Πλήρες και ολοκληρωτικό… ξεπούλημα για το iPad 2, από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, πριν καλά-καλά εμφανιστεί στα καταστήματα, αφού το νέο tablet τής Apple εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού! Άλλη μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία από πλευράς τής Apple.
Πλήρες και ολοκληρωτικό… ξεπούλημα για το iPad 2, από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, αφού το νέο tablet τής Apple εξαφανίστηκε από τα καταστήματα εν ριπή οφθαλμού!
Σύμφωνα με έρευνα του αναλυτή Gene Munster, της επενδυτικής εταιρείας Piper Jaffray και της ομάδας του, το iPad 2 ξεπούλησε πριν καλά-καλά εμφανιστεί στα καταστήματα! Μετά από επικοινωνία με 236 αγοραστές, που σκόπευαν να το αποκτήσουν, αλλά και εμπορικά καταστήματα που είχαν αναλάβει τη διάθεσή του, ο Gene Munster κατέληξε σε κάποια άκρως ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, το iPad 2 πούλησε περί τα 400.000 με 500.000 «κομμάτια», δηλαδή 100.000 - 200.000 περισσότερα από τις αντίστοιχες πωλήσεις που έκανε το πρώτο iPad το πρώτο Σαββατοκύριακο της κυκλοφορίας του. Μετά από επικοινωνία του με όλα τα καταστήματα που το… φιλοξένησαν στα ράφια τους (έστω, για… όσο πρόλαβαν), το iPad 2… εξαφανίστηκε από προσώπου γης και δεν «υπήρχε κομμάτι» ούτε για δείγμα!
Από όσους το αγόρασαν, το 70% ήταν νέοι χρήστες - δηλαδή, δεν «αναβάθμιζαν» από το παλιό στο καινούργιο μοντέλο. Ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον έχει η αναλογία… «οπαδών», όπως θα λέγαμε τους φανατικούς τής Apple που σπεύδουν να αγοράσουν κάθε νέο προϊόν της. Όπως είναι… προφανές, οι «οπαδοί» τής Apple είναι και κάτοχοι Mac, και έτσι θα μπορούσε να περιμένει κανείς πως θα αποτελούσαν και την πλειοψηφία όσων θα αγόραζαν το iPad 2. Και όμως, ενώ στο πρώτο iPad η αναλογία αγοραστών ήταν 74% κάτοχοι Mac και 26% κάτοχοι PC, στο δεύτερο οι δυο ομάδες είναι σχεδόν ίσες - με τους κατόχους Mac στο 51% και PC στο 49%.
Αρκετό ενδιαφέρον έχει και το ότι το 41% των αγοραστών προτίμησαν το μοντέλο των 32GBs, σε σχέση με το 32% που είχε προτιμήσει το αντίστοιχο μοντέλο του πρώτου iPad και, ομοίως, αύξηση στη ζήτηση είχε και το μοντέλο των 64GBs σε σχέση με την αντίστοιχη ζήτηση στην περίπτωση του πρώτου iPad. Έτσι, όχι μόνο το iPad 2 πούλησε «περισσότερο», αλλά και «ακριβότερα» σε σχέση με τον πρόγονό του.
Από τους αγοραστές του, μόνο το 6% δήλωσε πως σκόπευε να διαβάζει στη συσκευή - σημαντική πτώση σε σχέση με το 19% του πρώτου iPad -, ενώ το 17% δήλωσε πως σκοπεύει να το χρησιμοποιεί για να παίζει παιχνίδια και χρησιμοποιεί εφαρμογές, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από το 9% του πρώτου μοντέλου - που δείχνει πως το «οικοσύστημα» του App Store τής Apple επεκτείνεται.
Από ό,τι φαίνεται, λοιπόν, μιλάμε για άλλη μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία από πλευράς τής Apple και ένα από τα καλύτερα «ανοίγματα» που έχει επιτύχει οποιοδήποτε προϊόν της μέχρι σήμερα.
Πηγή: www.pcw.gr