Αληθινή μαρτυρία από τη Γάζα…

01/07/2012 - 05:56
Μια εκδήλωση συμπαράστασης στους Παλαιστινίους της Γάζας διοργάνωσαν προχθές το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Στα μπλόκια» και ομάδα φοιτητών του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Μια εκδήλωση συμπαράστασης στους Παλαιστινίους της Γάζας διοργάνωσαν προχθές το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Στα μπλόκια» και ομάδα φοιτητών του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Με συντονίστρια τη φοιτήτρια του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ανθή Καραγγελή, η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή δύο βίντεο με θέμα την Παλαιστίνη, το ένα του δημοσιογράφου του «ΣΚΑΪ» Άρη Χατζηστεφάνου και το άλλο του «Free Gaza Movement» (Κίνημα για την Απελευθέρωση της Γάζας).

Παράθεση αληθινών γεγονότων

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η μαρτυρία του κεντρικού ομιλητή στην εκδήλωση, ακτιβιστή Γιώργου Καρατζά, που βρισκόταν στο πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος», ένα από τα καράβια που συμμετείχαν στην ανθρωπιστική αποστολή του «Στόλου της Ελευθερίας» που στα τέλη Μαρτίου δέχτηκε επίθεση από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.
Ο κ. Καρατζάς αφηγήθηκε στους παρευρισκομένους τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο πλοίο όπου επέβαιναν οι Τούρκοι ακτιβιστές, οι οποίοι, όπως είπε χαρακτηριστικά, «πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος», βάσει όσων του μετέφεραν οι δύο Έλληνες επιβαίνοντες στο ίδιο πλοίο, ο ένας εκ των οποίων ήταν ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου, αλλά και της προσωπικής του εμπειρίας από τη μεταχείριση που είχαν ο ίδιος και οι συνεπιβάτες του από τους Ισραηλινούς.
«Οι Τούρκοι είχαν κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούν το σκάφος τους. Ακόμη και όταν σήκωναν λευκές σημαίες, οι Ισραηλινοί εξακολουθούσαν να πυροβολούν», ανέφερε ο ίδιος για την επίθεση των Ισραηλινών στο τουρκικό πλοίο, τονίζοντας ότι οι επιβαίνοντες ακτιβιστές ήταν άοπλοι.
Ακολούθησε η εισήγηση του επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Στράτου Γεωργούλα, που ανέλυσε την έννοια του «εγκλήματος», σημειώνοντας πως η περίπτωση της Γάζας και η επέμβαση των Ισραηλινών δεν αποτελεί μόνο προσωπικό αλλά και κρατικό έγκλημα.
Τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση, ενώ οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να δουν φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη Γάζα, που είχαν αναρτηθεί στην πλατεία Σαπφούς με αφορμή την εκδήλωση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey