Στη μάχη τα στελέχη τού ΠΑΣΟΚ

«Η τύχη της έδρας στα χέρια μας»

06/06/2012 - 15:00

Στελέχη, μέλη και φίλοι τού ΠΑΣΟΚ ανασυγκροτούν τις δυνάμεις τους εν όψει των εκλογών, αφού όπως υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ολομέλεια του κόμματος στη Λέσβο, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, «η τύχη της έδρας στο Νομό είναι στα χέρια μας».

Στελέχη, μέλη και φίλοι τού ΠΑΣΟΚ ανασυγκροτούν τις δυνάμεις τους εν όψει των εκλογών, αφού όπως υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ολομέλεια του κόμματος στη Λέσβο, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, «η τύχη της έδρας στο Νομό είναι στα χέρια μας».

Με τη συμμετοχή και νεολαίων του Κινήματος, στην οποία αναφέρθηκε η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου τού ΠΑΣΟΚ, Μαρία Ψήμμα, έγινε στο «Λώριετ» συγκέντρωση με ομιλητή τον κ. Ανδρουλάκη, που επεχείρησε να εξοπλίσει με επιχειρήματα τις θέσεις και τη στάση του κόμματος σε μια σειρά από θέματα της επικαιρότητας.

Το δεύτερο μέρος της συγκέντρωσης, που διήρκεσε περίπου δυο ώρες, αφιερώθηκε στις τοποθετήσεις στελεχών, απ’ τις οποίες δεν έλειψε η αυτοκριτική διάθεση, όπως και η αισιοδοξία πως μπορεί να κερδηθεί με δουλειά, πόρτα την πόρτα, η χαμένη έδρα.

Άλλο ύφεση, άλλο χρεωκοπία
Με σύντομη αξιολόγηση του μηνύματος των προηγούμενων εκλογών ξεκίνησε ο κ. Ανδρουλάκης την ομιλία του, σημειώνοντας, με αφορμή και την παρουσία των νεολαίων, ότι το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε ακριβά το γεγονός ότι δεν υπήρξε ανανέωση στις τάξεις του τα προηγούμενα χρόνια. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα, κυρίως σε σχέση με το μνημόνιο, στα οποία πολλά στελέχη τού ΠΑΣΟΚ αδυνατούν να αντιπαρατεθούν και να εξηγήσουν τις επιλογές του κόμματός τους, αφήνοντας έτσι να αιωρούνται δίχως απάντηση λαϊκίστικες απόψεις.

Ένα ακόμη σημείο στο οποίο έδωσε έμφαση ο ομιλητής, ήταν η ανάγκη να συγκρίνονται τα βιώματα, ώστε να γίνονται σαφείς και οι διαφορές που υπάρχουν. Όπως είπε ενδεικτικά, άλλο είναι ένα θερμό επεισόδιο και άλλο ο πόλεμος, ή εν προκειμένω για την οικονομία, άλλο είναι η διανυόμενη ύφεση και άλλο η χρεωκοπία.

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική σε κάποιους που «λεονταρίζουν», δίχως να αναγνωρίζουν πως λόγω του μνημονίου μειώθηκε το έλλειμμα, ενώ ανέφερε πως η νίκη του λαϊκισμού στη χώρα ξεκίνησε με την ήττα του νόμου Γιαννίτση. Ο ίδιος μίλησε ακόμη για την ανάγκη σχεδιασμού της νέας παραγωγικής βάσης της χώρας και για τη δημιουργία σταθερών δομών ανάπτυξης, ενώ επεσήμανε, καταλήγοντας, την προτεραιότητα που δίνει το ΠΑΣΟΚ στο εκλογικό του πρόγραμμα στην κοινωνική συνοχή στη χώρα, που όπως υποστήριξε χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey