Στη φιέστα των πρωταθλητών η Καλλονή είπε το δικό της «αντίο» στη Super League

Με τον Ολυμπιακό ξεκίνησε και με αυτόν τελείωσε

19/04/2016 - 15:09

Το ονειρικό της ταξίδι ξεκίνησε από εκεί που τελείωσε, κάνοντας θαρρείς έναν τέλειο κύκλο με εναλλαγές συναισθημάτων, αναρίθμητες υπερβάσεις αλλά και πολλές πίκρες. Κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό λοιπόν, με τον οποίο το Σεπτέμβρη του 2013 στο ΟΑΚΑ η Καλλονή έκανε πρεμιέρα για λογαριασμό της Λέσβου στη Super League, κόντρα ξανά σε αυτόν είπε και «αντίο» στα «μεγάλα σαλόνια» στη δεύτερη διαδοχική φιέστα των Πειραιωτών για τα επινίκια του τίτλου, που συγκυριακά έγιναν ξανά με την ΑΕΛΚ φιλοξενούμενη.

Το ονειρικό της ταξίδι ξεκίνησε από εκεί που τελείωσε, κάνοντας θαρρείς έναν τέλειο κύκλο με εναλλαγές συναισθημάτων, αναρίθμητες υπερβάσεις αλλά και πολλές πίκρες. Κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό λοιπόν, με τον οποίο το Σεπτέμβρη του 2013 στο ΟΑΚΑ η Καλλονή έκανε πρεμιέρα για λογαριασμό της Λέσβου στη Super League, κόντρα ξανά σε αυτόν είπε και «αντίο» στα «μεγάλα σαλόνια» στη δεύτερη διαδοχική φιέστα των Πειραιωτών για τα επινίκια του τίτλου, που συγκυριακά έγιναν ξανά με την ΑΕΛΚ φιλοξενούμενη.

Το τελικό 5-0 του «Καραϊσκάκης» δεν αντέχει σε κριτική, σε ένα ματς που μόνο ένας είχε κίνητρο για να παίξει, αλλά, αν κάποιος επιχειρήσει να κοιτάξει πιο βαθιά στην ομάδα που έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι της Α΄ Εθνικής, ίσως διακρίνει την ομάδα που θα επιχειρήσει του χρόνου να συνεχίσει το «ταξίδι» στη Β΄ Εθνική.

Πέρυσι η Καλλονή συμμετείχε ξανά στη φιέστα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του τίτλου, έχοντας όμως και η ίδια μία μεγάλη ικανοποίηση για την επίτευξη των δικών της στόχων. Φέτος όμως η εμπειρία να αγωνίζεται στο «Καραϊσκάκης» απέναντι στον πρωταθλητή ήταν επώδυνη, καθώς σήμανε το «αντίο» της στη μεγάλη κατηγορία στο πιο χαρακτηριστικό γήπεδο της Super League.

Για όσους αγαπάνε τα στατιστικά, ο Ολυμπιακός συνέχισε να αποτελεί τη μοναδική ομάδα κόντρα στην οποία η Καλλονή δεν σκόραρε σε τρεις σεζόν, τρέχοντας ένα αρνητικό σερί έξι διαδοχικών ηττών.

Οι μικροί έδειξαν την επόμενη ημέρα;
Στα ουσιώδη τώρα, η 11άδα που χρησιμοποίησε ο Νίκος Καραγεωργίου και οι τρεις αλλαγές του έδειξαν κάτι από το άμεσο μέλλον. Εάν και εφόσον ριφθεί ο κύβος για να συνεχιστεί η πορεία της Καλλονής στη Β΄ Εθνική, χθες φάνηκε ποιοι παίκτες μπορούν να πρωτοστατήσουν στην επόμενη ημέρα. Οι μικροί Χατζηδημητρίου, Ευαγγελιδάκης, Γιουκαρής και Φιορέτος είναι το υλικό που θα αξιοποιηθεί από την ΑΕΛΚ της επόμενης ημέρας και η εμπειρία του «Καραϊσκάκης» χθες μόνο χρήσιμη μπορεί να αποδειχθεί.

Από εκεί και έπειτα, τα ονόματα εκείνων που θα τους ενισχύσουν εξαρτώνται από τη φιλοδοξία και τους στόχους που θα τεθούν.

Ο τερματοφύλακας Δαύκος επί παραδείγματι, που έκανε μία εντυπωσιακή χρονιά, μπορεί (έναν πειστεί) να αποτελέσει το στυλοβάτη και της επόμενης χρονιάς, όπως και ο έμπειρος Αναστασιάδης, ο οποίος μπορεί κάλλιστα να βρει συμβόλαιο σε άλλη ομάδα της Α΄ Εθνικής, αλλά την ίδια στιγμή αποτελεί και τον ποδοσφαιριστή «ηγέτη» που χρειάζεται η ομάδα και στη Β΄ Εθνική.

Είχε κέφια ο Ολυμπιακός
Στα καθαρά αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός ήθελε να διασκεδάσει τον κόσμο του πριν από τη φιέστα και ο Μάρκο Σίλβα είδε πολύ σοβαρά το παιχνίδι, ενόψει και… Κυπέλλου, παρατάσσοντας πολλά από τα βασικά του στελέχη στο γήπεδο. Με δύο απευθείας φάουλ στο 21΄και στο 35΄, οι Φορτούνης και Φουστέρ έδωσαν προβάδισμα στους «ερυθρολεύκους». Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι πιεστικός και από λάθος του Ούκα, ο Κασάμι βρέθηκε σε θέση βολής και «εκτέλεσε» για τρίτη φορά το Δαύκο στο 61΄. Στο 77΄ ο Ελαμπντελαουί ανέβασε το δείκτη στο 4-0 και το «κερασάκι» στην τούρτα έβαλε ο Ιντέγιε με ένα υπέροχο τέρμα από τη γραμμή του… άουτ για το τελικό 5-0.

Το «καρφί» του Καραγεωργίου
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Νίκος Καραγεωργίου στις δηλώσεις του επιφύλαξε ένα ακόμη… «καρφί» για τη διοίκηση της ομάδας του, τονίζοντας πως, εάν η Καλλονή επιθυμεί να επιστρέψει σύντομα στην κατηγορία, θα πρέπει «να αναθεωρήσει κάποια πράγματα».

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα (72' Σιόβας), Μποτία, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Κασάμι (62' Καμπιάσο), Φορτούνης, Φουστέρ, Ερνάνι (62' Ντουρμάζ), Ιντέγιε.
Καλλονή (Καραγεωργίου): Δαύκος, Ξύδας (65' Χατζηδημητρίου), Ούκα (65' Ευαγγελιδάκης), Αναστασιάδης, Γκιόλιας, Μίκιτς, Μπλάζιτς, Γιουκάρης, Γουερέ (83' Φιορέτος), Γιορέντε, Μανούσος.

 

Βαθμολογία σε 30 αγώνες
1.    Ολυμπιακός    85    81-16
2.    Παναθηναϊκός    55    52-26
3.    ΑΕΚ        54    43-21
4.    Πανιώνιος    44    33-27
5.    ΠΑΟΚ         43    45-32
6.    ΠΑΣ Γιάννινα    42    36-40
7.    Αστέρας Τρ.    41    31-30
8.    Ατρόμητος    39    26-31
9.    Πλατανιάς    39    32-30
10.     Λεβαδειακός    37    27-36
11.     Παναιτωλικός    35    30-46
12.     Ηρακλής    35    24-32    
13.     Ξάνθη        33    27-32
14.     Βέροια        27    19-33
15.     Πανθρακικός    17    18-58
16.     Καλλονή    16    19-53

Αποτελέσματα 30ης αγωνιστικής:
Ολυμπιακός - Καλλονή 5-0
Λεβαδειακός - ΑΕΚ 3-0
Παναθηναϊκός - Πανθρακικός 6-1
Πανιώνιος - Ατρόμητος 0-1
Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 0-0
Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
Αστέρας Τρ. - Βέροια 2-1
Ηρακλής - Παναιτωλικός 0-0

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey