Σε περαιτέρω συρρίκνωση των γραφείων τού ΟΤΕ προχωρά η διοίκηση του Οργανισμού σε όλη τη χώρα, ενώ στη Λέσβο δρομολογείται η κατάργηση των γραφείων Πέτρας και Καλλονής.
Στο πλαίσιο πολιτικής μείωσης των δαπανών
Σε περαιτέρω συρρίκνωση των γραφείων τού ΟΤΕ προχωρά η διοίκηση του Οργανισμού σε όλη τη χώρα, ενώ στη Λέσβο, μετά το κλείσιμο των γραφείων τού ΟΤΕ στον Πολιχνίτο πριν από τρία χρόνια περίπου και του Πλωμαρίου πριν δύο μήνες, δρομολογείται τώρα και η κατάργηση των γραφείων Πέτρας και Καλλονής.
«Δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα, αφήνουν ουσιαστικά ξεκρέμαστες τουριστικές περιοχές του νησιού», λέει στο «Ε» ο Θεμιστοκλής Αυγερινός, υπεύθυνος του γραφείου ΟΤΕ Πέτρας. Οι κάτοικοι των περιοχών αντιδρούν, καθώς θα πρέπει να πηγαίνουν στη Μυτιλήνη για να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.
Συνδικαλιστές θεωρούν ότι είναι πιθανό να προχωρήσει σε κλείσιμο ακόμη και το κατάστημα του ΟΤΕ Μυτιλήνης, δεδομένου ότι ήδη υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης του κοινού μέσα από διάφορες υπηρεσίες τού ΟΤΕ τηλεφωνικώς ή μέσω διαδικτύου, καθώς και από τα ιδιωτικά καταστήματα Cosmote και «Γερμανός». Τονίζουν, μάλιστα, ότι η λειτουργία των γραφείων αυτών σήμερα πλέον είναι ασύμφορη για τον ΟΤΕ, καθώς τα έσοδά τους συνεχώς περιορίζονται.
Συνολικά σχεδιάζεται το κλείσιμο 140 γραφείων τού ΟΤΕ σε όλη τη χώρα, ενώ όλοι αναμένουν ότι θα υπάρξει και συνέχεια.
Στη Βουλή
«Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας πολιτικής που στόχο έχει την αποδυνάμωση της περιφέρειας. Αυτήν τη φορά το θέμα αφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τού ΟΤΕ που εξυπηρετούν τα νησιά, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα να αποξενωθούν οι τοπικές κοινωνίες από τον Οργανισμό, αλλά πρωτίστως να γίνει ακόμα πιο δύσκολη η εξυπηρέτηση πολλών πολιτών», αναφέρει σε αναφορά που κατέθεσε στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο βουλευτής Λέσβου τής Ν.Δ.,Σπύρος Γαληνός.
Και καταλήγει: «Είναι πλέον διάχυτη η αίσθηση και η βεβαιότητα σε όλη την τοπική κοινωνία ότι κανείς δεν αντιλαμβάνεται τις ιδιαιτερότητες των νησιών του Νομού Λέσβου. Ο όγκος των εργασιών δεν μπορεί να λειτουργήσει ως μονοδιάστατο κριτήριο, αλλά θα πρέπει να προσμετρηθεί το στοιχείο της νησιωτικότητας, καθώς και οι ιδιαιτερότητες του γεωγραφικού αναγλύφου, αφού οι αποστάσεις μεταξύ περιοχών μπορούν να φτάσουν έως και τα 100 χιλιόμετρα, όπως π.χ. στη Λέσβο.»