρα». Ο «Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου» έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο με το κόκκινα κρασιά «Δάφνις και Χλόη» και «Μάκαρα». Το δεύτερο κατά το πρώτο έτος παραγωγής του εμφιαλωνόταν μόνο σε μικρές φιάλες των 187 ml, όμως μετά από την αποδοχή που είχε από τους καταναλωτές θα τυποποιείται και σε μεγάλη φιάλη.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου οι κυρίες Κατερίνα Λούπου - Πατερέλλη και Σούλα Κουτούζη, σημείωσαν πως το λευκό «Δάφνις και Χλόη» χαρακτηρίζεται από το χρυσοκίτρινο χρώμα του, τα μοσχάτα αρώματά του και την ισορροπημένη γεύση. Είναι ένα κρασί που πίνεται δροσερό και συνοδεύει άριστα σαλάτες, θαλασσινά, μεζέδες, πιάτα με λευκές λεμονάτες σάλτσες. Αλλά μπορούμε να το γευτούμε και μόνο του.
Το «Μάκαρα» είναι ένα έντονο, κόκκινο ξηρό κρασί, που παράγεται από σταφύλια των ποικιλιών Καλλονιάτικο και Μυρωδάτο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι τα διακριτικά αρώματα και η γεύση που διαρκεί. Είναι ένας ιδανικός συνοδός πληθώρας πιάτων της ελληνικής κουζίνας, κρεατικών, πιάτων με κόκκινες σάλτσες, μακαρονάδων και πίτσας. Η απαλή γεύση του το κάνει ιδανικό για όσους θέλουν να το απολαύσουν χωρίς συνοδεία φαγητού.
Η «ναυαρχίδα» του «Οινοφόρου Μεγαλοχωρίου», το ερυθρό «Δάφνις και Χλόη» της εσοδείας τού 2010, θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο προκειμένου να ωριμάσει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.


Οι κυρίες Σούλα Κουτούζη και Κατερίνα Λούπου - Πατερέλλη, κατά την παρουσίαση των κρασιών της εσοδείας τού 2010 (πάνω). Λευκό και κόκκινο «Δάφνις και Χλόη» και το «Μάκαρα» σε μεγάλη φιάλη

Ποια είναι…

Η οινοποιία διαθέτει ιδιόκτητο αμπελώνα στο Μεγαλοχώρι, που βρίσκεται σε υψόμετρο 780 μέτρων και είναι διαμορφωμένος σε αμπελοπεζούλες. Παράλληλα, δημιουργείται ένας νέος αμπελώνας στην περιοχή Καρυώνας της Γέρας, σε υψόμετρο 600 μέτρων. Σε αυτό θα καλλιεργούνται οι ποικιλίες Αθήρι, Ασύρτικο, Μοσχάτο, Μανδηλαριά και Φωκιανό για την παραγωγή λευκών κρασιών.
Επίσης, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα καλλιεργηθούν πειραματικά αμπέλια της ποικιλίας Μαλαγουζιά. Το επόμενο διάστημα η επιχείρηση θα κάνει τις πρώτες εξαγωγές κρασιών της Λέσβου στο εξωτερικό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey