Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε η Καλλονή στο Καυταντζόγλειο και υποκλίθηκε στην κλάση του Βέλλιου

Για να γυρίσει… θέλει δουλειά πολλή

05/01/2016 - 15:30

Οι προ Καραγεωργίου ασθένειες, έμελλε να πληγώσουν και στο ντεμπούτο του πολύπειρου τεχνικού στον πάγκο της Καλλονής, την ομάδα της Λέσβου, που τελικώς βρέθηκε να χάνει μάλλον εύκολα από τον Ηρακλή με 3-0, στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου.

Οι προ Καραγεωργίου ασθένειες, έμελλε να πληγώσουν και στο ντεμπούτο του πολύπειρου τεχνικού στον πάγκο της Καλλονής, την ομάδα της Λέσβου, που τελικώς βρέθηκε να χάνει μάλλον εύκολα από τον Ηρακλή με 3-0, στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου.

Τη διαφορά στο παιχνίδι, την έκανε η μεγάλη κλάση του Απόστολου Βέλλιου, που πέτυχε τρία γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο, αλλά η οικονομία του αγώνα ενδεχομένως να ήταν διαφορετική αν δεν προερχόταν το 1-0 μόλις στο 15΄ και μετά από επιπολαιότητα στην πλευρά του Κρολ. Και τούτο σημειώνεται καθώς μέχρι το 15΄, η Καλλονή είχε μπει πολύ καλά στο παιχνίδι, απειλούσε και αν κρατούσε λίγο ακόμα, θα είχε κερδίσει τουλάχιστον την κακή της ψυχολογία.

Ο Νίκος Καραγεωργίου δεν προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στην 11άδα που χρησιμοποιούσε κατά τεκμήριο ο Θαλής Θεοδωρίδης, με εξαίρεση ίσως την χρησιμοποίηση του Γουερέ στο ένα «φτερό» και του Μάρκοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Με το Μάρκοβιτς να μην έχει πείσει γενικά ως σήμερα, για τη χρησιμότητα της μεταγραφής του το καλοκαίρι, αλλά να αποτελεί ως σήμερα στο ρόστερ της ΑΕΛΚ, το μοναδικό κλασσικό φορ. Η επιστράτευση όμως του Κρολ στα αριστερά, αντί του Γιορέντε, που λογίζεται ως βασικός μετά την επιστροφή του στην ομάδα, αποτέλεσε τελικώς την κερκόπορτα στο καλό σχέδιο του νέου τεχνικού.

Μία ευκαιρία και γκολ
Μετά από ένα πρώτο καλό δεκάλεπτο, όπου η Καλλονή έδειξε διάθεση να μπει δυνατά στις φάσεις και να βγει γρήγορα στις αντεπιθέσεις, καταγράφοντας και ένα καλό σουτ του Μανούσου, που μπλόκαρε ο Χουάντερσον, η πρώτη καλή επίθεση του Ηρακλή έφερε το 1-0. Ο Πασάς από τα δεξιά, κράτησε χωρίς προβλήματα όσο ήθελε τη μπάλα, για να βγάλει την κατάλληλη στιγμή τη σέντρα για το Βέλλιο, ο οποίος με άψογο τελείωμα άνοιξε το σκορ.

Η γνωστή ψυχρολουσία της Καλλονής στα πρώτα λεπτά, ήταν καθοριστικό πλήγμα στο σχέδιο της ομάδας για απόδραση από το Καυταντζόγλειο και γρήγορα το μομέντουμ γύρισε υπέρ των γηπεδούχων. Η φάση του 43΄, όπου ο Κρολ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, υποπίπτοντας σε πέναλτι στην σέντρα του Πορτουλίδη, ήταν και η χαριστική βολή. Με το Βέλλιο από τα 11 βήματα να γράφει το 2-0 πριν την ανάπαυλα.

Δεν την ήθελε κιόλας…
Η Καλλονή πάντως έδειξε διάθεση να δείξει πράγματα στην επανάληψη και να παλέψει όσο μπορεί. Αρχικά στο 52΄, ο Μανούσος βρέθηκε σε θέση βολής, εξαπέλυσε τον «κεραυνό», αλλά ο Χουάντερσον έπιασε τη μπάλα με ωραία επέμβαση. Στο 60΄, ο Καραγεωργίου που στην ανάπαυλα είχε περάσει στον πάγκο τον αποκαρδιωτικό Κρολ, έριξε στο ματς το Μπαργκάν, ο οποίος βοήθησε επιθετικά την ομάδα της Μυτιλήνης. Μάλιστα στο 64΄ είχε μια πολύ καλή στιγμή. Ο Μανούσος ήταν αυτός που έκανε την κίνηση από τα δεξιά και την σέντρα με τον επερχόμενο άσο της Καλλονής να πιάνει το βολέ από τα αριστερά, αλλά και πάλι ο Χουάντερσον μπλόκαρε εντυπωσιακά σε μία καθοριστική επέμβαση.

Ο Ηρακλής όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο 45λεπτο, στην πρώτη καλή στιγμή του, βρήκε ένα ακόμη γκολ, το τρίτο του, και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη. Σε μια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Βέλλιος πέρασε στο τρέξιμο τον Ούκα και με όμορφο αριστερό πλασέ έκανε το 3-0, τελειώνοντας την ιστορία του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΗΡΑΚΛΗΣ (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Στάμου, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Τσιλιανίδης, Ρομάνο (86΄ Ζαμπάζης), Πασάς (56΄ Περόνε), Βέλλιος (78΄ Λουκίνας)
ΚΑΛΛΟΝΗ (Καραγεωργίου): Χογκ, Τσαμπούρης, Ούκα, Αναστασιάδης, Κρολ (46΄ Σπυρόπουλος), Κεϊτά, Καλτσάς, Γουερέ (60΄ Μπαργκάν), Γεωργίου, Μάρκοβιτς (78΄ Ελλακόπουλος), Μανούσος

 

Βαθμολογία σε 16 αγώνες
1.    Ολυμπιακός 48    44-9
2.    ΑΕΚ        30    27-14
3.    ΠΑΟΚ*        26    24-18
4.    Παναθηναϊκός* 25    20-12
5.    Αστέρας Τρ.     24    20-18
6.    Πανιώνιος    23    20-18
7.    Λεβαδειακός*    22    13-17
8.    Ηρακλής    21    16-18
9.    ΠΑΣ Γιάννινα    21    20-24
10.     Πλατανιάς    18    14-22    
11.     Βέροια        18    10-15
12.     Ξάνθη*        17    13-14
13.     Παναιτωλικός*    16    16-24
14.     Ατρόμητος*    16    11-16
15.     Πανθρακικός    11    12-29
16.     Καλλονή    7    11-28
*Παιχνίδι λιγότερο

Αποτελέσματα 16ης αγωνιστικής:
Πανιώνιος - Ολυμπιακός 1-3
Πλατανιάς - ΑΕΚ 0-3
Ξάνθη - ΠΑΟΚ αναβλ.
Λεβαδειακός - Ατρόμητος αναβλ.
Ηρακλής - Καλλονή 3-0
Αστέρας Τρ. - Πανθρακικός 4-0
ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια 2-0
Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 4/1/2016

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey