Με γρήγορους ρυθμούς κινείται η παράδοση των αεροδρομίων στη «Fraport»

Το ΤΑΙΠΕΔ έκανε απογραφή στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

22/01/2016 - 23:56

Το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη 19 και 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε φυσική απογραφή στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης από το ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις από τους εργαζoμένους.

Το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη 19 και 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε φυσική απογραφή στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης από το ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις από τους εργαζoμένους.

Η απογραφή αφορούσε κινητά αντικείμενα (έπιπλα, υπολογιστές κ.λπ.) κι όχι τα ακίνητα και είναι μέρος της διαδικασίας μεταβίβασης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στην κοινοπραξία «Fraport A.G. -Slentel LTD».

Οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου Μυτιλήνης, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), δηλώνουν στο «Ε» ότι δε γνωρίζουν απολύτως τίποτα για το πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία μεταβίβασης των περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία. Ωστόσο, θεωρούν ότι τα πράγματα κινούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η παράδοση των αεροδρομίων στην κοινοπραξία αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

Εντωμεταξύ, το ΤΑΙΠΕΔ έχει καταθέσει τη σύμβαση παραχώρησης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της χώρας για το σχετικό έλεγχο. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) έχει ανακοινώσει ότι θα προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνιστικότητας, καθώς θεωρεί ότι η Ελληνική Επιτροπή θα ακολουθήσει το πνεύμα των κυβερνητικών αποφάσεων και θα εγκρίνει την παραχώρηση των αεροδρομίων.
Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες εκδικάσθηκε η προσφυγή κατά της σύμβασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η ΟΣΥΠΑ, Δήμοι, Δικηγορικοί Σύλλογοι, Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια της χώρας κι άλλοι φορείς.

Η ΟΣΥΠΑ θεωρεί ότι η όλη διαδικασία είναι αντίθετη με το σύνταγμα της χώρας και με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Με την προσφυγή ζητείται η ακύρωση των κυβερνητικών αποφάσεων, με τις οποίες παραχωρήθηκαν τα αεροδρόμια στο ΤΑΙΠΕΔ και οι οποίες δίνουν στο Ταμείο τη δυνατότητα να μεταβιβάζει τη διαχείριση των αεροδρομίων σε άλλους φορείς. Η έκδοση της απόφασης αναμένεται μετά την παρέλευση αρκετών μηνών.

Η τύχη των εργαζομένων
Την πλήρη άγνοιά τους για το εργασιακό τους μέλλον δηλώνουν οι εργαζόμενοι. Το μόνο που τους έχει τονιστεί από το διοικητή της υπηρεσίας είναι πως κανένας εργαζόμενος της υπηρεσίας δε θα χάσει τη θέση του. Πρόκειται για μια προφορική διαβεβαίωση που φαίνεται ότι δεν καθησυχάζει κανέναν εργαζόμενο.
Σε μεγάλο βαθμό η τύχη των εργαζομένων αναμένεται να κριθεί από το νέο οργανόγραμμα της υπηρεσίας, που θα δοθεί στη δημοσιότητα το επόμενο διάστημα.

Το οργανόγραμμα θα ορίζει τις θέσεις εργασίας σε κάθε αεροδρόμιο της χώρας για τους εργαζόμενους της ΥΠΑ και απ’ αυτό θα προκύπτει και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες της υπηρεσίας στη λειτουργία των αεροδρομίων καθώς και οι αρμοδιότητες της κοινοπραξίας.

 

Δήλωση Νότη Μαριά
Το ζήτημα της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας έθεσε τη Δευτέρα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο ευρωβουλευτής μίλησε για παραβίαση των κανόνων δικαίου της Ε.Ε. περί ανταγωνισμού και κρατικών ενισχύσεων στη σύμβαση της «Fraport» για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας και ζήτησε να λάβει θέση η Κομισιόν. Το γεγονός ενόχλησε το Γερμανό ευρωβουλευτή Βέρνερ Λάνγκεν -επειδή ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε σε εταιρεία κρατικών γερμανικών συμφερόντων- ο οποίος του επιτέθηκε λεκτικά, επιχειρώντας να του προσάψει «αγώνα κατά της Γερμανίας». Ο Έλληνας ευρωβουλευτής απάντησε ότι πρόκειται για «αγώνα ενάντια στον νεοαποικισμό της σημερινής γερμανικής πολιτικής».
Ο κ. Μαριάς καταγγέλλει ότι «σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, που χειρίστηκε την παραχώρηση των 14 ελληνικών αεροδρομίων, “έτυχε” να είναι θυγατρική της “Loufthansa”, η οποία “Loufthansa” έχει το 8,5% της “Fraport”».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey