![Emprosnet_Logo_no_background_new.png](/images/Emprosnet_Logo_no_background_new.png)
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Εγκρίθηκε χρηματοδότηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης
Στην πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών που είχαν προκύψει από την περίοδο 2007 - 2013, θα προχωρήσει το νομικό πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου το προσεχές διάστημα.
Στην πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών που είχαν προκύψει από την περίοδο 2007 - 2013, θα προχωρήσει το νομικό πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου το προσεχές διάστημα. Αυτό θα επιτευχθεί χάρη στην απόφαση του υπουργού Εσωτερικών να εγκριθεί επιχορήγηση συνολικού ποσού 1.769.722,91 σε Ν.Π.Δ.Δ. της χώρας για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους.
Για τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, έχει εγκριθεί από το Υπουργείο το ποσό των 405.332,00 ευρώ. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ποσό που αντιστοιχεί σήμερα στις ληξιπρόθεσμες οφειλές και το οποίο θα απορροφηθεί, έχει περιοριστεί και υπολογίζεται ότι είναι λιγότερο από 250.000 ευρώ. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο και πρόεδρο του Οργανισμού, Αναστασία Αντωνέλλη, αυτή η μείωση επετεύχθη χάρη στη σωστή διαχείριση που έγινε από τη διοίκηση του Οργανισμού.
Να θυμίσουμε ότι το Δεκέμβριο του 2011 είχε δοθεί η δυνατότητα να αιτηθούν χρηματοδότησης νομικά πρόσωπα που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τότε αυτές ανέρχονταν στις 405.332,00 ευρώ και αντιστοιχούσαν σε οφειλές που είχαν δημιουργηθεί από το 2007 έως το 2011, όπως αναφερόταν και στο αίτημα που είχε υποβάλει ο Οργανισμός. Στο μεταξύ, και μέχρι να εγκριθεί το αίτημα, ο φορέας κατάφερε να αποπληρώσει μέρος των οφειλών και να τις περιορίσει στις 250.000 ευρώ. Βέβαια ίσως από τα χρήματα αυτά να απορροφηθούν ακόμη λιγότερα, γιατί υπάρχουν και οφειλές οι οποίες εξαρτώνται από δικαστικές αποφάσεις που δεν έχουν τελεσιδικήσει ακόμη.
Μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν πληρωθεί τα ληξιπρόθεσμα, ωστόσο ο Οργανισμός θα ζητήσει τρίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, για την οποία όπως επισημαίνει η κ. Αντωνέλλη, είναι έτοιμοι να τη διαχειριστούν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας.
Πλήρη εξυγίανση!
Χάρη σε αυτήν τη χρηματοδότηση, θα μπορέσει να εξυγιανθεί πλήρως ο Οργανισμός που, όπως τόνισε η κ. Αντωνέλλη, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα χρέη του έφταναν στο 1.400.000 ευρώ όταν τον είχε παραλάβει. Ο στόχος μείωσης των οφειλών, όπως η ίδια δηλώνει, έχει επιτευχθεί σε σημαντικό βαθμό χάρη στη σωστή διαχείριση των χρημάτων, παρά το ότι οι επιχορηγήσεις ήταν μειωμένες, και γιατί - όπως υπογράμμισε - «διεκδικήσαμε ό,τι μας χρωστούσαν για να συνεχίσουμε την ύπαρξή μας». Τέλος, τόνισε ότι η οικονομική εξυγίανση συνεπάγεται την επιβίωση του Οργανισμού, καθώς εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν μόνο εκείνοι που χαρακτηρίζονται υγιείς οικονομικά.