
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Όταν πριν δύο χρόνια 212.000 ενεργοί πολίτες προσήλθαν στις κάλπες και ψήφισαν τη δημιουργία ενός καινούριου κόμματος, δεν περίμεναν ποτέ να δουν τη νεκρανάσταση ενός νέου Πασόκ. Ψήφισαν για να δημιουργηθεί ένα νέο κεντρώο κόμμα που θα κάλυπτε τον πολιτικό χώρο ανάμεσα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάζοντας τις υποψηφιότητες ανά την Ελλάδα του ΚΙΝΑΛ για τις προσεχείς εθνικές εκλογές, μεταφέρθηκα σε άλλες εποχές. Δια του λόγου το αληθές: Σκανδαλίδης, Κουκουλόπουλος, Μανιάτης, Τόνια Αντωνίου, Πεταλωτής, Θάνος Ασκητής, Ανδρέας Λοβέρδος, Γεώργιος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτριος Χατζησωκράτης, Θεοχαρόπουλος, Σαχινίδης. Με όλους αυτούς κ. Γεννηματά δεν δημιουργείς νέο κόμμα, αλλά νεκρανασταίνεις το παλιό ΠΑΣΟΚ μ’ ότι αυτό συνεπάγεται. Φρόντισε πρώτα να πληρώσεις τα δάνεια του κόμματός σας στις τράπεζες και μετά να ζητήσεις τη ψήφο του λαού. Αυτοί όλοι ευθύνονται για τα λάθη και την απαξίωση του κόμματος.
Το ύψος της βροχής
Σήμερα (31/12) που γράφω το ύψος της βροχής στον Παπάδο έφτασε τις 22,50 ίντσες
Ο μεγάλος πόνος είναι βουβός
Δύο γεγονότα με συγκλόνισαν τελευταία. Ο θάνατος του νεαρού Έλληνα από Αλβανούς αστυνομικούς και η δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο. Ήταν και οι δύο νέα παιδιά και τους έκλαψε όλη η Ελλάδα. Εκείνο που με ώθησε να γράψω αυτό το σχόλιο είναι η συμπεριφορά των χαροκαμένων γονέων. Αλήθεια πως αντέχουν ύστερα από τόση οδύνη και σπαραγμό να βρίσκουν το κουράγιο να βγαίνουν στις τηλεοράσεις και να κάνουν δηλώσεις… Ο μεγάλος πόνος είναι βουβός και μοναχικός. Έτσι το βλέπω εγώ.
Τι περιμένω από την επόμενη κυβέρνηση
Είμαι της άποψης ότι με την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν θα χρειαζόταν τρίτο μνημόνιο. Απεδείχθη εκ των πραγμάτων ότι μετά την «κωλουτούμπα» του κ. Τσίπρα έγιναν αρκετές μεταρρυθμίσεις που χρειαζόταν η χώρα που καμία αστική κυβέρνηση δεν τόλμησε μέχρι τότε να κάνει: Τι περιμένω από τη νέα κυβέρνηση;
Προς δικαστές από δικαστή
«Είναι λοιπόν παράλογο τα δικαστήρια ν’ αποφαίνονται για δημοσιονομικά θέματα, αυτά που απορρέουν από κρατικές δανειακές συμβάσεις. Και είναι εντελώς άλλο θέμα να κρίνουν προσφυγή κάποιου συνταξιούχου που υπολογίστηκε λάθος η σύνταξή του. Όχι όμως δημοσιονομικά ζητήματα. Και όσοι δεν γνωρίζουν το θέμα ας αναζητήσουν έγκυρες σχετικές πληροφορίες. Ίσως είναι ένα ενδιαφέρον ζήτημα για την εν εξελίξει διαδικασία Συνταγματικής Αναθεώρησης». Γιώργος Κτιστάκης, διδάκτωρ Νομικής, Εισαγγελέας Εφετών.
Σοκολάτα λάθη και πραγματικότητα
«Είναι λάθος ότι η σοκολάτα προκαλεί πονοκέφαλο, δημιουργεί σπυράκια στο πρόσωπο και είναι αφροδισιακό. Είναι σωστό ότι η μαύρη σοκολάτα είναι καλύτερη από αυτή του γάλακτος και πιο υγιεινή. Βοηθά την καρδιά και θεωρείται τέλειο φάρμακο κατά της απογευματινής νύστας. Τέλος τη χρησιμοποιούν οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων για άμεση ανάκτηση ενέργειας». Γιάννης Βασαλάκης «ΝΕΑ».