Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Τις τελευταίας μέρες οι δημότες του Πολιχνίτου κληθήκαμε να πληρώσουμε τη δαπάνη ύδρευσης μιας τριετίας 2012-2014 και πολλοί δημότες ήδη ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση αυτή.
Ο τρόπος υπολογισμού της δαπάνης αυτής προέκυψε από τον τριπλασιασμό του ποσού που είχε πληρώσει ο κάθε καταναλωτής το έτος 2011.
Έτσι από τη σολομώντεια αυτή λύση άλλοι θα βρεθούν κερδισμένοι και άλλοι χαμένοι.
Γιατί όμως φθάσαμε σ' αυτήν την καθυστέρηση και έπρεπε να επιλεγεί μια τέτοια λύση;
Δεν έκαναν έγκαιρα τη δουλειά τους οι αρμόδιοι υπάλληλοι ή ήταν λίγοι στον αριθμό;
Το πραγματικό όμως πρόβλημα σήμερα δεν είναι αυτό. Είναι η ποιότητα του νερού που φθάνει στη βρύση του σπιτιού μας.
Αναλογίζομαι αν σωστά χρησιμοποιώ τη λέξη νερό.
Δεν τολμώ να μιλήσω για πόσιμο νερό. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα λασπόνερο, που δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ούτε στη λάτρα της κουζίνας.
Δεν ξέρα αν αυτό οφείλεται στην πλημμελή καθαριότητα των πηγών ή στο παλαιωμένο δίκτυο μεταφοράς ίου νερού.
Φυσικά σε ένα βαθμό οφείλεται στις τελευταίες βροχοπτώσεις. Όμως τα σύννεφα ρίχνουν το πολύτιμο αγαθό τους σε όλο το νησί, αλλά τα υπόλοιπα χωριά καθώς και η Μυτιλήνη δεν έχουν λασπόνερο στα δίκτυα τους.
Το περασμένο καλοκαίρι ο Πολιχνίτος είχε σοβαρό πρόβλημα επάρκειας νερού, και το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίσθηκε με την εκ περιτροπής περικοπή του νερού, δηλαδή μια μέρα να έχουμε νερό και την άλλη όχι.
Αυτό φυσικά δημιούργησε πολλά προβλήματα τόσο στους ντόπιους όσο και στους παραθεριστές του καλοκαιριού.
Ως δημότης Πολιχνίτου αλλά και ως Πρόεδρος του Οικολογικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Νυφίδας, απευθύνομαι στον κ. Δήμαρχο Λέσβου και στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ και ερωτώ αν είστε γνώστες των προβλημάτων αυτών του Πολιχνίτου και αν θα προγραμματιστεί κάποιο σχέδιο για την αντιμετώπισή τους.
Μοιρασγεντής Δημήτριος