Αγώνα δρόμου για να στείλουν τις ενστάσεις που χρειάζονται προκειμένου να μη μείνουν έξω από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» περίπου 250 - 280 ηλικιωμένοι από τη Λέσβο, έκαναν χθες το νομικό πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, καθώς και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα.
Αγώνα δρόμου για να στείλουν τις ενστάσεις που χρειάζονται προκειμένου να μη μείνουν έξω από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» περίπου 250 - 280 ηλικιωμένοι από τη Λέσβο, έκαναν χθες το νομικό πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, καθώς και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα. Από προχθές που αναρτήθηκαν από την ΕΕΤΑΑ οι λίστες με τα ονόματα, δόθηκε μόνο μιας μέρας (!) προθεσμία για την αποστολή των ενστάσεων. «Το έχουμε βάλει πείσμα να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να μη μείνει ούτε ένας ηλικιωμένος εκτός προγράμματος, γιατί πιστεύουμε ότι όλα αυτά είναι σκόπιμα για να γίνουν περικοπές», δήλωσε χθες στο «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων τού «Βοήθεια στο Σπίτι», Στρατής Γεωργέλλης.
Με πολλές «απώλειες», όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, ανακοινώθηκαν προχθές τα ονόματα των ηλικιωμένων που πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν, αλλά και τα ονόματα εκείνων που λόγω «ελλιπών στοιχείων και δικαιολογητικών» μένουν έξω. Σύμφωνα με την πρόεδρο του νομικού προσώπου, Αναστασία Αντωνέλλη, οι λόγοι για τους οποίους έβγαλαν περίπου 250 - 280 ηλικιωμένους από το πρόγραμμα είναι άνευ ουσίας. «Σε όλη τη χώρα έχουν γίνει περικοπές και στη Λέσβο από τα 1.250 άτομα που προτείναμε εμείς, έχουν βάλει 250 - 280 άτομα. Μάλιστα, καλούν τους ίδιους τους ηλικιωμένους να υποβάλουν ενστάσεις. Εμείς φυσικά αναλάβαμε να τους ενημερώσουμε και να κάνουμε όλες τις διαδικασίες για να μη χαθεί ούτε μια θέση ηλικιωμένου», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνέλλη.
«Μας δίνουν περιθώριο μόνο μια ημέρα για να υποβάλουμε τις ενστάσεις και από την άλλη μεριά σε πολλές περιπτώσεις ζητάνε στοιχεία που τους τα έχουμε στείλει και τα έχουν χάσει», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι», κ. Γεωργέλλης.
Ο ίδιος, μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά περίπτωση «ωφελουμένου» του προγράμματος, δηλαδή κατόχου κάρτας ανεργίας ο οποίος προτείνει για ένταξη τον παππού του και το θείο του. Από την αξιολόγηση που έγινε από την ΕΕΤΑΑ, εντάχθηκε στο πρόγραμμα ο θείος του… όχι όμως και ο παππούς του, γιατί όπως αναφέρεται «δε φαίνεται η συγγένεια».