Προς επαναλειτουργία το Σφαγείο Ερεσού

01/07/2012 - 05:56
Ένα περίπου χρόνου μετά τη σφράγισή του, με απόφαση της τότε υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένας Αποστολάκη, ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει. Το διάστημα που μεσολάβησε, το Σφαγείο της Ερεσού, που πέρασε στην ιδιοκτησία του Δήμου Λέσβου από τον τέως Δήμο Ερεσού, ενοικιάστηκε.
Ένα περίπου χρόνου μετά τη σφράγισή του, με απόφαση της τότε υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένας Αποστολάκη, ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει. Το διάστημα που μεσολάβησε, το Σφαγείο της Ερεσού, που πέρασε στην ιδιοκτησία του Δήμου Λέσβου από τον τέως Δήμο Ερεσού, ενοικιάστηκε στον έμπορο κρέατος Ιωάννη Αμερικάνο.

Την Παρασκευή, ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Ηρακλής Βερβέρης, με απόφασή του ενέκρινε τους νέους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας του Σφαγείου.
Σύμφωνα με την απόφαση, στο Σφαγείο, που εξυπηρετεί τους εμπόρους και τους κρεοπώλες της δυτικής Λέσβου, θα λειτουργούν δύο γραμμές σφαγής, μία για αιγοπρόβατα και μία για βοοειδή. Σε ημερήσια βάση μπορούν να σφαχτούν 400 αιγοπρόβατα και ένα μοσχάρι.
Το συνολικό βάρος των ζώων που θα σφάζονται στο Σφαγείο δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 5,2 τόνους ζώντων ζώων.
Οι ωφέλιμοι χώροι του Σφαγείου είναι 320,68 τετραγωνικά μέτρα.
Στους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους της μονάδας προβλέπεται ότι κάθε ημέρα λειτουργίας του Σφαγείου θα οδηγούνται 439 κιλά υποπροϊόντων σφαγής προς αδρανοποίηση στα Βιομηχανικά Σφαγεία Λέσβου, τη μοναδική επιχείρηση του νησιού η οποία διαθέτει μονάδα αδρανοποίησης υποπροϊόντων σφαγής. Παράλληλα, το Σφαγείο της Ερεσού θα διατηρεί μητρώο παραγωγής και διακίνησης αποβλήτων που περιέχουν ζωικά υποπροϊόντα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey