Αμέσως μετά το Συνέδριο που ξεκινά την Παρασκευή, η Ν.Δ. θα αποφασίσει για την επιλογή υποψηφίων για τις εκλογές του Νοεμβρίου, με στόχο στις αρχές Ιουλίου να έχει οριστικοποιήσει τα ονόματα για τις 13 Περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους.
Αμέσως μετά το Συνέδριο που ξεκινά την Παρασκευή, η Ν.Δ. θα αποφασίσει για την επιλογή υποψηφίων για τις εκλογές του Νοεμβρίου, με στόχο στις αρχές Ιουλίου να έχει οριστικοποιήσει τα ονόματα για τις 13 Περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους.
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι αποφάσεις για τις υποψηφιότητες θα ληφθούν από τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, το γραμματέα Αυτοδιοίκησης, Βασίλη Μιχαλολιάκο, και τον αρμόδιο τομεάρχη Χρήστο Ζώη, κι όλα δείχνουν πως μεγάλο βάρος για την επιλογή θα αποτελέσουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που διεξάγονται, ενώ φαίνεται πως θα υπάρξει και διαβούλευση με τα τοπικά κομματικά στελέχη.
Στην ολομέλεια των προέδρων των ΝΟΔΕ της Ν.Δ., που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Κυριακή, όπως μας είπε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου, Αλέξανδρος Κουτσαντώνης, έγινε κατ’ αρχάς καλωσόρισμα απ’ τον πρόεδρο και υπήρξαν τοποθετήσεις απ’ τους νεοεκλεγέντες προέδρους των ΝΟΔΕ, ενώ υπήρξε συζήτηση και για το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών. Ο κ. Σαμαράς ζήτησε να υπάρχει εκλογική ετοιμότητα, ενώ ξεκαθάρισε πως οι οργανώσεις της Ν.Δ. και η κομματική βάση θα έχουν λόγο στη συγκρότηση των κομματικού ψηφοδελτίου για τις εθνικές εκλογές. Ή, για τα δεδομένα του νομού Λέσβου, ο ένας στους πέντε υποψήφιους βουλευτές θα προκριθεί κατόπιν ψηφοφορίας μεταξύ των μελών της Ν.Δ. στο νομό.
Ο κ. Κουτσαντώνης στη δική του τοποθέτηση μίλησε για την ανάγκη η κινητήριος δύναμη της κάθε οργάνωσης να μην είναι οι πελατειακές σχέσεις όπως στο παρελθόν, αλλά οι ιδέες, τα ιδανικά και οι αξίες.
Στην ολομέλεια των προέδρων συζητήθηκαν ακόμη ζητήματα σχετικά με το Συνέδριο, ενώ σε όλους τους τόνους έγινε σαφές πως η όποια συζήτηση για τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου θα γίνει σε κομματικό επίπεδο αμέσως μετά το Συνέδριο, προκειμένου έτσι να αποφευχθούν και οι όποιες πιθανές εντάσεις προκύψουν εσωκομματικά από μια διαδικασία επιλογής υποψηφίων.
Διαψεύδει δημοσιεύματα και αναφέρεται σε «θαυμάσια συνεργασία με τον πρόεδρο» ο Σπύρος Γαληνός
«Δεν είμαι ούτε μικρός, ούτε νέγρος»
Για ακόμη μια φορά ο βουλευτής νομού Λέσβου Σπύρος Γαληνός βρέθηκε μεταξύ των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. που φλερτάρουν με το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν και να ανεξαρτητοποιηθούν ακολουθώντας την Ντόρα Μπακογιάννη.
Απαντώντας στο δημοσίευμα με τίτλο «Εννέα μικροί νέγροι και ένας αδελφός - Μια δεκάδα βουλευτών θεωρείται πιθανόν να αποχωρήσουν απ’ τη Ν.Δ. αν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος μετά το φθινόπωρο», στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Γαληνός τόνισε: «Δεν είμαι ούτε μικρός, ούτε νέγρος και είναι γνωστό αυτό στη Μυτιλήνη. Στο νομό μας όλοι γνωρίζουν τη στάση μου μετά τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο κόμμα, όπως και τη θαυμάσια συνεργασία που διατηρώ όλο αυτό το διάστημα με τον Αντώνη Σαμαρά. Ενδεχομένως οι πληροφορίες της εφημερίδας προέρχονται από κάποιον παλαιοκομματικό παράγοντα και δεν ευσταθούν. Αυτό άλλωστε τονίζω και σε επιστολή που ήδη απέστειλα στην εφημερίδα, τονίζοντας πως οι πηγές ενημέρωσης του συντάκτη του κειμένου δεν είναι αξιόπιστες.»
Στην ίδια κατηγορία εκείνων που το σκέφτονται να αποχωρήσουν, το δημοσίευμα εκτός του κ. Γαληνού περιλαμβάνει τους Σ. Κεδίκογλου, Μ. Μπεκίρη, Κ. Καραγκούνη και Ελ. Αυγενάκη, ενώ οι τέσσερις πιο πιθανοί για αποχώρηση είναι οι Χρ. Μαρκογιαννάκης, Αθ. Γιαννόπουλος, Γ. Κοντογιάννης και Έλσα Παπαδημητρίου.