Χαρτοφυλάκια για… όλους στο Δήμο Λέσβου

01/07/2012 - 05:56
Την πλέον δύσκολη απόφαση καλείται να πάρει έως τις 3 Ιανουαρίου ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, του οποίου οι επιλογές για τους στενούς του συνεργάτες αμέσως μετά τις δημαιρεσίες αναμένεται να καθορίσουν και τον τρόπο με τον οποίο θα πολιτευτεί η δημοτική του αρχή.
Την πλέον δύσκολη απόφαση καλείται να πάρει έως τις 3 Ιανουαρίου ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, του οποίου οι επιλογές για τους στενούς του συνεργάτες αμέσως μετά τις δημαιρεσίες αναμένεται να καθορίσουν και τον τρόπο με τον οποίο θα πολιτευτεί η δημοτική του αρχή. Σε μια ιδιαίτερης κρισιμότητας περίοδο, όπου τη δυσκολία μετάβασης απ’ τους 13 στον ένα δήμο δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι πολλά σημεία της μεταρρύθμισης δεν είναι ακόμη πλήρως αποκωδικοποιημένα, ο κ. Βουνάτσος οφείλει στους ψηφοφόρους του, αλλά και στον ίδιο τον τόπο, να επιλέξει τους καλύτερους και καταλληλότερους μεταξύ των 27 δημοτικών του συμβούλων, για όλες τις θέσεις ευθύνης στο νέο Δήμο.

Κι επειδή οι προσφερόμενες θέσεις, τα «χαρτοφυλάκια», είναι συγκριτικά πολλές, δε θα μείνουν παρά ελάχιστοι παραπονεμένοι. Καιροφυλαχτεί, όμως, πάντα το ζήτημα «ποιότητας» των επιλογών, δηλαδή αυτοί που θα οριστούν στην κάθε θέση, ιδίως στις θεματικές αντιδημαρχίες, και να θέλουν, αλλά και να μπορούν, να έχουν αντικειμενικά τα εχέγγυα για να επιτελέσουν σωστά το έργο που θα αναλάβουν.

Αποτίμηση αποτελέσματος

Την προηγούμενη Παρασκευή, στο χώρο που σήμερα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης, στο Παλιό Δημαρχείο, ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και διήρκεσε έως τις 11 και κάτι η πρώτη μετά τις επαναληπτικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου συνάντηση της πλειοψηφίας, την οποία και συγκάλεσε ο Δημήτρης Βουνάτσος. Οι πληροφορίες απ’ αυτή την πρώτη σύσκεψη της παράταξης της πλειοψηφίας, απ’ την οποία σημειωτέον δεν απουσίαζε ούτε ένας σύμβουλος (αν και κάποιοι χρειάστηκε να αποχωρήσουν νωρίς λόγω της μεγάλης απόστασης της επιστροφής), αναφέρουν πως επιδιώχθηκε να γίνει πέραν του απολογισμού και μια πρώτη διερευνητική προσέγγιση των «ρόλων» που θα διαμορφωθούν και θα επιθυμούσαν να αναλάβουν οι σύμβουλοι.
Η σύσκεψη έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα, το κλίμα που πάντα έχει ο συνδυασμός που έχει κερδίσει τις εκλογές, και ξεκίνησε με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος απ’ τον επικεφαλής του συνδυασμού. «Ο Δημήτρης Βουνάτσος είναι πιο ώριμος και υπεύθυνος παρά ποτέ», σχολίασε παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που μετείχε στη σύσκεψη, σχετικά με την εντύπωση που αποκόμισε απ’ την τοποθέτηση του νεοεκλεγέντα δημάρχου, συμπληρώνοντας ότι «φαίνεται να ξέρει τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει, για αυτό και ξεκίνησε απ’ τη συζήτηση για τα οργανωτικά ζητήματα, για το πώς θα δουλέψει ο νέος δήμος».


Ολοκληρώνοντας την τετραετή θητεία του ως αντιδημάρχου Μυτιλήνης, αλλά κι έχοντας διατελέσει γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο Απόστολος Πατέστος, θεωρείται… ήδη αντιδήμαρχος (αριστερά). Έχοντας διατελέσει και αντιδήμαρχος Μυτιλήνης, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Αιγαίου τού ΓΕΩΤΕΕ και κτηνίατρος, Γιάννης Τσακίρης, είναι απ’ αυτούς που θα κληθούν να υποστηρίξουν ενεργά τη δημοτική αρχή, πιθανόν στον τομέα της ανάπτυξης ή στα οικονομικά (στο μέσον). Όλα δείχνουν πως ο Χρήστος Κορδώνης θα προταθεί για τη θέση του πρώτου προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου (δεξιά)

Ο… πόλεμος
Όντως, όπως ανέφεραν κι άλλα στελέχη της πλειοψηφίας, μετά την εισήγηση του κ. Βουνάτσου κλήθηκαν ένας-ένας οι εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι να διατυπώσουν στην κλειστή σύσκεψη τις εκτιμήσεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και για το τι αντιδημαρχίες θα γίνουν.
Ο κ. Βουνάτσος, λίγο πριν κλείσει την εισήγησή του, θέλοντας να δώσει και μια πρόγευση των προθέσεών του να επιλέξει έμπειρα και με επιτυχή αυτοδιοικητική δράση στελέχη για τις πιο κρίσιμες θέσεις, φέρεται να είπε ότι «δεν μπορεί κάποιοι από φαντάροι να γίνουν ξαφνικά στρατηγοί. Πρέπει να γίνουν πρώτα λοχαγοί, γιατί τώρα έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο χρειάζονται μπαρουτοκαπνισμένοι.».
Ανάλογη τοποθέτηση φαίνεται να έχει κάνει ο κ. Βουνάτσος και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με πρόσωπα της εμπιστοσύνης του, κι όχι μόνο για τις θέσεις των αντιδημάρχων και των προέδρων των οργάνων του νέου Δήμου, αλλά και για τις δημοτικές κοινότητες: την 11μελή Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, όπου η πλειοψηφία πρέπει να αναδείξει πρόεδρο μεταξύ των επτά μελών της, και τις άλλες 22 Δημοτικές Κοινότητες (Λουτρών, Μόριας, Παμφίλων, Αγιάσου, Αγίας Παρασκευής, Μεσαγρού, Παλαιοκήπου, Παπάδου, Σκοπέλου, Άντισσας, Ερεσού, Μεσοτόπου, Άγρας, Καλλονής, Λουτρόπολης Θερμής, Μανταμάδου, Μήθυμνας, Πέτρας, Σκουτάρου, Στύψης, Πλωμαρίου και Πολιχνίτου), των χωριών με πληθυσμό άνω των 1.000 κατοίκων δηλαδή, όπου απ’ τα πέντε μέλη του Συμβουλίου τα τρία προέρχονται απ’ τον πλειονοψηφήσαντα στις εκλογές συνδυασμό και ομοίως πρέπει ο ένας να γίνει πρόεδρος.
Οι διαδικασίες αυτές για τις δημοτικές κοινότητες θα γίνουν στις 2 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των δημαιρεσιών, αλλά ήδη φέρεται ο κ. Βουνάτσος να εξετάζει με τα ίδια μέτρα και σταθμά, και για τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων, ποιους 23 θα επιλέξει ως προέδρους, θέτοντας σε προτεραιότητα το ζήτημα της εμπειρίας. Βέβαια, αν ανατρέξει κανείς στους εκλεγέντες, εύκολα διαπιστώνει πως υπάρχουν πολλές δημοτικές κοινότητες όπου κανένας σύμβουλος της πλειοψηφίας δεν έχει αυτοδιοικητική εμπειρία, οπότε θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες ικανότητες ως κριτήριο επιλογής, ενώ - όπως σε όλες τις ανάλογες διεργασίες - ο επικεφαλής δε θα πρέπει να αγνοεί τη «δυναμική» του καθενός (ανάλογα με τους σταυρούς που πήρε) ή και τις «φιλοδοξίες προσφοράς» που διαπιστώνει μεταξύ των συμβούλων του.
Συνολικά, απ’ τους 296 εκλεγέντες στο Δήμο Λέσβου η πλειοψηφία έχει τους 137, με τους οποίους και καλείται να δώσει τον «πόλεμο» του «Καλλικράτη». Αναλυτικότερα, απ’ τους 45 δημοτικούς συμβούλους έχει τους 27, απ’ τους 121 συμβούλους δημοτικών κοινοτήτων έχει τους 73, ενώ φαίνεται πως «υστερεί» αριθμητικά στις τοπικές κοινότητες, εκεί δηλαδή που η εκλογή δεν επηρεάζεται απ’ το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών σε επίπεδο δήμου, αφού σε σύνολο 120 συμβούλων και 10 εκπροσώπων τοπικών κοινοτήτων έχει εκλέξει μόλις 37 (15 προέδρους και 22 συμβούλους). Ή αλλιώς, επιβεβαιώνεται αυτό που ήδη απ’ το βράδυ των εκλογών είχε ως κυρίαρχο συμπέρασμα εξαχθεί, πως τη νίκη στο συνδυασμό έδωσε η Μυτιλήνη κι όχι η ύπαιθρος.


Θεματική αντιδημαρχία στην ποιότητα ζωής ή τοπική στη δημοτική ενότητα Καλλονής, μαζί με αρμοδιότητες θεματικές στο περιβάλλον; Ο Γιάννης Βατός συγκαταλέγεται στις πρώτες επιλογές του Δημήτρη Βουνάτσου για αντιδήμαρχος (αριστερά). Στενός συνεργάτης για χρόνια του νεοεκλεγέντα δημάρχου, ο Σταύρος Πολίτης δεν είναι ξεκάθαρο αν θα θελήσει να πάρει μία απ’ τις θεματικές αντιδημαρχίες που θα δημιουργηθούν ή αν θα ταχθεί να υπηρετήσει τη δημοτική ενότητα Πλωμαρίου στην οποία και εκλέχτηκε (στο μέσον). Ο βέρος Μυτιληνιός κι εκπαιδευτικός Κώστας Αστυρακάκης είναι μεταξύ των νεοεκλεγέντων συμβούλων, που όλα δείχνουν πως θα αναλάβει αρμοδιότητες αντιδημάρχου, μάλλον σε θέματα παιδείας (δεξιά)

Τι αντιδημαρχίες;
Επιστρέφοντας στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει απ’ την προηγούμενη Παρασκευή στην πλειοψηφία, και καλά κρατεί όλη τη βδομάδα, ο κ. Βουνάτσος θα πρέπει κατ’ αρχάς να αποφασίσει πόσες απ’ τις 13 αντιδημαρχίες που μπορεί να κάνει θα είναι θεματικές, πόσες τοπικές, ή ενδεχομένως πόσοι αντιδήμαρχοι θα έχουν αρμοδιότητες παράλληλα και θεματικού και τοπικού χαρακτήρα.
Στη συζήτηση που έγινε στη σύσκεψη, υπήρξαν διάφορες προτάσεις που κατατέθηκαν με υποστήριξη από συγκεκριμένα επιχειρήματα, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να μοιραστούν οι θεματικές και οι τοπικές αντιδημαρχίες. Άλλοι πρότειναν να γίνουν τέσσερις μόνο θεματικές, άλλοι πέντε, άλλοι περισσότερες και οι υπόλοιποι τοπικοί αντιδήμαρχοι να πάρουν ως αρμοδιότητα περισσότερες της μίας δημοτικές ενότητες (νυν δήμοι).
Ο κ. Βουνάτσος, που άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλες τις προτάσεις, φέρεται να έχει τις επόμενες μέρες σειρά προσωπικών επαφών με όλους ανεξαιρέτως τους δημοτικούς του συμβούλους, με τους οποίους και θα συζητήσει προκειμένου αφενός να τους ρωτήσει ευθέως τι θέση θα επιθυμούσαν να αναλάβουν και αφετέρου να «οριστικοποιήσει» την άποψή του για τα προσόντα και τις δυνατότητές τους.
Χρειάζεται να σημειωθεί ότι με τα νέα οικονομικά δεδομένα υπάρχει στον «Καλλικράτη» σαφής ρύθμιση οι δημόσιοι υπάλληλοι που καταλαμβάνουν οποιαδήποτε αυτοδιοικητική θέση για την οποία προβλέπεται αποζημίωση, να πρέπει να επιλέξουν ή το μισθό τους ή την αποζημίωση. Οπότε δεν υφίσταται κανένα οικονομικό κίνητρο για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Ένα ακόμη πλεονέκτημα που έχει ο νέος δήμαρχος, είναι ότι για τους 27 συμβούλους, εκτός των 13 αντιδημαρχιών, υπάρχουν ακόμη πολλές θέσεις ευθύνης, όπως του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λέσβου (ΔΕΥΑΛ), του προέδρου της αναπτυξιακής εταιρείας που θα συγκροτηθεί, του προέδρου της κοινωφελούς εταιρείας που ομοίως αναμένεται να δημιουργηθεί, του προέδρου ενδεχομένως μια εταιρείας νομικών προσώπων, των προέδρων των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα, ενώ στο άμεσο μέλλον αναμένεται και τη θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου να κατέχει ορισμένος δημοτικός σύμβουλος. Οπότε, οι θέσεις που θα πρέπει να καλυφθούν από τους 27 συμβούλους ανέρχονται συνολικά σε 21, που ανάλογα με τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής δεν αποκλείεται να αυξηθούν ή και να μειωθούν, αν κριθεί πως κάποιες επιτροπές ή εταιρείες δε χρειάζονται σε πρώτη φάση.


Έχοντας βγει προσφάτως στη σύνταξη, ο Νίκος Κατράνης ομοίως είναι απ’ τα στελέχη του καινούργιου Δημοτικού Συμβουλίου που ο κ. Βουνάτσος σκέφτεται να αξιοποιήσει σε θέση ευθύνης. Οι πληροφορίες τον θέλουν να μην έχει κάνει απολύτως καμμία συμφωνία προεκλογικά (αριστερά).  Ο τέως δήμαρχος Θερμής και δάσκαλος, Κώστας Φραγκόπουλος, διαθέτει πολύχρονη αυτοδιοικητική εμπειρία, που θα θελήσει να εκμεταλλευτεί ο επικεφαλής του νέου Δήμου (δεξιά)

Ποιοι σύμβουλοι;
Σε ό,τι αφορά στις δυσκολίες, μία επιπρόσθετη που θα έχει ο κ. Βουνάτσος σε αυτή την προσπάθεια να καταλήξει και στον αριθμό των αντιδημαρχιών από κάθε τομέα, αλλά και στα πρόσωπα που θα τις υπηρετήσουν, είναι η ανομοιογένεια του συνδυασμού του. Υπάρχει μια κατηγορία δημοτικών συμβούλων με τους οποίους έχει συνεργαστεί στενά και τους γνωρίζει πολύ καλά, όπως για παράδειγμα οι Σταύρος Πολίτης, Αριστείδης Ταξείδης, Λευτέρης Βογιατζής, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Ανθούλα Βαμβουρέλλη, οι οποίοι με ή χωρίς «Καλλικράτη» και διοικητική μεταρρύθμιση θα ήταν μαζί του, όπου κι αν είχε τεθεί επικεφαλής. Μια δεύτερη «ομάδα» εκλεγμένων είναι οι «ΠΑΣΟΚογενείς», στελέχη δηλαδή από το χώρο τού ΠΑΣΟΚ, που δίχως κατ’ ανάγκη να έχει συνεργαστεί μαζί τους ή να υπήρξαν στο παρελθόν πολιτικοί του φίλοι ο κ. Βουνάτσος γνωρίζει αρκετά καλά, αναγνωρίζει σε κάθε ευκαιρία και φέρεται να εκτιμά την αυτοδιοικητική τους εμπειρία ή την πολιτική τους επάρκεια ή και τα δύο. Στην κατηγορία αυτή είναι, μεταξύ άλλων, οι Απόστολος Πατέστος, Γιάννης Τσακίρης, Χρήστος Κορδώνης, Γιάννης Βατός, Σωτήρης Μαρινάτος, Κώστας Αστυρακάκης, Γιώργος Κυριαζής κ.ά.. Υπάρχουν, ακόμη, προσωπικοί φίλοι-συνεργάτες του, όπως και πρόσωπα που εκλέχτηκαν για πρώτη φορά στην αυτοδιοίκηση, αλλά φαίνονται να έχουν τη διάθεση να εργαστούν στον καινούργιο Δήμο, όπως οι Προκόπης Γυμνάγος, ο Θέμης Αθανάσης, ο Γιώργος Βουνάτσος, η Αναστασία Αντωνέλλη, η Σοφία Δόλκα, όπως και σύμβουλοι με αυτοδιοικητική εμπειρία και προσφορά στα χωριά τους, όπως ο Απόστολος Αθανασιάδης απ’ το Σίγρι, ο Βαγγέλης Γιαβάσης απ’ την Καλλονή, ο Δημήτρης Ζαφειρίου απ’ την Κάπη, ο Στρατής Αλεξίου απ’ τα Βασιλικά, ο Ηλίας Κουνιαρέλλης απ’ το Καγιάνι. Τέλος, το παζλ συμπληρώνεται απ’ την κατηγορία των προερχομένων απ’ τη Ν.Δ., όπως ο τέως δήμαρχος Θερμής Κώστας Φραγκόπουλος και ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δήμο Πολιχνίτου, Νίκος Κατράνης, αλλά και η Ταξιαρχούλα Πνακά απ’ το Δήμο Πέτρας. Οι οποίοι, όπως μαρτυρούν και οι ψήφοι που συγκέντρωσαν, βοήθησαν ιδιαίτερα στην επιτυχία του συνδυασμού.



Αν και πρόωρο, όποια συζήτηση σχετική με τις θέσεις ευθύνης στο νέο Δήμο γίνεται αυτή την περίοδο στη Μυτιλήνη θέλει το Σωτήρη Μαρινάτο να αναλαμβάνει την προεδρία τής ΔΕΥΑΛ. Ευσεβείς πόθοι ή τετελεσμένο γεγονός; (αριστερά). Ο Ηλίας Κουνιαρέλλης φέρεται, σε απόρροια πιθανώς και των προεκλογικών του δεσμεύσεων, να είναι εκείνος που θα αναλάβει την καθαριότητα, αν υπάρξει τέτοια εξειδίκευση στις θεματικές αρμοδιότητες (δεξιά)

Το… παζλ
Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, εδώ και 20 μέρες οργιάζουν οι συζητήσεις για το ποιοι εκλεκτοί προορίζονται για ποιες θέσεις. Και παρ’ ότι ο κ. Βουνάτσος φέρεται να μην έχει «κλειδώσει» κανέναν ακόμη ορισμό, οι επικρατούσες φήμες τον θέλουν να προτείνει για τη θέση κύρους του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου το διευθυντή της Β΄ Παθολογικής Κλινικής του Βοστανείου, Χρήστο Κορδώνη. Ομοίως, φέρεται το βαρύ φορτίο των έργων να προσανατολίζεται να το αναθέσει στον Απόστολο Πατέστο. Για τον τομέα των έργων εικάζεται και το όνομα του Γιάννη Βατού, που θεματικά ενδέχεται να αναλάβει, με ή χωρίς τα έργα, την πολεοδομία και το περιβάλλον, τον τομέα δηλαδή της ποιότητας ζωής. Όλα θα εξαρτηθούν, όμως, απ’ το πόσες θεματικές αντιδημαρχίες θα γίνουν τελικά. Για παράδειγμα, αν δημιουργηθεί αντιδημαρχία ανάπτυξης, με ευθύνη και τον πρωτογενή αλλά και τον τριτογενή τομέα παραγωγής, είναι πολύ πιθανόν να οριστεί αντιδήμαρχος για αυτές τις αρμοδιότητες ο Γιάννης Τσακίρης. Ο οποίος, ωστόσο, υπάρχει και πρόταση να αναλάβει τα οικονομικά και τη διοίκηση του Δήμου. Για τα θέματα παιδείας και πρόνοιας συζητείται το όνομα του Κώστα Αστυρακάκη, ενώ για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό φέρεται πιθανή η επιλογή του Παναγιώτη Ζαφειρίου. Θεματικές αντιδημαρχίες, όμως, θεωρείται πολύ πιθανόν να ανατεθούν και στους Κώστα Φραγκόπουλο και Νίκο Κατράνη ή στο Σταύρο Πολίτη, αν δε θέλει να περιοριστεί στις τοπικές αρμοδιότητες της δημοτικής ενότητας Πλωμαρίου ή και όμορων περιοχών. Μια ακόμη αντιδημαρχία που συζητείται η σύστασή της, είναι αυτή της καθαριότητας, αν δεν κριθεί πολυτέλεια να υπάρξει ξέχωρη αντιδημαρχία για ένα μόνο τομέα που κάλλιστα θα μπορούσε να περιληφθεί στην ποιότητα ζωής. Αν, πάντως, γίνει αυτή η αντιδημαρχία, «φωτογραφίζεται» ως ο κατ’ εξοχήν ιδανικός για αυτήν ο Ηλίας Κουνιαρέλλης.
Σε ό,τι αφορά στην προεδρία της ΔΕΥΑΛ, λόγω και της εμπειρίας που είχε απ’ την προεδρία στο Σύνδεσμο Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμής - Μυτιλήνης, το όνομα που ξεχωρίζει είναι του Σωτήρη Μαρινάτου, ενώ, τέλος, σε ό,τι αφορά στους τοπικούς αντιδημάρχους, θα εξαρτηθεί το πόσοι θα οριστούν απ’ την απόφαση για το πόσες θεματικές αντιδημαρχίες κρίνεται αναγκαίο να δημιουργηθούν. Είτε σε ξεχωριστές δημοτικές ενότητες (όπως π.χ. της μεγάλης διοικητικής περιφέρειας του νυν Δήμου Ερεσού - Αντίσσης) είτε σε ομάδες δημοτικών ενοτήτων (π.χ. Πλωμάρι, Αγιάσος, Γέρα, Ευεργέτουλας).
Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι υπάρχουν και σύμβουλοι που δε θα αντιδράσουν είτε γίνουν είτε όχι αντιδήμαρχοι. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γιώργου Κυριαζή, που στη σύσκεψη της πλειοψηφίας φέρεται να δήλωσε κατά λέξη απευθυνόμενος στον κ. Βουνάτσο και θέλοντας προφανώς να τον διευκολύνει στις αποφάσεις του: «Ή με βάλεις ή δε με βάλεις αντιδήμαρχο, εγώ θα είμαι μαζί σου.»
Από αρκετούς μετέχοντες στη σύσκεψη μας μεταφέρθηκε η εκτίμηση ότι ο Δημήτρης Βουνάτσος δε θα λογαριάσει πολιτικό κόστος στη λήψη των αποφάσεων που θα λάβει, ακόμη και αποκλείοντας κάποιους δικούς του ανθρώπους, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν σε όλους τους τόνους πως δεν έχουν γίνει προεκλογικές συμφωνίες, αν όχι με όλους, τουλάχιστον με τη συντριπτική πλειοψηφία όσων στρατεύτηκαν στο συνδυασμό στη βάση της αντικαλλικράτη τακτικής, και εκλέχτηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey