Υδρία

01/07/2012 - 05:56
Μια από τις πιο σπουδαίες λογοτεχνικές φωνές του 20ού αιώνα, η Χρυσούλα Χατζηγιαννιού, πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε μία ακόμη ποιητική συλλογή με τον τίτλο «Υδρία». Περιλαμβάνει 32 ποιήματα, άλλα ολιγόστιχα και άλλα πολύστιχα.
ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

Χρυσούλα Χατζηγιαννιού
Ποιήματα
Πρόλογος: Δημήτριος Νιάνιας
Αθήνα 2011, σελ. 117

Μια από τις πιο σπουδαίες λογοτεχνικές φωνές του 20ού αιώνα, η Χρυσούλα Χατζηγιαννιού, γεννήθηκε στη Μυτιλήνη, σπούδασε Φιλολογία και εργάστηκε ως καθηγήτρια σε σχολεία της Μυτιλήνης, της Κωνσταντινούπολης, της Κύπρου και της Αθήνας. Από νωρίς ασχολήθηκε με την ποίηση, τη λυρική πρόζα και με τον πεζό λόγο, δοκίμιο και κριτική βιβλίου, καθώς και με το παιδικό βιβλίο. Στο ενεργητικό της έχει πέντε ποιητικές συλλογές, έξι πεζά, τέσσερα βιβλία για παιδιά και έχει δεχθεί σειρά τιμητικών διακρίσεων.
Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε μία ακόμη ποιητική συλλογή με τον τίτλο «Υδρία». Περιλαμβάνει 32 ποιήματα, άλλα ολιγόστιχα και άλλα πολύστιχα. Να μερικοί τίτλοι: Μάρθα, Ηώς Αθήνα, Ωδή στον Ήλιο, Γη πεφιλημένη, Το κράνος, Πόλη δειλινή, Μιλεί ο πηλός, Συλλογισμοί, Φαγεντιανή υδρία, Ο χειμώνανθος, Νόστιμον ήμαρ κ.ά..
Προλογίζει ο καθηγητής Δημήτριος Νιάνιας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey