Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

O βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης O βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης Φωτογραφία Αρχείου: Ελένη Γαλάνη

Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, αφορολόγητο 10.000 ευρώ και μείωση ΦΠΑ ζητά το ΠΑΣΟΚ

05/06/2024 - 14:48

Για βόλτες υπουργών στα νησιά του Αιγαίου με νοικιασμένες Porsche κάνει λόγο ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης θίγοντας παράλληλα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα έχει ως αποτέλεσμα όπως υποστηρίζεται την βίαιη μείωση του αριθμού των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματικών. Παράλληλα υπενθυμίζει τα οικονομικά μέτρα που ζητά το ΠΑΣΟΚ με στόχο την τόνωση της οικονομίας.

Ειδικότερα αναφέρει:

«Η Κυβέρνηση εκώφευσε προ έξι μηνών κατά τη ψήφιση του ν. 5073/2023 στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, στις προτάσεις σύσσωμης της μεσαίας τάξης και τελικά ΨΗΦΙΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ το νέο φορολογικό νόμο, που στόχο είχε τη ΒΙΑΙΗ ΜΕΙΩΣΗ του αριθμού των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο νόμος αυτός, δυστυχώς, δεν φορολογεί εισοδήματα αλλά επαγγέλματα, που πρέπει να μειωθούν κατά τη κυβέρνηση!

Την ώρα που το 2023, οι τράπεζες συσσώρευσαν υπερκέρδη 4 δις, με αθέμιτες και απαράδεκτες, κοινωνικά, χρεώσεις προμηθειών, που ανέχθηκε η κυβέρνηση και ταυτόχρονα παρατείνει το καθεστώς αναβαλλόμενης φορολογίας, ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ, θεωρεί ως πληγή της φοροδιαφυγής, την “μαρίδα” των ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ και ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, κατά πως λέει ο σοφός λαός “προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι”.

Σημειώνω πως η αλλαγή του φορολογικού συστήματος δεν ήταν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που εξήγγειλε προεκλογικά.

Μολονότι, θεωρώ ότι η αλαζονεία του 41%, έχει “σφραγίσει” τα αυτιά και τα μάτια της κυβέρνησης, κάνω έκκληση τούτη την ύστατη στιγμή για τα παρακάτω:

  1. Να δεχθεί τη πρόταση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για αφορολόγητο ύψους 10.000 ευρώ για όλους τους φορολογούμενους
  2. Να καταργήσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το τέλος επιτηδεύματος αφού εξήλθαμε από τα μνημόνια και η θέσπιση του έγινε με μνημονιακό νόμο
  3. Να μειώσει το ύψος του ΦΠΑ για όλη τη νησιωτική Ελλάδα και όχι μόνο για τα “προσφυγονήσια” του μεταναστευτικού,  εφαρμόζοντας τη συνταγματική ρήτρα περί νησιωτικότητας (άρθρο 101 παρ. 4). Δεν είναι δυνατόν στα ιστορικά νησιά του Άη Στράτη και των Ψαρών αλλά και στις Οινούσσες, με δυο έως πέντε επιχειρήσεις, να έχουν ΦΠΑ 24%, την ώρα που για λόγους εθνικούς και δημογραφικού, επιβάλλεται η ΘΕΣΠΙΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ των κατοίκων. Δεν είναι δυνατόν η Λήμνος, νησί του Ν. Λέσβου, με τεράστια γεωστρατηγική σημασία, να έχει 24% ΦΠΑ και να τελεί σε κυβερνητική εγκατάλειψη.

Η μεσαία τάξη, σύσσωμη, στις 17 Ιουνίου 2024, κινητοποιείται και προσφεύγει, ορθά, κατά τη γνώμη μου, ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, για τον άδικο φορολογικό νόμο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η μεσαία τάξη είναι σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ και ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ τα μέγιστα να βλέπει τους Υπουργούς της Κυβέρνησης, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, να κάνουν βόλτες στα νησιά του Αιγαίου με μισθωμένες PORSCHE!

Τον λόγο έχει ο κυρίαρχος λαός, πλέον, στις 9 Ιουνίου, να προσγειώσει την ΥΠΕΡΦΥΑΛΗ και ΕΠΙΖΗΜΙΑ για τους πολίτες ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ σας!!!».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey