Το εκλογικό του πρόγραμμα ανακοίνωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ

«Πρόγραμμα ανακούφισης του λαού»

06/06/2012 - 15:05

Να συνδυάσει το ριζοσπαστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και το ρεαλισμό επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ με το εκλογικό του πρόγραμμα, όπως ανέφερε χθες το μεσημέρι ο συντονιστής του κόμματος στη Λέσβο, Νίκος Χρυσάφης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο ξενοδοχείο «Lesvion».

Να συνδυάσει το ριζοσπαστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και το ρεαλισμό επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ με το εκλογικό του πρόγραμμα, όπως ανέφερε χθες το μεσημέρι ο συντονιστής του κόμματος στη Λέσβο, Νίκος Χρυσάφης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο ξενοδοχείο «Lesvion». Μαζί του στη συνέντευξη ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές Γιάννης Ζερδελής και Κώστας Κουμλέλλης και το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Γραμματείας τού ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσιγώνιας.

Οι τρεις βασικοί στόχοι του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανακούφιση του λαού από την κρίση, η σταθεροποίηση της οικονομίας και η εμπέδωση αισθήματος ελπίδας και ασφάλειας για το μέλλον στο ελληνικό λαό, υπογράμμισε ο κ. Χρυσάφης και επανέλαβε τη δήλωση του προέδρου του κόμματος πως το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών είναι «μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».

Με το πρόγραμμά του, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πετύχει τη σωτηρία του λαού, αλλά και μια ισότιμη σχέση με τις άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Χρυσάφης ανέφερε ότι δε θα πρέπει να υπάρξει καμμία διαρροή ψήφου προς τα δεξιά αλλά ούτε και προς τα αριστερά. Ωστόσο, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου διευκρίνισε ότι δε θα πρέπει να γίνει διαρροή ψήφων προς τη Δεξιά, αλλά δε θεωρεί χαμένες τις ψήφους που πηγαίνουν στα άλλα κόμματα της Αριστεράς. Επιθυμία τού ΣΥΡΙΖΑ είναι και τα άλλα κόμματα της Αριστεράς να βγουν ενισχυμένα από τις εκλογές, καθώς έτσι θα μπορεί να σχηματιστεί αριστερή κυβέρνηση.

Ο κ. Τσιγώνιας δήλωσε πως η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα υποχρεώσει τα άλλα κόμματα της Αριστεράς που θα είναι στη Βουλή, να δουν με διαφορετικό τρόπο το θέμα της κυβερνητικής συνεργασίας. Άφησε, έτσι, να εννοηθεί πως και το Κ.Κ.Ε. και η Δημοκρατική Αριστερά θα υποχρεωθούν να αντιμετωπίσουν τα πράγματα υπό διαφορετικό πρίσμα την επομένη των εκλογών.

Παράλληλα ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει τώρα κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και θα ήταν ψευδές να παρουσιαζόταν μια κοστολόγηση αυτήν τη στιγμή. Άλλωστε, όπως είπε, στόχος είναι να καλυφθούν οι βασικές βιοτικές ανάγκες των λαού, παρομοιάζοντας το μνημόνιο με μια κόλαση από την οποία πρέπει να αποδράσουμε.

Συνεχίζοντας την αναφορά στο θέμα της κοστολόγησης του προγράμματος, ο εκλεγμένος βουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής τόνισε ότι η υγεία δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με κριτήρια αγοράς, κατηγορώντας τις κυβερνήσεις τής Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ότι με την πολιτική τους κατεδαφίζεται το κράτος πρόνοιας και ο κλάδος της υγείας.

Τη βεβαιότητα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δεχθεί την κατάργηση του μνημονίου επεσήμανε ο κ. Τσιγώνιας, καθώς θεωρεί ότι το κόστος από μια έξοδο της χώρας από το Ευρώ θα είναι μεγαλύτερο από το κόστος της διάσωσής της. Παρ’ όλα αυτά, άφησε να φανεί ότι δεν υπάρχει ένα δεύτερο πλάνο για το πώς θα αντιδράσει στην περίπτωση που η τρόικα διακόψει τη χρηματοδότηση της χώρας. Το μόνο που είπε ήταν ότι «θα βρεθούν άλλες λύσεις» και ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι μια δύσκολη πορεία. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την ενεργό συμμετοχή του λαού σε αυτή την προσπάθεια.

Χθες στις 7:30 το απόγευμα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey