Στα κινητά το μέλλον της διαφήμισης

01/07/2012 - 05:56
Φανταστείτε έναν κόσμο στον οποίο οι καταναλωτές πραγματοποιούν τις αγορές τους ακουμπώντας το κινητό τους τηλέφωνο σε μία συσκευή που αναλαμβάνει να περάσει τη χρέωση στον επόμενο λογαριασμό της συνδρομής τους.
Φανταστείτε έναν κόσμο στον οποίο οι καταναλωτές πραγματοποιούν τις αγορές τους ακουμπώντας το κινητό τους τηλέφωνο σε μία συσκευή που αναλαμβάνει να περάσει τη χρέωση στον επόμενο λογαριασμό της συνδρομής τους. Η λίστα για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ γίνεται μέσα από μια εφαρμογή εγκατεστημένη στο κινητό τηλέφωνο, που αναλαμβάνει να οργανώσει τα προϊόντα με βάση τη σειρά που είναι τοποθετημένα στα ράφια του συγκεκριμένου σούπερ μάρκετ, ενώ με το πρώτο χιόνι, η εταιρεία από την οποία αγοράσατε το αυτοκίνητό σας στέλνει στο κινητό φωτογραφία του με τα καινούργια λάστιχα χιονιού, ενημερώνοντάς σας ότι μπορείτε άμεσα να τα αγοράσετε. Τώρα σταματήστε να φαντάζεστε. Όλα τα παραπάνω δεν είναι μέρος σεναρίου χολλυγουντιανής παραγωγής, αλλά πραγματικότητα που εφαρμόζεται ήδη από μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού.

«Το μέλλον είναι τώρα». Με αυτή την πρόταση που μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά αποδεικνύεται πέρα ως πέρα αληθινή, συνόψισε τα λεγόμενά του ο Μάικ Γουόλς, στην ομιλία που έδωσε την περασμένη Παρασκευή ενώπιον στελεχών της ελληνικής και ξένης διαφημιστικής αγοράς, στο πλαίσιο του workshop που διοργάνωσε η Internet q στην Αθήνα. Ο Γουόλς, που εστιάζει τη δραστηριότητά του στη συγκέντρωση ενδιαφερόντων τεχνολογικών ιδεών από κάθε γωνιά του πλανήτη και έχει διατελέσει σύμβουλος σε μια σειρά από διεθνή μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων η News Corporation και το BBC, εστίασε στη γενιά των παιδιών που γεννήθηκαν από το 1994 και μετά, λέγοντας ότι αυτή είναι η γενιά που ζει και αναπτύσσεται με το διαδίκτυο.
Σήμερα, τα 16χρονα παιδιά είναι πλήρως εξοικειωμένα με τις νέες τεχνολογίες, μεγάλωσαν κρατώντας κινητά τηλέφωνα, iPods, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, παίζοντας βιντεοπαιχνίδια στις κονσόλες και επικοινωνώντας μέσα από κοινωνικά δίκτυα στο web. Εξ αιτίας κυρίως του τελευταίου, η συμπεριφορά τους, οι αντιδράσεις και οι προτιμήσεις τους είναι μετρήσιμες, από τη στιγμή που χρησιμοποιούν τα δίκτυα ως μέσο έκφρασης. Δίνουν, έτσι, τη δυνατότητα στα επιτελεία μάρκετινγκ των εταιρειών να πραγματοποιήσουν στοχευμένες προωθητικές ενέργειες.
Ο Γουόλς θεωρεί ότι το επόμενο κύμα τεχνολογικής καινοτομίας δε θα προέλθει από τη Δύση, αλλά από την Αφρική και τις χώρες του λεγόμενου BRIC, που αποτελείται από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα. Η τελευταία, μάλιστα, διαθέτει σήμερα το μεγαλύτερο διαδικτυακό πληθυσμό του πλανήτη, ξεπερνώντας τα 450 εκατομμύρια ενεργών χρηστών. Ενώ, στην Κένυα, σχεδόν το 60% του πληθυσμού της χώρας πραγματοποιεί τραπεζικές συναλλαγές μέσω κινητών τηλεφώνων, καθώς παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τις αντίστοιχες στα φυσικά καταστήματα των τραπεζών.
Πηγή: www.kathimerini.gr

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey