Λόγω κορονοϊού

Συμβολικές εκδηλώσεις για την 199η Εθνική Επέτειο Απελευθέρωσης[Vid]

25/03/2020 - 17:15

Με ασυνήθιστη λιτότητα, λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, γιορτάστηκε φέτος η 199η επέτειο απελευθέρωσης της χώρας μας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ως γνωστόν εδώ και μέρες είχε ανακοινωθεί από το αρμόδιο Υπουργείο ότι αναστέλλονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις και παρελάσεις που είχαν προγραμματισθεί και αντικαθίστανται με συμβολικές ενέργειες τιμής και μνήμης της εθνικής μας επετείου.

Σημαιοστολισμοί και F16

Στην πόλη της Μυτιλήνης σημαιστολίσθηκαν όλες οι κεντρικές υπηρεσίες και τα κτίρια του Δημοσίου, ενώ σημαίες τοποθέτησαν στα σπίτια και στα μπαλκόνια τους και εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Στις 12 το μεσημέρι, την ώρα που συνήθως ξεκινά η παρέλαση στην πόλη της Μυτιλήνης, από τα μεγάφωνα του Δήμου ακουγόταν ο Εθνικός μας Ύμνος ενώ λίγα λεπτά αργότερα τον ουρανό της πόλης μας έσχιζαν δύο F16 της Πολεμικής μας αεροπορίας.

Κατάθεση στεφάνων

Λίγο πριν το μεσημέρι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού μας κατέθεσαν στεφάνι στο Άγαλμα της Ελευθερίας και στο αντίστοιχο μνημείο του Δήμου Δυτικής Λέσβου τιμώνας την επέτειο και τους ήρωες της Επανάστασης. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey