Φωλιές αηδονιού Bülbül Yuvası γλυκό του Μπαϊραμιού

14/04/2024 - 13:00

Την συνταγή που είναι επίκαιρη λόγω το εορτασμού του Σεκέρ (ζάχαρη) Μπαιράμ, μας δίνει η όμορφη Πλωμαρίτισσα Αρχοντούλα Τσαρέα -Koatzioglu, που αψήφησε παραδόσεις και προκαταλήψεις, παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της και ζει πια ανάμεσα Αϊβαλί και Πλωμαρι. Φέτος μάλιστα άνοιξαν τουριστικό πρακτορείο στο Πλωμάρι και εκτός απ’ τις γενικές υπηρεσίες εισιτήρια διοργανώσεις εκδρομών κλπ., αναλαμβάνουν με τον σύζυγοτης Χουσείν, που είναι καπετάνιος τουριστικού σκάφους και περιηγήσεις στο Αιγαίο!

Τα υλικά για την ζύμη: 200 -γραμ. βούτυρο, ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ, ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι, 1 αυγό, ½ φλ τσαγιού σιμιγδάλι , ½ φλ τσαγιού γιαούρτι , 4-4,5 ποτήριανερό.

Για το σιρόπι: 2 ποτήρια νερό, 2,5 ζάχαρη, 1 λεμόνι χυμός.

Για την γέμιση: 1 αυγό, 1 ποτήρι χοντροκομμένα φιστίκια Αντέμπ (Αίγινας ) ή καρύδια.

Ξεκινήστε με το σιρόπι κατά τα γνωστά για να το έχετε έτοιμο ΄και κρυώσει. Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τις φωλιές ανακατεύοντας όλα τα υλικά εκτός απ’το αλεύρι το μπέικιν που τα προσθέτουμε σταδιακά ζυμώνοντας, αν κολλάει η ζύμη προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε κάπως παχύ φύλλο, κόβουμε κομμάτια με κουπ -πατ, κάνουμε μια τρύπα στη μέση και τη διαμορφώνουμε σαν φωλιά - θήκη. Αλείφουμε τη ζύμη με αυγό και τέλος βάζουμε τα καρύδια. Τα τοποθετούμε με λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο 189 c.για 20 περίπου λεπτά, Μόλις τα βγάλουμε τα περιχύνουμε με το σιρόπι και τα σερβίρουμε όταν το απορροφήσουν. Μπορούμε αν δεν προλαβαίνουμε να φτιάξουμε σπιτικό φύλλο για τις φωλιές, να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο που το διαμορφώνουμε έτσι που να γίνουν οι θήκες για να τις γεμίσουμε. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey