Ιστορική συμφωνία Grimaldi με ΝΕΛ

Ανοίγει δρόμους, ανατρέπει ισορροπίες

04/10/2012 - 15:17

Ανακοινώθηκε χθες η συμφωνία τής ΝΕΛ με τον Όμιλο Grimaldi στις γραμμές της Αδριατικής. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία για τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, η οποία αποκτά ένα πολύ μεγάλο σύμμαχο, με πανευρωπαϊκή εμβέλεια στο χώρο της ακτοπλοΐας.

Ανακοινώθηκε χθες η συμφωνία τής ΝΕΛ με τον Όμιλο Grimaldi στις γραμμές της Αδριατικής. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία για τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, η οποία αποκτά ένα πολύ μεγάλο σύμμαχο, με πανευρωπαϊκή εμβέλεια στο χώρο της ακτοπλοΐας.

Στην κοινή ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι εταιρείες, γίνεται αναφορά αποκλειστικά και μόνο στη συνεργασία των δύο πλευρών στη γραμμή Ηγουμενίτσας - Μπρίντιζι. Μια γραμμή στην οποία η ΝΕΛ έχει μεγάλη επιτυχία στις μεταφορά φορτηγών. Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι επίκειται η ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο πλευρών και σε άλλα επίπεδα.

Η συμφωνία τής ΝΕΛ με τον Όμιλο Grimaldi είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει τις ισορροπίες και στα νερά μας, διότι η ΝΕΛ που μέχρι τώρα ήταν ο φτωχός συγγενής του ελληνικού αρχιπελάγους, μπαίνει κάτω από την ομπρέλα ενός ομίλου με ηγετική παρουσία στο Αιγαίο. Στον Όμιλο Grimaldi ανήκουν οι «Μινωικές Γραμμές» και επίσης έχει μια πολύ μεγάλη συμμετοχή στην Hellenic Seaways.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η ΝΕΛ θα εισφέρει το δικό της μερίδιο στην αγορά στα δύο πλοία τύπου Ro-Pax («Sorrento» και «Florencia») που δρομολογεί ο Όμιλος Grimaldi στη γραμμή Ηγουμενίτσας - Μπρίντιζι, τα οποία κινούνται με υπηρεσιακή ταχύτητα 23 κόμβων και μπορούν να μεταφέρουν περισσότερους από 950 επιβάτες και 170 αυτοκίνητα.
Εμπορικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΝΕΛ θα συμβάλει στην ενίσχυση της οργάνωσης του ιταλικού ομίλου στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνεργασίας στις γραμμές της Ελλάδας, της Τουρκίας και των Βαλκανίων.

Στη συμφωνία τους, οι δυο εταιρείες δεσμεύονται να αναπτύξουν επιπλέον τονάζ μεταξύ του Μπρίντιζι και διάφορων ελληνικών προορισμών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Με δυο λόγια, η ΝΕΛ αξιοποίησε το δίαυλο μεταφοράς φορτηγών από την Τουρκία προς την Ευρώπη μέσω της Λέσβου, που η ίδια δημιούργησε, για να πετύχει τη συμφωνία. Τώρα αποδρομολογεί το πλοίο που είχε στη γραμμή Ηγουμενίτσας - Μπρίντιζι και το μόνο που θα κάνει, είναι να αποκομίζει έσοδα.

Παράλληλα, θα αξιοποιήσει το εκτεταμένο δίκτυο που έχει στο Αιγαίο, για να ενισχύσει τις δραστηριότητες του Ομίλου Grimaldi.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey