Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης έκανε δεκτή την αγωγή ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλει ο Δικηγορικός Σύλλογος κατά της υπαλλήλου που κατηγορείται για υπεξαίρεση, αποφασίζοντας τη συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της έως του ποσού του 1,5 περίπου εκατομμυρίου ευρώ. Παρ’ ότι η υπόθεση αναμένεται να τραβήξει σε βάθος χρόνου, μια και θα ακολουθήσουν οι τακτικές δίκες, με τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά μέτρα που κέρδισαν, οι Δικηγόροι πιστεύουν πως το σκάνδαλο το οποίο απ’ το τέλος του καλοκαιριού απασχολεί το νομικό κόσμο του Νομού, έχει προοπτική να κλείσει χωρίς σοβαρές οικονομικές απώλειες.
Το πόρισμα των Ορκωτών Λογιστών περίπου στα μέσα Νοεμβρίου τού 2011 κατέληγε με το συμπέρασμα, μετά απ’ τον έλεγχο του Λογαριασμού Κοινοπραξίας Συμβολαίων που διαχειριζόταν η κατηγορούμενη υπάλληλος, πως στην περίοδο της τελευταίας πενταετίας έχει δημιουργηθεί έλλειμμα της τάξης του 1.250.000 ευρώ. Χρήματα, δηλαδή, που έχουν χαθεί απ’ τις «τσέπες» των δικηγόρων του Νομού Λέσβου, οι οποίοι διά του Συλλόγου τους ξεκίνησαν τη διεκδίκησή τους απ’ τη φερόμενη ως υπαίτια της υπεξαίρεσης.
Την Παρασκευή, όπως είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Δημήτρης Καλλίας, εκδόθηκε η απόφαση απ’ την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε κάνει ο Σύλλογος εναντίον της. Με την απόφαση έγινε δεκτή η αίτηση για συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της, για περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, όπως συζητιόταν χθες μεταξύ δικηγόρων, υπάρχει ακίνητη περιουσία που εξ αδιαιρέτου κατέχει η κατηγορούμενη, την οποία με βάση τα ασφαλιστικά μέτρα δεν μπορεί να εκποιήσει.
Το επόμενο διάστημα προβλέπεται να ξεκινήσουν και οι τακτικές δίκες που αφορούν στην υπόθεση αυτή, στην οποία η υπάλληλος του ΛΕΑΔΜ (Λογαριασμός Ενίσχυσης και Αλληλεγγύης Δικηγόρων Μυτιλήνης) που είχε αναλάβει και τη διαχείριση του Λογαριασμού Κοινοπραξίας Συμβολαίων του Δικηγορικού Συλλόγου, αρνείται τις κατηγορίες που της έχουν απευθύνει, ισχυριζόμενη πως υπήρξε εις βάρος της σκευωρία.
Ας σημειωθεί ότι όλο το διάστημα απ’ τα μέσα Αυγούστου που δημοσιοποίησε το «Ε» το θέμα έως τώρα, συνεχίζονται οι έλεγχοι σε Λέσβο, αλλά και σε Λήμνο, ενώ της υπόθεσης έχει επιληφθεί και το ΣΔΟΕ Βορείου Αιγαίου.