Η Καλλονή ανακοίνωσε χθες ότι ο 25χρονος υψηλόσωμος Σέρβος επιθετικός θα αντικαταστήσει τον Ισπανό, που υπέγραψε στη Χαρτς

Μάρκοβιτς αντί Χουάνμα!

27/06/2015 - 00:20

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από προχθές στα μεταγραφικά της Καλλονής, καθώς μέσα σε μία ημέρα ανακοινώθηκαν δύο αφίξεις και μία -λίγο έως πολύ αναμενόμενη- αναχώρηση.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από προχθές στα μεταγραφικά της Καλλονής, καθώς μέσα σε μία ημέρα ανακοινώθηκαν δύο αφίξεις και μία -λίγο έως πολύ αναμενόμενη- αναχώρηση.

Μετά το Γίρι Κλαντρούμπσκι, η ΠΑΕ ανακοίνωσε και την απόκτηση του Μίροσλαβ Μάρκοβιτς, ο οποίος προορίζεται να αντικαταστήσει το Χουάνμα, ο οποίος υπέγραψε στη σκωτσέζικη Χαρτς.

Η Καλλονή λοιπόν, με την απόκτηση του 25χρονου υψηλόσωμου Μάρκοβιτς, το παιχνίδι του οποίου εκτιμάται ότι μοιάζει με εκείνο του Ισπανού φορ, κλείνει ένα σημαντικό μέτωπο στην επίθεση και ασχολείται πλέον με το θέμα του Λεοζίνιο, η έκβαση του οποίου θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια της μεταγραφικής περιόδου.

Ο Μίροσλαβ Μάρκοβιτς λοιπόν είναι ο 25χρονος Σέρβος επιθετικός που ξεχώρισε από την προηγούμενη εβδομάδα στη λίστα των υπό απόκτηση παικτών της ομάδας.

Ο Προκόπης Καρτάλης φέρεται να κατέληξε σε αυτόν, έχοντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού του πως ο Χουάνμα ήταν φευγάτος. Έτσι, μετά την οριστικοποίηση της αποδέσμευσης του Ισπανού, η ΠΑΕ ολοκλήρωσε τη συμφωνία με το Σέρβο και ανακοίνωσε και επίσημα τη μεταγραφή του και το συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια.

Ποιος είναι ο Μάρκοβιτς; Ο υψηλόσωμος επιθετικός (1.84) γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου του 1989 στην πόλη Αραντζέλοβατς της Σερβίας. Την επαγγελματική του καριέρα την ξεκίνησε από την Κρκα το 2007. Έχει περάσει από τις Μπάνικ Οστράβα, Ζενιτ Κασλάβ, Γκράφιν Βλάσιμ, Βικτόρι Ζισκοφ, Ντούκλα Πράγας, Ρουζεμπέροκ και Μπουντεγιόβιτσε.

Τις δύο τελευταίες σεζόν αγωνίστηκε στην κορυφαία κατηγορία της Τσεχίας και στη Μπρνο και πλέον έρχεται για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Μάρκοβιτς φυσικά και αποτελεί ένα «στοίχημα» για την Καλλονή, που έχασε την αξιόπιστη λύση του Χουάνμα, ενώ επικρατεί η εκτίμηση πως ο Σέρβος μπορεί να βγει ακόμα καλύτερος από τον Ισπανό.

Ποντάρει στην Τσεχία
Ας σημειωθεί εδώ βέβαια, ότι η Καλλονή δείχνει να ανοίγει τα τελευταία χρόνια μία αγορά που δεν είναι δημοφιλής στην Ελλάδα, «ψωνίζοντας» παίκτες που «ψήθηκαν» στα πρωταθλήματα της Τσεχίας.

Δείχνει έτσι πως κάνει επιλογές βάσει της δικής της λογικής και όχι αυτής που… επιβάλλουν οι εκατοντάδες μάνατζερ, ανακυκλώνοντας παίκτες που παίζουν στη Super League.

Τόσο ο Μάρκοβιτς όσο και ο Γίρι Κλαντρούμπσκι προέρχονται από αυτήν την αγορά και ο… πρόδρομός τους είναι ο Ποντάνι, ο αριστερός μπακ που αγωνίστηκε πρόπερσι με την Καλλονή και θεωρήθηκε ως ο καλύτερος αριστερός μπακ πίσω από το Χολέμπας…

Και τυπικά στη Σκωτία ο Χουάνμα
Σε ό,τι αφορά τώρα το Χουάνμα, από την περασμένη εβδομάδα είχε διαρρεύσει το ενδιαφέρον της Χαρτς της Σκωτίας για την απόκτησή του.

Ο Ισπανός, παρά το ότι υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την Καλλονή στις αρχές του μήνα, εντούτοις επιβεβαίωσε αυτό που είχε διαφανεί από το τέλος της περασμένης σεζόν, πως ψάχνεται για κάτι καλύτερο είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Η Καλλονή πάντως διέγνωσε έγκαιρα πως ο Ισπανός ήταν… φευγάτος και γι’ αυτό ήταν έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Χτες το απόγευμα, λοιπόν, ο Χουάνμα υπέγραψε και επίσημα στη Χαρτς, με την ΠΑΕ ΑΕΛΚ να ανακοινώνει την κοινή συναινέσει συνεργασία της με τον ποδοσφαιριστή.

Διατύπωση που αφήνει ερωτηματικά για το αν αποζημιώθηκε οικονομικά για την παραχώρηση του παίκτη ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, ο Χουάνμα φεύγει με μία γεμάτη χρονιά, στην οποία ήταν από τους πρωταγωνιστές στην εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία για την Καλλονή.

Σημείωσε επτά γκολ, ήταν από τους πρώτους σε συμμετοχές και ο… όγκος του στην επίθεση, καθώς και η μαχητικότητά του, έκανε τη ζωή πολύ εύκολη για τους συμπαίκτες του.

Η απώλειά του είναι σημαντική, αλλά ο Μάρκοβιτς είναι ένα «στοίχημα», για τον οποίο υπάρχουν ελπίδες πως θα κάνει τον κόσμο να ξεχάσει γρήγορα το Χουάνμα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey