Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η «Γεωτεχνική Ενότητα Αιγαίου» στις εκλογές για τη Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Αιγαίου τού ΓΕΩΤΕΕ, δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε η «Ενωτική Γεωτεχνική Κίνηση για το Αιγαίο» και τρίτη η «Πανεπιστημονική (Παν-γεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο) - Συνεργαζόμενοι».
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, καθώς δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί τα αποτελέσματα των εκλογών, η «Γεωτεχνική Ενότητα Αιγαίου» έλαβε 94 ψήφους, εκ των οποίων οι 32 απ’ τη Λέσβο. Η «Ενωτική Γεωτεχνική Κίνηση για το Αιγαίο» έλαβε 70 ψήφους, εκ των οποίων οι 47 απ’ τη Λέσβο. Η «Πανεπιστημονική (Παν-γεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο) - Συνεργαζόμενοι» έλαβε 24 ψήφους, εκ των οποίων μία απ’ τη Λέσβο.
Ο συνδυασμός «Ακομμάτιστο ΓΕΩΤΕΕ» έλαβε επτά ψήφους, εκ των οποίων οι έξι απ’ τη Λέσβο. Τέλος, η «Αριστερή Πρωτοβουλία Γεωτεχνικών» έλαβε πέντε ψήφους, εκ των οποίων δύο απ’ τη Λέσβο.
Επίσης βρέθηκαν δύο λευκά και δύο άκυρα ψηφοδέλτια. Οι συμμετοχή των γεωτεχνικών του Αιγαίου που ψήφισαν σε αυτές τις εκλογές, ανήλθε σε 92 άτομα.
Το αποτέλεσμα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου συνδυασμού κρίθηκε στη Ρόδο. Εκεί, ο συνδυασμός «Γεωτεχνική Ενότητα Αιγαίου» είχε δυναμική παρουσία και καλές υποψηφιότητες, με αποτέλεσμα να πάρει σημαντικό αριθμό ψήφων. Αντίθετα, ο συνδυασμός «Ενωτική Γεωτεχνική Κίνηση για το Αιγαίο» δεν είχε υποψηφίους στη Ρόδο, με συνέπεια το προβάδισμα που είχε στη Λέσβο, να εξανεμισθεί.
Ποιοι εκλέγονται
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως στη Δ.Ε. τού ΓΕΩΤΕΕ εκλέγονται από το συνδυασμό «Γεωτεχνική Ενότητα Αιγαίου» οι γεωπόνοι Ραλλού Τσίγγου και Νικόλαος Ταταράκης, ο δασολόγος Νικόλαος Θεοδωρίδης, ο κτηνίατρος Βασίλειος Καρβέλλης, ο γεωλόγος Αριστείδης Σκιαδόπουλος και η ιχθυολόγος Βάσια Βουρνάζου.
Από το συνδυασμό «Ενωτική Γεωτεχνική Κίνηση για το Αιγαίο» εκλέγονται ο γεωπόνος Παναγιώτης Κατσαβέλλης, ο δασολόγος Αθανάσιος Ψούνος, η κτηνίατρος Παναγιώτα Σαχανά και ο γεωλόγος Δημήτρης Ακριώτης. Μία έδρα «παίζεται» μεταξύ του συνδυασμού «Ενωτική Γεωτεχνική Κίνηση για το Αιγαίο» και του συνδυασμού «Πανεπιστημονική (Παν-γεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο) - Συνεργαζόμενοι».
Αν η έδρα καταλήξει στην «Πανεπιστημονική», πιθανότατα θα τη λάβει ένας εκ των γεωπόνων Κλέαρχου Γιουτλάκη, Διονυσίας Καλαντζή, Μιχαήλ Λεβογιάννη και Αγαπητού Χατζηδιάκου.
Σε ό,τι αφορά στην κεντρική διοίκηση του ΓΕΩΤΕΕ, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πρώτη δύναμη αναμένεται να αναδειχθεί η «ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών», λαμβάνοντας έξι έδρες, η «Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση» (εκφράζει το χώρο τού ΣΥΡΙΖΑ) αναμένεται να λάβει τέσσερις έδρες και η «Δημοκρατική Συμπαράταξη Γεωτεχνικών» (εκφράζει το χώρο τού ΠΑΣΟΚ) επίσης εκτιμάται ότι θα λάβει τέσσερις έδρες. Μία έδρα αναμένεται να λάβει η «Πανεπιστημονική (ΠΑΜΕ) - Συνεργαζόμενοι».
Η «Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση» και η «Δημοκρατική Συμπαράταξη Γεωτεχνικών» αναμένεται να συνεργαστούν για την εκλογή του προεδρείου.