ΑΕΛΚ

Κέρδισε το χειροκρότημα και ετοιμάζεται για την πρόκληση

13/08/2013 - 19:42

Λίγες μέρες πριν από την ιστορική της παρουσία στα σαλόνια τής Σούπερ Λίγκας, η ΑΕΛΚ τρέλανε μετά την Ιταλία και την Τούμπα, δείχνοντας να μπαίνει γερά στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις την ερχόμενη Δευτέρα με τον Ολυμπιακό, αφού «κατάφερε» το δικέφαλο του βορρά με 3-1.

Λίγες μέρες πριν από την ιστορική της παρουσία στα σαλόνια τής Σούπερ Λίγκας, η ΑΕΛΚ τρέλανε μετά την Ιταλία και την Τούμπα, δείχνοντας να μπαίνει γερά στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις την ερχόμενη Δευτέρα με τον Ολυμπιακό, αφού «κατάφερε» το δικέφαλο του βορρά με 3-1. Το τελευταίο τεστ αποδείχθηκε αρκετά χρήσιμο για το Γιάννη Ματζουράκη, ο οποίος στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ δοκίμασε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα την 11άδα που έχει στο νου του να παρατάξει και το βράδυ της 19ης Αυγούστου στο ΟΑΚΑ.

Οι παίκτες που μπήκαν στο γήπεδο, μάγεψαν και το κοινό της Θεσσαλονίκης, κερδίζοντας το χειροκρότημά τους. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της φιλικής αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Μανούσος, που πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ, σύνολο πέντε στα φιλικά του Αυγούστου.

Ο Ματζουράκης στην αναμέτρηση της Δευτέρας θα στήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομάδα του απέναντι στους πρωταθλητές, προσπαθώντας να αντλήσει τα μέγιστα στο ξεκίνημα του φετινού Πρωταθλήματος.

Η Τούμπα απέδειξε ότι η ομάδα μπορεί και πρέπει να υλοποιήσει το μεγάλο της στόχο, που θα είναι η παραμονή στο Πρωτάθλημα των μεγάλων, έστω και αν αναγκαστεί λόγω γηπέδου να ξενιτευτεί μακριά από το ένθερμο κοινό της και να κάνει τα εντός έδρας παιχνίδια εκτός.
 
Μάγεψε την Τούμπα πριν την πρεμιέρα
Στο φιλικό του περασμένου Σαββάτου, οι γκολάρες από Μανούσο και το νεοαποκτηθέντα Στοχ ξεσήκωσαν τον κόσμο. Οι νησιώτες έκλεψαν την παράσταση όταν βρέθηκαν στο ημίχρονο να προηγούνται με 2-0. Το πρώτο στο 32΄, ήταν προσωπική ενέργεια και σουτ του Μανούσου και το δεύτερο (που ήταν και το καλύτερο), του ίδιου 3΄ αργότερα από μακρινή απόσταση, βρίσκοντας εκτός θέσης το Γλύκο.

Από το α΄ μέρος αξιόλογη ήταν μια ευκαιρία από το Λεοζίνιο στο 14΄, όταν βρέθηκε στην περιοχή αλλά δεν ολοκλήρωσε. Ο Ματζουράκης παρέταξε την ομάδα με ένα σύστημα 4-2-3-1 με Χογκ στα δοκάρια, Χωριανόπουλο δεξιά, Ποντάνι αριστερά, στο κέντρο της άμυνας τους Αναστασιάδη και Λεάνδρο, στα χαφ Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Φαρία, αριστερά τον Γκαρσία, δεξιά το Μανούσο και κορυφή τον Καζάκη. Με το ξεκίνημα στην επανάληψη, μόνο ο Σιδεράκης μπήκε ως αλλαγή και οι υπόλοιποι συνέχισαν κανονικά.

Στο 47΄ ο Λεοζίνιο με ωραία ενέργεια ανέβασε το σκορ στο 3-0. Ο Στοχ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα, πέτυχε και αυτός ένα καταπληκτικό γκολ στο 56΄, κι από εκεί και μετά άρχισαν οι αλλαγές από τον τεχνικό ώστε να αγωνιστούν όλοι οι παίκτες που είχε στον πάγκο. Αποτέλεσμα, μετά το 65΄ ο ρυθμός να πέσει, οι φάσεις να είναι ελάχιστες, όμως το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τέλος.

Γιώργος Μανούσος: «Ο στόχος είναι μια γρήγορη παραμονή»
Αναμφίβολα ο παίκτης που έκλεψε την παράσταση με τις δύο γκολάρες που πέτυχε, ξεσηκώνοντας την Τούμπα, ήταν ο Γιώργος Μανούσος, ο οποίος περιχαρής μετά το τέλος του φιλικού, σε δήλωσή του είπε: «Νομίζω ότι και τα τέσσερα γκολ ήταν πολύ όμορφα. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες που προσπάθησαν να παίξουν και να ικανοποιήσουν τον κόσμο. Οι στόχοι που έχουμε βάλει, είναι να παραμείνει η ομάδα όσο το δυνατόν γρηγορότερα στη Σούπερ Λίγκα.

Πάντα μια νεοφώτιστη ομάδα πρέπει να έχει το φόβο μέσα της, πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί. Η ομάδα αρχίζει και δείχνει καλά στοιχεία κι όπου και να πηγαίνουμε, εντός - εκτός, θα βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα παλεύουμε για το καλύτερο.» Όσο για το δεύτερο γκολ-ποίημα που σημείωσε ο λαμπρός επιθετικός, είπε: «Κοίταξα με το κοντρόλ όταν έσκασε η μπάλα δίπλα μου, κοίταξα το Γλύκο ότι ήταν εκτός θέσης και έστειλα την μπάλα στα δίχτυα.»

Τον ευχαριστεί
Για την άψογη και θερμή φιλοξενία, καθώς και για το χειροκρότημα του κόσμου, ευχαριστεί η ΠΑΕ ΑΕΛΚ τον ΠΑΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες μετά το φιλικό του Σαββάτου, αναφέροντας τα εξής:

«Η οικογένεια της Καλλονής, αλλά και ο πρόεδρος, Νίκος Μιχαλάκης, αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε και δημόσια τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη θερμή της φιλοξενία στο φιλικό αγώνα μεταξύ των ομάδων μας (Σάββατο). Επίσης ευχαριστούμε τον κόσμο τού ΠΑΟΚ για το αυθόρμητο χειροκρότημά του για την ομάδα μας.»


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Σπυρόπουλος (46΄ Τσαλδάρης), Κατσικάς, Λόπεθ, Κάτσε, Γκαρσία, Κωνσταντινίδης (26΄ Γιάννου), Πέλκας, Αθανασιάδης (46΄ Στοχ), Νέτσι
ΑΕΛΚ: Χογκ (46΄ Σιδεράκης), Λεάνδρο (81΄ Γκάσιτς), Αναστασιάδης (88΄ Βαλλιός), Χωριανόπουλος (81΄ Γιουκαρής), Ποντάνι (88΄ Βλαστέλλης), Μαρσέλο (88΄ Λαμπρόπουλος), Φαρία (81΄ Σιλιγαρδάκης), Λεοζίνιο, Μανούσος (75΄ Ντος Σάντος), Καζάκης (67΄ Γάλας), Γιόναν, Γκαρσία (81΄ Έγκον)



Οι μεταγραφικές κινήσεις συνεχίζονται

Το ψάχνει για Βιθέντε
Όπως ήδη έχει γράψει το «Ε», ο Νίκος Μιχαλάκης θέλει να φέρει έναν ακόμη καλό επιθετικό στην Καλλονή, ώστε να ενισχυθεί η επιθετική ισχύς της ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παίκτης που συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες, είναι ο Ισπανός Βιθέντε Ροδρίγκεθ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την αγγλική Μπράιτον. Προφανώς και η περίπτωση του Ισπανού είναι αρκετά δύσκολη, καθώς, παρά το ότι κασέ του 32χρονου δεν είναι στα οικονομικά ύψη του παρελθόντος, δεν παύει η απόκτησή του να είναι αλμυρή για τα δεδομένα τής λεσβιακής ΠΑΕ. Ο πρόεδρος, όμως, είναι αποφασισμένος αν ο παίκτης είναι ιατρικώς εν τάξει, να γίνει η μεταγραφή όσο κόστος και αν έχει.
Ο Ισπανός έχει ένα πλούσιο βιογραφικό και αυτό είναι γνωστό από το πέρασμά του από ομάδες της χώρας του, όπως η Λεβάντε (57 συμμετοχές και 9 γκολ). Αλλά η καριέρα του δημιουργήθηκε στη Βαλένθια, όταν από το 2000 έως το 2011 συγκέντρωσε 300 συμμετοχές και 50 γκολ. Στην Μπράιτον πήγε το 2011, με την οποία αγωνίστηκε σε 19 ματς και μετά έμεινε ελεύθερος.

Θηρίο από τη Σερβία στην άμυνά της!


Εκτός όμως από την περίπτωση του Βιθέντε, η ΑΕΛΚ την περασμένη Παρασκευή προχώρησε σε μια σημαντική αμυντική προσθήκη, κλείνοντας το θέμα του κεντρικού αμυντικού. Ο πανύψηλος (1,96 μ.) Σέρβος στόπερ Ντάνιελ Γκάσιτς ήταν στο στόχαστρο της ομάδας εδώ και μέρες και το φλερτ είχε ευτυχή κατάληξη, αφού ο παίκτης ψήφισε Καλλονή για να συνεχίσει την καριέρα του. Οι συστάσεις ασφαλώς και είναι καλές με την παρουσία του ποδοσφαιριστή στο Σερβικό Πρωτάθλημα, οπότε η μεταγραφή προχώρησε και ολοκληρώθηκε.
Η ΠΑΕ τον ανακοίνωσε επισήμως το βράδυ της ίδιας μέρας. Ο Γκάσιτς βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ρύθμισε και τα τυπικά που απέμειναν για το συμβόλαιό του με το Νίκο Μιχαλάκη, η χρονική διάρκεια του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή. Την επόμενη κιόλας μέρα χρησιμοποιήθηκε για λίγο από το Ματζουράκη στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ.
Ο Ντάνιελ Γκάσιτς αγωνιζόταν στην πατρίδα του με τη φανέλα της OFK Beograd, κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις στα μετόπισθεν. Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και στην Καλλονή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey