Απολογισμός… υγείας

01/07/2012 - 05:56
Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και ο απολογισμός των εργασιών και των οικονομικών του Βοστάνειου Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης για το περασμένο έτος, πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στην κεντρική πτέρυγα του ιδρύματος
Κοπή πίτας και ετήσιος απολογισμός στο Βοστάνειο Νοσοκομείο

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και ο απολογισμός των εργασιών και των οικονομικών του Βοστάνειου Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης για το περασμένο έτος, πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στην κεντρική πτέρυγα του ιδρύματος, παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων Αρχών, καθώς και στελεχών της Αστυνομίας.

Ο απολογισμός των πεπραγμένων του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, που ακολούθησε την ευλογία της βασιλόπιτας από το Μητροπολίτη Μυτιλήνης, ήταν ο τελευταίος πριν τη λήξη της θητείας του Άρη Χατζηκομνηνού, που είναι διοικητής τους τελευταίους 13 μήνες περίπου.
«Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Νοσοκομείου, θέσαμε ως προτεραιότητα την καθημερινότητα, τόσο των ασθενών όσο και των γιατρών, των νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων στα κεντρικά και περιφερειακά ιατρεία και τα κέντρα υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ευχαριστώντας, παράλληλα το Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο για τη στήριξή του, αλλά και όλους τους εργαζομένους, τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε ως «ψυχή» του Νοσοκομείου.
Από τα πρώτα στοιχεία, εξάλλου, με τα οποία ξεκίνησε την αποτίμηση του 2009 ο διοικητής του Νοσοκομείου ήταν η «ανάδειξη», όπως τη χαρακτήρισε, της διοίκησης του ιδρύματος με την κατάργηση των ραντεβού. Παράλληλα, έκανε λόγο και για τη βαρύτητα, όπως είπε, που δόθηκε «στην ειλικρίνεια των σχέσεων της διοίκησης με τους εργαζομένους».

Λειτουργία και εξοπλισμός

Μέσα στο 2009, λοιπόν, σύμφωνα με τα στοιχεία που η διοίκηση διένειμε στους παρευρισκομένους φορείς αλλά και στα Μ.Μ.Ε., εξετάστηκαν από το Νοσοκομείο συνολικά 112.335 ασθενείς, οι περισσότεροι από τους οποίους αποτελούσαν τακτικά περιστατικά, με μέσο όρο τους 148 νοσηλευομένους καθημερινά, κατά τι λιγότερους από το 2008.
Αναφερόμενος στις επενδύσεις που έγιναν όσον αφορά στον εξοπλισμό του Νοσοκομείου, ο κ. Χατζηκομνηνός ξεκίνησε από το ζήτημα που είχε προκύψει με τις ακτινογραφίες των μεταναστών: «Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μας με τη νομαρχία, σήμερα έχουμε πλέον ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα, το οποίο έχει εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει μέσα στις επόμενες ημέρες και με το οποίο θα εξετάζονται όλοι οι λαθρομετανάστες που έρχονται στο νησί. Επιπλέον, παρ’ όλο που χάθηκε η δυνατότητα αγοράς ακτινοδιαγνωστικού μέσω του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης σήμερα, με πόρους του Νοσοκομείου, έχουμε αγοράσει ένα νέο, που θα είναι στη διάθεση των πολιτών.»
Ανακοίνωσε, επιπλέον, την αναμονή για υπερηχοτομογράφους, εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα συνδράμει στο να λυθεί το ζήτημα του αξονικού τομογράφου, ενώ τόνισε τη σημασία της επαναλειτουργίας των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), καθώς και το σημαντικό έργο του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Μυτιλήνης, το οποίο έχει πραγματοποιήσει μέσα στο 2009 2.680 συνεδρίες με γονείς και παιδιά.

«Κυκεώνας»

«Τους 15 μήνες που είμαι διοικητής στο ίδρυμα, έμαθα κάτι που δεν ήξερα. Τι σημαίνει σπατάλη και πού οφείλεται ο κυκεώνας στον οποίο έχει περιέλθει η δημόσια υγεία. Το σύστημα υγείας που επικρατεί, πάει το Νοσοκομείο πολύ πίσω. Αν δεν μπει μια τάξη στο θέμα των προμηθειών, δε θα προχωρήσει η δημόσια διοίκηση», ανέφερε τέλος ο κ. Χατζηκομνηνός, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων ως παράδειγμα την προμήθεια ελαιολάδου για το Νοσοκομείο μέσω δημοπράτησης στο κόστος των πέντε ευρώ, παρ’ όλο που το Κληροδότημα «Βοστάνειο» εμπορεύεται το λάδι που το ίδιο παράγει σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Τεχνικά έργα και μελέτες
Όσον αφορά στα τεχνικά έργα που έχουν γίνει, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του διοικητή του Βοστάνειου, τόσο η Δ΄ Πτέρυγα του Νοσοκομείου όσο και ο βιολογικός καθαρισμός βρίσκονται σήμερα ένα βήμα πριν την ένταξή τους στη νέα προγραμματική περίοδο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007 - 2013, καθώς έχουν συνταχθεί τα τεύχη δημοπράτησης, προκειμένου τα έργα να είναι έτοιμα προς έγκριση με την πρόσκληση που θα γίνει από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Μέσα σε αυτά εντάσσεται και η αναπαλαίωση του κεντρικού κτηρίου του ιδρύματος, που από το 1930 που δημιουργήθηκε χρήζει βελτιώσεων. Σύμφωνα με τη διοίκηση, με τις δύο νέες προσθήκες εμβαδού 4.500 τ.μ. και με την ανακαίνιση των δύο παλιών πτερύγων, το Νοσοκομείο θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του νησιού για τα επόμενα 20 χρόνια.
Επίσης, σύμφωνα με τη διοίκηση, πρόκειται να κατασκευαστεί στο χώρο του Νοσοκομείου ένα ναΐσκος του Αγίου Ραφαήλ, προκειμένου να προσεύχονται οι ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους.
Μέσα στο 2009 ολοκληρώθηκαν, επιπλέον, οι εργασίες σε πολλά από τα Κέντρα Υγείας, ενώ ολοκληρώνονται, μέχρι το τέλος του μήνα, οι εργασίες επισκευής του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου, καθώς και η μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου Αγιάσου σε Πολυδύναμο, κάποια στιγμή μέσα στο τρέχον έτος.
Αναμένεται, επιπλέον, δημοσίευση από το Εθνικό Τυπογραφείο της μετατροπής του Περιφερειακού Ιατρείου Σιγρίου σε Άγονο, καθώς και αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου για να συνεχιστούν οι διαδικασίες μετατροπής των Π.Ι. Ιππείου, Παπάδου και Πέτρας επίσης σε Πολυδύναμα.
Αντίστοιχες επεμβάσεις και επισκευές έχουν ολοκληρωθεί ή αναμένονται και για τις περιοχές του Παλαιοχωρίου, του Μανταμάδου, της Βαρειάς, της Μόριας και της Συκαμιάς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey