Ο Δεκέμβριος κρίνει πολλά στο κλείσιμο του α΄ γύρου για την Καλλονή, που έχει «αέρα» μεγάλης ομάδας και το δείχνει

Τώρα μπαίνει στο… ζουμί

02/12/2014 - 14:54

Η ομάδα του, ακόμα και με… γκέλα, είναι 3η στη βαθμολογία. Διαθέτει την καλύτερη άμυνα στο Πρωτάθλημα, είναι αήττητη εντός έδρας με 6-0 τέρματα και μετράει δύο σερί 0-0 με Λεβαδειακό και Πλατανιά στον Ταρλά.

Η ομάδα του, ακόμα και με… γκέλα, είναι 3η στη βαθμολογία. Διαθέτει την καλύτερη άμυνα στο Πρωτάθλημα, είναι αήττητη εντός έδρας με 6-0 τέρματα και μετράει δύο σερί 0-0 με Λεβαδειακό και Πλατανιά στον Ταρλά.

Διαθέτει, δηλαδή, «ασθένειες» ανάλογες με εκείνες των παραδοσιακά μεγάλων ομάδων, που χάνουν βαθμούς αδυνατώντας να διασπάσουν πολυπρόσωπες άμυνες. Λογικά και ο Γιάννης Ματζουράκης, λοιπόν, μιλάει στις συνεντεύξεις Τύπου επάνω ακριβώς σε αυτήν τη βάση, τονίζοντας πως αναζητά πλέον τη συνταγή να παίρνει το… απόλυτο και από τα παιχνίδια που κλείνονται οι αντίπαλοί του. Ωστόσο η συνέχεια φέρνει δύσκολες αποστολές.

«Ίσως αλλάξουμε συνταγή»
«Ήταν ένα ωραίο και ανοιχτό παιχνίδι το σημερινό. Είχαμε έξι τελικές εμείς και τρεις ο αντίπαλος στο α΄ ημίχρονο», είπε χαρακτηριστικά ο έμπειρος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Πλατανιά.

«Όμως δε φτάσαμε στο επίπεδο που θέλαμε. Χάσαμε ένα ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο βρήκαμε καλύτερο ρυθμό και πιέσαμε πολύ.

Στο β΄ ημίχρονο είχαμε δύο πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά δεν ήρθε το γκολ. Τα παιδιά δούλεψαν στο δεύτερο μέρος για τη νίκη».

Ο έμπειρος τεχνικός είπε ακόμα τα εξής: «Όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα στις κλειστές άμυνες. Δείτε και τις μεγάλες ομάδες. Όταν έχουμε ξανά στη διάθεσή μας 1-2 παίκτες που είναι τραυματίες, θα είμαστε καλύτεροι. Ίσως και να αλλάξουμε συνταγή», προανήγγειλε χαρακτηριστικά.

Στο «διά ταύτα» τώρα, η Καλλονή έκλεισε μία σειρά αγώνων με μεγάλη επιτυχία, ωστόσο βάσει της απόδοσής της και των δεδομένων της ως ομάδας, είναι ξεκάθαρο πως θα μπορούσε να είχε άλλους τέσσερις βαθμούς στο σακούλι της, που θα την έφερναν σήμερα ισόβαθμη με το 2ο Ολυμπιακό.

Τόσο απέναντι στο Λεβαδειακό, όσο και απέναντι το Σάββατο στον Πλατανιά, η Καλλονή «κόλλησε» στο μηδέν και έχασε μεγάλη ευκαιρία να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση. Το μόνο σίγουρο πλέον είναι ότι η Καλλονή αντιμετωπίζεται ως μία από τις «καλές» ομάδες του Πρωταθλήματος κι έτσι, ακόμα και αντίπαλοι που θεωρητικά έχουν από το ξεκίνημα της σαιζόν τους ίδιους στόχους με εκείνη, αυτούς της παραμονής, όταν παίζουν απέναντί της, κλείνονται.

«Καυτός» Δεκέμβρης
Η συνέχεια, όμως, αναμένεται δύσκολη και η Καλλονή καλείται να δώσει ακόμα πιο σοβαρές εξετάσεις. Την Τετάρτη, έρχεται το χρωστούμενο παιχνίδι με τη Skoda στην Ξάνθη, ακολουθεί η Νίκη Βόλου (εκτός), ο Παναιτωλικός (εντός) και μετά το πρόγραμμα περιλαμβάνει ΟΦΗ και Ολυμπιακό, μέχρι το τέλος τού 2014.

Όλα αυτά τα παιχνίδια είναι ειδικών συνθηκών. Οι αντίπαλοι «καίγονται» για βαθμούς, είναι πια υποψιασμένοι για την ποιότητα της ομάδας της Λέσβου και φυσικά ως παιχνίδια έχουν αρκετά υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey