
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
«Ανταρσία στο Αιγαίο» κατά πάντων
Αιχμηρή ανακοίνωση για τα νέα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα δύο μεγάλα έργα της δυτικής Λέσβου, το λιμάνι Σιγρίου και το δρόμο Καλλονής - Σιγρίου, εξέδωσε χθες η περιφερειακή παράταξη «Ανταρσία στο Αιγαίο».
Αιχμηρή ανακοίνωση για τα νέα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα δύο μεγάλα έργα της δυτικής Λέσβου, το λιμάνι Σιγρίου και το δρόμο Καλλονής - Σιγρίου, εξέδωσε χθες η περιφερειακή παράταξη «Ανταρσία στο Αιγαίο».
Στην ουσία, η παράταξη κατηγορεί τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ πως στην πραγματικότητα δεν ήθελαν να υλοποιηθούν τα έργα αυτά. Με τα δύο κόμματα ταυτίζει την παρούσα και την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, τις οποίες θεωρεί συνυπεύθυνες για την υφιστάμενη κατάσταση.
Μάλιστα αποτιμά πως η αντιπαράθεση που είχαν τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Γιακαλής και η κ. Καλογήρου είχε ως μόνο στόχο να αποκρυφτούν οι ευθύνες τους. Από τα πυρά της περιφερειακής παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ξέφυγε ούτε ο τέως βουλευτής τού ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης και ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης τής Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου. Τον κ. Σηφουνάκη κατηγορεί ευθέως ότι δε θέλει να γίνει το λιμάνι του Σιγρίου, ενώ το δεύτερο τον κατηγορεί πως δεν έκανε τίποτα για να προχωρήσει η κατασκευή του.
Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τονίζεται: «Το μήνυμα της εκλογικής καταβαράθρωσης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές δεν έφτασε, φαίνεται, ακόμα στα τοπικά στελέχη των δύο αυτών κομμάτων, που συνεχίζουν κυριολεκτικά να εμπαίζουν το λαό των νησιών μας τάζοντάς του έργα και ανάπτυξη που ποτέ δεν υλοποιούνται».
Από τη νέα κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η «Ανταρσία στο Αιγαίο» ζητά να επανενταχθεί ο δρόμος Καλλονής - Σιγρίου στο νέο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, αλλά και να αλλάξει ο προσανατολισμός των κοινοτικών προγραμμάτων, ώστε να κατασκευαστούν έργα υποδομής που έχουν ανάγκη τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπως είναι το λιμάνι του Σιγρίου.