Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Πέθανε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κόβιτ, αφού η υγεία του είχε επιβαρυνθεί από τον ζαχαροδιαβήτη που υπέφερε. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στην Ελλάδα ως εκφωνητής ραδιοφώνου, αλλά δήλωνε μόνιμος κάτοικος Μονακό. Πέρασε απ' όλες τις βαθμίδες της δημοσιογραφίας ρεπόρτερ, συντάκτης, εκδότης εφημερίδων, αλλά εκεί που διέπρεψε ήταν το ραδιόφωνο. Λαϊκιστής και ασυμβίβαστος είχε πλήθος φανατικών ακροατών.
Δεν έχω προσωπική άποψη για την ποιότητα των εκπομπών του, γιατί τις ελάχιστες φορές που τον άκουσα στο ραδιόφωνο δεν ήταν του γούστου μου. Τα δε έντυπα-εφημερίδες το πλείστον, που έκδωσε δεν μακροημέρευαν. Μετά το θάνατο του βρέθηκε με μια τεράστια περιουσία σε ακίνητα και μετρητά που ουδείς παλαιός και νέος δημοσιογράφος δεν έχει δει ούτε στο όνειρό του, μέχρι σήμερα. Σπίτια στην Ελλάδα, Μονακό, Γαλλία, ΗΠΑ, Αγγλία, εκατομμύρια σε καταθέσεις. Κληρονόμοι οι δυο γιοί του και η σύζυγος. Ο ένας γιος, όπως γράφηκε στον Τύπο, αποποιήθηκε της περιουσίας και ο έτερος έθεσε αυτήν στον έλεγχο των φορολογικών μηχανισμών της χώρας μας, προς τιμήν του
Έχω ένα ερώτημα. Ο Λούθηρ Κινγκ είχε "ένα όνειρο". Πως και δεν έψαξαν οι συνάδελφοι του και πολιτικοί να μας πουν πως αποκτήθηκε αυτή η τεράστια περιουσία; Μούγκα! Γιατί;
Λειψυδρία εν όψει
Στο παρελθόν, η ιστορία διδάσκει, ότι έγιναν μακροχρόνιοι και φονικοί πόλεμοι μεταξύ των λαών για τη διαχείριση των υδάτων. Μέχρι σήμερα διαβάσαμε στον Τύπο και στα ενημερωτικά δίκτυα ότι πρόβλημα λειψυδρίας αντιμετώπιζαν μόνο ορισμένες χώρες της Αφρικής, μέχρι που το πρόβλημα χτύπησε και την πόρτα μας.
Θεωρούσαμε το βασικό δώρο της φύσεως ατέλειωτο και το σπαταλούσαμε χωρίς σεβασμό, έως ότου η κλιματική αλλαγή με τους παρατεταμένους καύσωνες, ο περιορισμός των βροχοπτώσεων και η υπερβολική κατανάλωση λόγω τουρισμού και αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, άγγιξε τη χώρα μας.
Λειψυδρία εν όψει (2)
Τι μέλλει γενέσθαι; Γνωστά και χιλιοειπωμένα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και έχουν γνώση οι φύλακες υπεύθυνοι του νησιού μας. Σήμερα θα σταθώ μόνο σε τρία:
1. Διαφήμιση- ενημέρωση. Ο κ. Βάλεσης έβαλε στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΛ ένα κονδύλιο. Στον Τύπο, στην Τηλεόραση (Τοπικά) στο διαδίκτυο. Σύντομα τηλεγραφικά σποτάκια. Στους λογαριασμούς του νερού, στον ίδιο φάκελο, μικρά χαρτάκια για τους καταναλωτές να σέβονται το νερό.
ΙΙ. Ταμιευτήρες. Όπου προσφέρεται στο νησί μας να γίνουν φράγματα όπως στον Τσικνιά.
ΙΙΙ. Αφαλάτωση: Δεν ξέρω να προτείνω πολλά. Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι την καλύτερη τεχνογνωσία για αφαλάτωση έχει το Ισραήλ και τα Εμιράτα του Κόλπου. Μέχρι εδώ φτάνουν οι γνώσεις μου.
Του Λευτέρη Παπαδόπουλου
Πριν λίγες ημέρες 35.000 λαού στο Καλλιμάρμαρο αποθέωσε τον δημοσιογράφο και στιχουργό κ. Λευτέρη Παπαδόπουλο που εγγίζει τα 90 έτη ζωής. Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε το "Κάτθανε Διαγόρα ουκ ες Όλυμπον αναβήσει". Η Χάρις Αλεξίου διέκοψε την αποχή απ' το τραγούδι και για χάρη του τιμώμενου τραγούδησε τον "Αρχηγό": "Φτιάχναμε καπέλα από χαρτί και είχαμε και ξύλινα ντουφέκια κι ήταν ο πόλεμος γιορτή στα παλιά μας στέκια. Όλοι σε φωνάζαν αρχηγό, ήξερες μονάχα να διατάζεις, έτρεχα ξοπίσω σου κι εγώ για να με κοιτάζεις" και αποθεώθηκε.
Μερικοί αναβαθμίζουν τον Παπαδόπουλο σε ποιητή, κατά την ελάχιστη άποψή μας ήταν στιχουργός και με την μελοποίηση των στίχων του έγινε γνωστός στη χώρα μας και όχι μόνον. Συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους σύγχρονους συνθέτες, αλλά εκείνον που αγάπησε και ως φίλο ήταν ο Μάνος Λοΐζος. Γνωστό τον Παπαδόπουλο στην "πιάτσα" τον έκανε η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου απευθυνόμενη σε Τσιτσάνη, Καλδάρα, Παπαϊωάννου: "Ρε σεις τούτος ο μικρός θα σας στείλει στη σύνταξη". Τον Παπαδόπουλο δεν τον πολυσυμπαθούσε ο Μάνος Χατζηδάκης.
Είπε ο κ. Χυτήρης για Ανδρέα Παπανδρέου
Ο κ. Χυτήρης, εξ απορρήτων του Ανδρέα Παπανδρέου και σύζυγος της κ. Φαραντούρη δήλωσε για τον Ανδρέα: «Πολλοί λένε ακόμα ότι ο Ανδρέας έπαιρνε δανεικά και τα σκόρπιζε. Σε πληροφορώ (Παύλο Παπαδόπουλο) ότι μπορεί να έγινε κι αυτό-και έγινε. Αλλά δανεικά παίρνει κάθε κυβέρνηση και κάθε χώρα. Η διαφορά είναι ότι ο Ανδρέας τα έδωσε σε όλους όχι σε πέντε ανθρώπους... Γι' αυτό στις δημοσκοπήσεις θεωρείται ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης». Έτσι επιβεβαιώνεται η άποψη του Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε». Και μετά επτωχεύσαμεν... άπαντες!
Η πρώτη γυναίκα του Ανδρέα, πριν από τη Μαργαρίτα- ελληνοαμερικάνα αυτή- έγραψε ότι ο Ανδρέας έπασχε από "χρόνια κατάθλιψη". Το ίδιο επιβεβαιώνει και ο φίλος και υπουργός του, ιατρός Παρασκευάς Αυγερινός.
Η υποδοχή του Κεντέρη
Κάτι έψαχνα στο διαδίκτυο και έπεσα πάνω στην υποδοχή του Ολυμπιονίκη των 200 μ. Κώστα Κεντέρη. Πλήθος κόσμου και τότε στην υποδοχή. Στην φωτογραφία ο Ολυμπιονίκης, δεξιά ο Δήμαρχος Γιακαλής, αριστερά το Νομάρχης Βουνάτσος, αμφότεροι πασηχαρείς και όπισθεν του Βουνάτσου μισοκρυμμένος ο υπουργός Αιγαίου κ. Σηφουνάκης. Δεν περίσσευε φαίνεται θέση και γι' αυτόν! Το νησί τίμησε δεόντως τον Κεντέρη. Έδωσε το όνομά του σ' ένα καράβι της ΝΕΛ και στο γήπεδο της Καλλονής. Έχω ολίγα ακόμα για τους πρωταγωνιστές, αλλά μια άλλη φορά.