![Emprosnet_Logo_no_background_new.png](/images/Emprosnet_Logo_no_background_new.png)
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Αφορμή γι’ αυτήν την επιστολή μού έδωσε εκπομπή της κ. Ν. Πολίτη στο TV Μυτιλήνης την Πέμπτη το βράδυ, είκοσι δύο του τρέχοντος μηνός.
Κύριε Διευθυντά,
Αφορμή γι’ αυτήν την επιστολή μού έδωσε εκπομπή της κ. Ν. Πολίτη στο TV Μυτιλήνης την Πέμπτη το βράδυ, είκοσι δύο του τρέχοντος μηνός. Συνοπτικά:
Δημήτρης Νιάνιας
α) Ο καθηγητής Δημήτρης Νιάνιας δίδαξε φιλοσοφία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο επί σειρά ετών, μάθημα όχι βασικό για ένα τεχνολογικό ίδρυμα. Το ίδιο μάθημα διδάσκει σήμερα ο κ. Μπαλτάς, τέως υπουργός Παιδείας νυν Πολιτισμού.
Η επισήμανση δεν έχει σκοπό να υποβαθμίσει την ικανότητα των κ.κ. Νιάνια και Μπαλτά, αλλά να αξιολογήσει τη σπουδαιότητα των μαθημάτων.
β) Λέγεται, χωρίς να διαψευσθεί ποτέ, ότι συντάκτης των ιταμών επιστολών που έστειλε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στο λαοπρόβλητο πρωθυπουργό του 53% Γεώργιο Παπανδρέου ήταν ο Δημήτρης Νιάνιας.
Οι επιστολές αυτές έγιναν αιτία να εξαναγκασθεί σε παραίτηση ο Γεώργιος Παπανδρέου, να επακολουθήσουν οι κυβερνήσεις των αποστατών μ’ όλες τις πολιτικές αθλιότητες που τις συνόδεψαν και να οδηγηθούμε στην εφτάχρονη δικτατορία.
Βεβαίως ακεραία την ευθύνη των επιστολών έχει ο τέως βασιλιάς και όχι ο Δημήτρης Νιάνιας, και όλα τα παραπάνω για την ιστορία και μόνο.
Ιδιωτικά σχολεία και η κ. Μπαζιάνα
1) Είναι γνωστό ότι τα παιδιά του κ. Πρωθυπουργού και της κ. Περιστέρας (Μπέτυς) Μπαζιάνας φοιτούν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. Όπως σε ιδιωτικά σχολεία φοίτησαν οι γόνοι των Καραμανλήδων, Παπανδρέηδων, Μητσοτάκηδων, Σαμαράδων κ.λπ. Ακόμα και το παιδί της τέως Γεν. Γραμματέως του ΚΚΕ κ. Παπαρήγα σε ιδιωτικό σχολείο φοίτησε. Δεν πρέπει να σας διαφεύγει ότι ο κ. Τσίπρας προέρχεται από εύπορη οικογένεια, όπως αρκετοί βουλευτές και υπουργοί του.
β) Η σύζυγος του Πρωθυπουργού υπήρξε λίαν επιμελής μαθήτρια και φοιτήτρια. Προέρχεται από αγροτική οικογένεια της Θεσσαλίας. Τελείωσε το Πολυτεχνείο Πατρών, τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.
Προσφάτως, αποσπάστηκε από τη θέση της στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και από το Μετσόβιο διατέθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Σήμερα διδάσκει Δίκτυα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Κοζάνη επί πέντε ώρες εβδομαδιαίως.
Αποχή από εκλογές
Εσύ που για διάφορους λόγους δεν πας να ψηφίσεις στις εκλογές ξέρεις ποια είναι η τιμωρία σου; Να σε κυβερνούν άνθρωποι κατώτεροι σε ικανότητες από εσένα. Το είπε ο Πλάτων!