Πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών, καθώς και ζημιές σε καλλιέργειες, έφερε η ισχυρή νεροποντή που έπληξε τα ξημερώματα του περασμένου Σάββατου 22 Ιανουαρίου τη Λήμνο. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στο κέντρο του νησιού.
Πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών, καθώς και ζημιές σε καλλιέργειες, έφερε η ισχυρή νεροποντή που έπληξε τα ξημερώματα του περασμένου Σάββατου 22 Ιανουαρίου τη Λήμνο. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στο κέντρο του νησιού και συγκεκριμένα στα χωριά Άγιος Δημήτριος, Καρπάσι, Ατσική, Λιβαδοχώρι και στα Τσιμάνδρια.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να παρέμβει σε αρκετές περιπτώσεις που χρειάστηκε άντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών, ενώ δυο φορές προχώρησε σε άντληση υδάτων από το ημιυπόγειο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου, εκεί όπου φιλοξενείται το Πνευματικό Κέντρο του ναού.
Για μικρής έκτασης ζημιές μίλησε στο «Ε» ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Παναγιώτης Μπιμπούδης, τονίζοντας: «Τα προβλήματα δεν ήταν μεγάλης έκτασης και άμεσα υπήρξε παρέμβαση, όπου και έγινε άντληση υδάτων από κάποια υπόγεια που πλημμύρισαν. Το ευτύχημα ήταν που δεν είχαμε έντονες βροχοπτώσεις στη Μύρινα, γιατί εκεί συνήθως παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι η νεροποντή δημιούργησε προβλήματα και στις καλλιέργειες του νησιού και συγκεκριμένα στον κάμπο της Ατσικής, του Κορνού και του Πορτιανού. Συγκεκριμένα, επλήγησαν αμπελοκαλλιέργειες και καλλιέργειες σιτηρών, ενώ άμεσα ξεκίνησε και η καταγραφή των ζημιών. Στις περιοχές όπου παρουσιάστηκαν τα προβλήματα, βρέθηκε κλιμάκιο του Δήμου Λήμνου με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπουλώτη. «Προέχει να καθαριστούν τα ρέματα για να μην έχουμε προβλήματα σε άλλες βροχοπτώσεις, και ταυτόχρονα θα δούμε τη δυνατότητα αποκατάστασης των ζημιών για τους αγρότες και μέσω του ΕΛΓΑ. Ξεκινήσαμε μια πρώτη καταγραφή των προβλημάτων και ελπίζουμε να υπάρξει αποζημίωση των αγροτών εκεί όπου υπήρχαν και οι μεγαλύτερες ζημιές.»
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, σε συνεργασία με όλους του εμπλεκόμενους φορείς προχωρά στη δημιουργία του τοπικού συντονιστικού οργάνου, που θα χειρίζεται όλα τα θέματα εκτάκτων αναγκών και θα αντικαταστήσει το πρώην συντονιστικό επαρχιακό όργανο. Εκτός της δημοτικής αρχής, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας και όλων των άλλων φορέων που εμπλέκονται σε θέματα διαχείρισης εκτάκτων αναγκών.