Η Καλλονή πέταξε δύο βαθμούς στον Ταρλά, μπλοκάροντας από την… διακοπή και το έξυπνο παιχνίδι του Πλατανιά

Δεν τρώει, αλλά δε βάζει κιόλας

02/12/2014 - 14:58

Σαφώς επηρεασμένη από την παρατεταμένη αγωνιστική απραξία, αλλά διατηρώντας τα κύρια χαρακτηριστικά της, που την κατατάσσουν μακράν της δεύτερης ως την καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος, η Καλλονή αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με τον Πλατανιά στον Ταρλά.

Σαφώς επηρεασμένη από την παρατεταμένη αγωνιστική απραξία, αλλά διατηρώντας τα κύρια χαρακτηριστικά της, που την κατατάσσουν μακράν της δεύτερης ως την καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος, η Καλλονή αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με τον Πλατανιά στον Ταρλά.

Η ΑΕΛΚ παρέμεινε αήττητη στον Ταρλά, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, αφήνοντας συμπερασματικά δύο σημαντικούς βαθμούς, που θα την έβαζαν μόνη 3η στο Πρωτάθλημα και με σημαντική… «κάβα» βαθμών εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Πριν το παιχνίδι, η Καλλονή φοβόταν κυρίως τον… εαυτό της, καθώς ήταν ξεκάθαρος ο προβληματισμός του τεχνικού τιμ για το πόσο θα επηρεάσει την απόδοσή της η έλλειψη ρυθμού από τις αναβολές των αγώνων. Αυτή η έλλειψη ρυθμού πράγματι χάλασε μάλλον την αποτελεσματικότητα της Καλλονής στο σκοράρισμα, αφού στις καλές της στιγμές δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ισορροπημένο παιχνίδι
Στο 8΄ ο Λεοζίνιο έκανε άνω - κάτω την άμυνα του Πλατανιά, έβγαλε ιδανική σέντρα προς το Χουάνμα, αλλά η κεφαλιά του Ισπανού πέρασε λίγο άουτ, σε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Καλλονή να μπει μπροστά στο σκορ.

Στο 23΄ ο «Λεό» ήταν ξανά πρωταγωνιστής των επιθετικών πρωτοβουλιών της ομάδας του Γιάννη Ματζουράκη, με ένα καλοζυγισμένο σουτ του με φάλτσο, κάπου να κοντράρει και να περνάει οριακά κόρνερ.

Η πιο κλασσική ευκαιρία, όμως, του πρώτου μέρους χάθηκε από πλευράς Κρητικών, με τον Γκόμες να εκτελεί κόρνερ και τον Μπανανά με καρφωτή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι είχε σε γενικές γραμμές ίδιο μοτίβο. Η Καλλονή είχε την κυριαρχία στο χώρο του κέντρου, με τον Πλατανιά ωστόσο να αμύνεται υποδειγματικά και να βγαίνει πολύ επικίνδυνα στην κόντρα. Στο 49΄ ο Ναβάρο βρέθηκε σε ιδανική θέση για γκολ, αλλά το σουτ του μπλόκαρε σταθερά ο Ολίμπα, για να έρθει έξι λεπτά αργότερα ο Καμαρά και να χάσει την ευκαιρία του αγώνα.

Έπειτα από κόρνερ τού Λεοζίνιο, ο Αντέτζο πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, με την μπάλα να φτάνει στον Καμαρά που είχε μπει νωρίτερα στη θέση τού Χουάνμα, αλλά να μην πιάνει «γεμάτα» το σουτ, δίνοντας την ευκαιρία στον Ολίμπα να μαζέψει εύκολα την μπάλα.

Ρίσκαρε ο «Ρουμάνος»
Από το 65΄ και μετά, ο Γιάννης Ματζουράκης αναγνώρισε πως έπρεπε να ρισκάρει για να πάρει το μάξιμουμ από ένα παιχνίδι που είχε τη δυνατότητα να κερδίσει, ρισκάροντας με την επιλογή να αφήσει ως μοναδικό αμυντικό μέσο τον Πωλ Κεϊτά.

Έτσι, έριξε στη μάχη τον Αγρίτη αντί του Καλτσά και στη συνέχεια το Στεφάνοβιτς αντί του Ναβάρο.

Στο 74΄ σπαταλήθηκε μία ακόμη καλή στιγμή, με το Λεοζίνιο να σουτάρει στην αγκαλιά τού Ολίμπα, για να φτάσουμε στο τελευταίο 10λεπτο, όπου η ΑΕΛΚ ενέτεινε σημαντικά την πίεσή της, αλλά ο Πλατανιάς που βολευόταν με την ισοπαλία, κατάφερε να ροκανίσει το χρόνο με καθυστερήσεις και προσποιητούς τραυματισμούς. Ένα σουτ του Αγρίτη ήταν ό,τι κατάφερε να ξεφύγει από τον αμυντικό κλοιό των φιλοξενουμένων, που βρήκαν τον τρόπο να περάσουν αήττητοι για τέταρτη φορά από ένα εκτός έδρας παιχνίδι τους φέτος.

Έχασε ευκαιρία…
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης καταγράφεται το γεγονός πως η Καλλονή παρέμεινε αήττητη στον Ταρλά, χωρίς μάλιστα να έχει δεχτεί γκολ στο γήπεδό της, με το Χογκ να συνεχίζει να τρέχει ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ.

Ωστόσο, η αίσθηση όλων όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο, είναι πως η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη θα αντάλλασσε το ρεκόρ αυτό με ένα γκολ στα αντίπαλα δίχτυα, που θα εκτόξευε την Καλλονή στη βαθμολογία, με μία συγκομιδή ανάλογη μόνο εκείνης του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, οι οποίοι παίζουν μεταξύ τους την Τετάρτη…

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Μαντζουράκης): Χογκ, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Βαλιός, Ναβάρο (72΄ Στεβάνοβιτς), Καλτσάς (64΄ Αγρίτης), Κεϊτά, Πιπίνης, Λεοζίνιο, Μανούσος, Χουάνμα (52΄ Καμαρά)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Χριστόπουλος): Ολίμπα, Κουλιμπαλί (80΄ Μαχαμάτ), Ιτούα, Μπανανά, Δημήτρης, Τετέ, Αγκιλέρα, Τσουράκης, Μπεριάν (60΄ Αποστολόπουλος), Ζιλβάν, Τόρες (72΄ Ναζλίδης)

 

Super League

Αποτελέσματα
12η Αγωνιστική
ΠΑΟΚ - Πανθρακικός    3-2
Κέρκυρα - Ολυμπιακός    0-4
Καλλονή - Πλατανιάς    0-0
Παναθηναϊκός - Βέροια    2-1
ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ    3-0
Πανιώνιος - Νίκη Βόλου    2-1
Λεβαδειακός - Παναιτωλικός    0-0
Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης    1-4
Ατρόμητος - Ξάνθη    2-0

Βαθμολογία
σε 12 αγώνες
1. ΠΑΟΚ    25    25-7
2. Ολυμπιακός    23    23-6
3. Καλλονή    19    9-2
4. Παναθηναϊκός    19    14-10
5. Ατρόμητος    17    11-9
6. Αστέρας Τρ.    17    17-14
7. Βέροια    17    16-17
8. ΠΑΣ Γιάννινα    16    14-8
9. Παναιτωλικός    14    13-9
10. Πλατανιάς    12    8-10
11. Ξάνθη    12    13-15
12. Κέρκυρα    11    10-14
13. Πανιώνιος    11    10-13
14. ΟΦΗ    10    7-17
15. Λεβαδειακός    8    7-11
16. Εργοτέλης    6    12-21
17. Πανθρακικός    6    8-18
18. Νίκη Βόλου    4    4-20

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey