Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Σε επιχείρηση διάσωσης από τα στελέχη του Λιμενικού μετατράπηκε η καθημερινή διαδικασία εντοπισμού και σύλληψης ομάδας μεταναστών, σε απόκρημνη περιοχή στο Τάρτι της Γέρας.
Η επιχείρηση διάσωσης το μεσημέρι της Πέμπτης ενός άντρα συριακής καταγωγής, ο οποίος είχε τραυματιστεί στην προσπάθειά του να σκαρφαλώσει σε απόκρημνη πλαγιά της περιοχής, ήταν επιτυχής. Στην επιχείρηση πήραν μέρος δυο σκάφη και οχήματα του Λιμενικού Σώματος, καθώς η προσέγγιση του τραυματία έγινε και από την ξηρά.
Δυο βάρκες προσέγγισαν τις ακτές στο Τάρτι και αποβιβάστηκαν από αυτές συνολικά 86 μετανάστες. Μία μικρή ομάδα εγκλωβίστηκε σε βραχώδη ακτή και προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν στα βράχια για να διαφύγουν.
Στην προσπάθεια αυτή, τραυματίστηκε ελαφρά ένας Σύριος. Στελέχη του Λιμενικού κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο από τη στεριά και μετά από εκτίμηση της κατάστασης, διαπιστώθηκε, πως ο ασφαλέστερος τρόπος απεγκλωβισμού ήταν διά θαλάσσης, οπότε και άμεσα πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του τραυματία σε σκάφος του Λιμενικού. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ελαφρύς τραυματισμός στο πόδι και χθες πήρε εξιτήριο.
Την ίδια ώρα, Λιμενικό και Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τους υπόλοιπους 86 μετανάστες που είχαν αποβιβαστεί το πρωί, μεταφέροντάς τους στη Μόρια.
Γεμάτη ξανά η Μόρια
Εν τω μεταξύ, ασφυκτική είναι η κατάσταση για μία ακόμα φορά στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια, με τον αριθμό των μεταναστών να έχει ξεπεράσει τους 100.
Το νούμερο αυτό ίσχυε για την Παρασκευή το πρωί, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, τη στιγμή που επιχείρηση από το Λιμεναρχείο βρισκόταν σε εξέλιξη για τον εντοπισμό αγνώστου αριθμού μεταναστών στην περιοχή της Κλειούς.
Προβληματισμός επικρατεί για τη διαχείριση του ζητήματος και την επάρκεια του Κέντρου Υποδοχής, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό Σύριων και Αφγανών μεταναστών στα απέναντι τουρκικά παράλια.