Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΛΚ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Ν. Γιακαλή, Αντώνης Γώγος, μιλά στο «Ε».
Με ποιον τρόπο σκοπεύετε να ασχοληθείτε και να βοηθήσετε τον αθλητισμό, αν εκλεγείτε;
«Ο αθλητισμός είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι της ζωής μου. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, ασχολούμαι μαζί του. Ως αθλητή του στίβου και του ποδοσφαίρου με τον Αρισβαίο, ως φίλαθλο και εσχάτως ως παράγοντα. Έτσι λοιπόν αν εκλεγούμε, θα προσπαθήσω να βοηθήσω με κάθε τρόπο και κυρίως με την ένταξη και υλοποίηση αθλητικών έργων στο νησί μας. Πάσχουμε από αθλητικές υποδομές και πρέπει πάνω σε αυτό, να γίνει ένας νέος σχεδιασμός. Ελπίζω να εκλεγούμε, και εγώ προσωπικά ελπίζω να βοηθήσω προς αυτήν την κατεύθυνση.».
Σκέφτεστε την επικριτική και σε κάποιες περιπτώσεις, οργισμένη στάση του κόσμου απέναντι στους πολιτικούς, με δεδομένο ότι διανύουμε καιρό κρίσης και υπάρχουν δικαιολογημένα παράπονα;
«Καταρχάς δεν είμαι πολιτικός με τη στενή έννοια του όρου. Μου ζητήθηκε από το Νάσο Γιακαλή, να βοηθήσω τον τόπο μου, με την εμπειρία και τις γνώσεις μου στα τεχνικά θέματα, και το αποδέχτηκα. Η προσπάθειά μου, με όλες μου τις δυνάμεις, θα είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι δεδομένο πως όποιος κατέχει κάποιο αξίωμα και ασκεί διοίκηση, δέχεται κριτική. Η κριτική είναι απαραίτητη και γίνεται εποικοδομητική αν την αποδέχεσαι και ενεργείς για το καλύτερο.».
Θεωρείτε ότι οι πολιτικοί και γενικότερα η πολιτική, ασχολούνται σοβαρά με τον αθλητισμό;
«Θα σας απαντήσω ως πολίτης. Πιστεύω πως ο αθλητισμός και ειδικά οι αθλητικές επιτυχίες, πέφτουν “θύματα εκμετάλλευσης” από τους πολιτικούς. Δε νομίζω πως υπήρξε ποτέ στη χώρα μας, κάποιο μακροπρόθεσμο σχέδιο για την ουσιαστική ανάπτυξη του αθλητισμού. Ο αθλητισμός στην Ελλάδα, πορεύεται περισσότερο με τη ρομαντική ενασχόληση κάποιων παραγόντων οι οποίοι πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουν.».
Περισσότερο απαιτητικοί είναι οι θεατές σε ένα γήπεδο ή οι ψηφοφόροι στις εκλογές; Πού χρειάζεται περισσότερος «ιδρώτας»; Στον αγωνιστικό χώρο ή στον προεκλογικό αγώνα;
«Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας διαρκεί 90 λεπτά. Η πίεση για τη νίκη είναι μεγάλη. Το αποτέλεσμα άμεσο, και ο επόμενος αγώνας πολύ σύντομα. Πρέπει να έχεις την ικανότητα να διαχειρίζεσαι γρήγορα και σωστά τις όποιες κρίσεις προκύπτουν. Στις εκλογές, ο πολίτης σού δίνει με την ψήφο του, την εντολή να τον εκπροσωπείς για τα επόμενα χρόνια στο θεσμό για τον οποίο εκλέγεσαι. Εργάζεσαι και προσπαθείς με στόχο μια επιτυχημένη τετραετία και ουσιαστική, και κρίνεσαι στο τέλος αυτής εκ του αποτελέσματος. Πιστεύω λοιπόν πως ο φίλαθλος είναι πιο απαιτητικός γιατί το αποτέλεσμα είναι άμεσο. Όσο για τον ιδρώτα, είναι, πιστεύω, ο ίδιος και στον παράγοντα του ποδόσφαιρου και στον προεκλογικό αγώνα.».