Το «δικαίωμα» των νοσηλευτών

01/07/2021 - 13:14

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι: «Το σύνταγμα κατά κανένα τρόπο δεν αναγνωρίζει δικαίωμα σε κάποιον να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του άλλου αλλά και την υγεία του». Στο διάστημα 15 Απριλίου έως 3 Ιουνίου ο αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα παραμένει σταθερός υψηλότερος από ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες της έρευνας. Αλλά και ο ρυθμός μείωσης των θανάτων είναι βραδύτερος στην Ελλάδα από ότι είναι στις άλλες χώρες. Αφορμή για αυτό το σχόλιο ήταν η άποψη συνδικαλιστή των νοσηλευτών στην τηλεόραση, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι «δικαίωμα» των νοσηλευτών να μην εμβολιαστούν. Αλλά απερίσκεπτε και ανεύθυνε συνδικαλιστή αν νοσηλευτής πάσχει από Covit 19 και τον μεταδώσει σε νοσηλευόμενο θα κατατεθεί αγωγή στον ίδιον και σ' όλους τους υπεύθυνους και τότε θα δείτε πως θα τρέχετε να εμβολιαστείτε ή να αλλάξετε επάγγελμα, πληρώνοντας αποζημιώσεις...

Συνέπειες εμβολιασμών...

Στο πάνελ της τηλεοράσεως ένας σοβαρό επιστήμονας λιγόλογος και ουσιαστικός είπε:

Δημοσιογράφος: Ακούγεται γιατρέ ότι τα εμβόλια δημιουργούν σοβαρές παρενέργειες, αλλάζει το DNΑ, δημιουργεί θρομβώσεις, επηρεάζει την καρδιά μας εναποθέτουν ένα τσιπάκι για να μας ελέγχουν, οι γυναίκες παθαίνουν στείρωση και στις λεχώνες κόβεται το γάλα και τέλος οι θλιβερές συνέπειες των εμβολιασμών θα φανούν σε λίγο καιρό...

Γιατρός: Δεν μ' ενδιαφέρουν αυτά. Εμπίπτουν στις αρμοδιότητες κοινωνιολόγων, ψυχολόγων, ψυχιάτρων συμπληρώνω εγώ. Εγώ μπορώ να σας βεβαιώσω, συνέχισε ο γιατρός, αυτοί που προσβλήθηκαν από τον covit 19 και πέθαναν ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ... Με τρεις λέξεις μόνον ο επιστήμων ήταν καταλητικός.

Στην εξοχή επιτέλους...

Απ' τη Δευτέρα 14 τρέχοντος μηνός είχαμε προγραμματίσει να εγκατασταθούμε στην εξοχή στη θέση «Απιδιάς λάκκος» περιοχή Πλακάδου. Είναι η πρώτη φορά που «συνοπαίρνουμε» τόσο αργά λόγω των καλοκαιρινών βροχών. Εδώ στην εξοχή διαθέτουμε ένα μικρό σπιτάκι με ένα περιβολάκι που κληροδότησαν οι γονείς στην Ελένη, ας είναι καλά οι άνθρωποι! Το εξοχικό απέχει μια αναπνοή από τη θάλασσα, αλλά δεν την βλέπω, γιατί μου κόβει τη θέα ένα άσπρο σπίτι. Την αφουγκράζομαι όμως όταν έχει αντάρα. Κάθομαι στη βεράντα και γράφω. Αριστερά μου ο δρόμος με μηδέν κίνηση, δεξιά οι γλάστρες της Ελένης και μπροστά ροδοδάφνες και γιασεμί. Επίγεια Εδέμ. Απολαμβάνω την εξοχή γιατί μπορώ να διαβάσω με την ησυχία μου, να κολυμπήσω και να ηρεμήσω χωρίς ηχορύπανση. Δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν θεωρούν την ηχορύπανση αντικείμενο που εμπίπτει στις αρμοδιότητες τους. Στην εξοχή θα παραμείνουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η μακροζωία με αριθμούς

Η πιο ηλικιωμένη γυναίκα στην ιστορία είναι η γαλλίδα Ζαν Καλμάν που γεννήθηκε το 1875 και πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών! Το προσδόκιμο ζωής τότε που γεννήθηκε ήταν τα 45 έτη! Από τι εξαρτάται η μακροζωία; Δύσκολη ερώτηση για τους επιστήμονες. Μπορούμε λένε να προσδιορίσουμε τη γήρανση από τη λειτουργία των οφθαλμών και την ποσότητα οξυγόνου που καταναλώνουμε όταν ασκούμαστε. Ακόμα από την ταχύτητα που αναρρώνουμε όταν αρρωσταίνουμε. Τέλος η μακροζωία εξαρτάται απ' τα καλά γονίδια, την καλή διατροφή και την καθημερινή άσκηση. Οι πιο μακρόβιοι άνθρωποι ζουν σήμερα στον Καύκασο, Οκινάουα Ιαπωνίας και Σαρδηνία Ιταλίας.

Θέλω να πεθάνω...

Ήταν αδελφή του αείμνηστου πατέρα μου και νονά μου. Επειδή ήταν άτεκνη υιοθέτησε τη μικρότερη αδελφή μου και απέκτησε ένα εγγόνι. Για κακή της τύχη πέθανε πρώτα ο άνδρας της μετά η θετή κόρη και τελευταίος ο γαμπρός. Μετά το θάνατο της αδελφής μας τη φροντίδα της γιαγιάς και του εγγονού την αναλάβαμε τα τρία αδέλφια. Η αδελφή μας τα οικιακά, εγώ με τον αδελφό μου τα υπόλοιπα. Σ' εμένα έπεσε ο κλήρος της διαχείρισης των οικονομικών της, η μεταφορά στους γιατρούς κλπ. Όλα τα έκανα με ευχαρίστηση, γιατί ήταν αγία γυναίκα, αλλά και εντολή του πατέρα μου που την υπεραγαπούσε. Η γιαγιά παρά τα χρονάκια της φαινόταν πολύ νεότερη.

Θέλω να πεθάνω...2

Κάθε τρίτη βδομάδα έπρεπε να της πηγαίνω το φαγητό και τις παραγγελίες της και να την ενημερώνω για τα οικονομικά της. Θυμάμαι μια φορά παραλίγο να διαπληκτιστώ μ' έναν νεαρό καρδιολόγο για την ηλικία της.

Γιατρός: Πόσο χρονών είσαι γιαγιά;

Γιαγιά: Πόσο χρονών είμαι Στρατή; Η γιαγιά ποτέ δεν έλεγε την ηλικία της, το θεωρούσε γρουσουζιά. Η γιαγιά γιατρέ είναι 98 χρονών.

Γιατρός: Αποκλείεται με κοροϊδεύεις και κινήθηκε επιθετικά εναντίον μου. Όπως έμαθα αργότερα ο γιατρός δεν έπαιρνε τα φάρμακά του.. που λένε! Του έδειξα την ταυτότητα και το βιβλιάριο υγείας της γιαγιάς, αλλά δεν πείστηκε! Μια εβδομάδα που ήταν η σειρά μου να της πάω φαγητό και αφού αποφάγαμε πιάσαμε κουβέντα. Της άρεσε να θυμάται τα παλιά. Τους γονείς της, τ' αδέλφια της, την ορφάνια της. Η μάνα της πέθανε μικρή από φυματίωση και ο πατέρας της ξαναπαντρεύτηκε. Δεν την διέκοπτα ποτέ, την άφηνα να μιλά και την απολάμβανα. Μερικές φορές δάκρυζα απ' αυτά που άκουγα και προσπαθούσα να κρυφτώ για να μην την κακοκαρδίσω. Αναπάντεχα ξεστόμισε αυτό που δεν περίμενα και αποσυντονίστηκα. Συνεχίζεται.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey