Στο πλαίσιο περιστολής των δαπανών και στην προοπτική του νέου λιμανιού νέος λιμενικός σταθμός στο Σίγρι

Μετακομίζει στη… «Νησιώπη»!

17/12/2013 - 14:43

Οικονομικά ήταν κυρίως τα κίνητρα που οδήγησαν τους εκπροσώπους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης να απευθυνθούν στη δημοτική αρχή, ζητώντας το εγκαταλελειμμένο δημοτικό ξενοδοχείο «Νησιώπη» για να στεγαστεί σε αυτό ο Λιμενικός Σταθμός Σιγρίου.

Οικονομικά ήταν κυρίως τα κίνητρα που οδήγησαν τους εκπροσώπους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης να απευθυνθούν στη δημοτική αρχή, ζητώντας το εγκαταλελειμμένο δημοτικό ξενοδοχείο «Νησιώπη» για να στεγαστεί σε αυτό ο Λιμενικός Σταθμός Σιγρίου. Στόχος είναι να μειωθούν τα πάγια έξοδα της συγκεκριμένης υπηρεσίας και να αποφευχθεί έτσι τυχόν κλείσιμο του σταθμού. Επίσης όταν θα φτιαχτεί το νέο λιμάνι στο Σίγρι, θα υπάρχει μια αξιόλογη υποδομή που θα στηρίξει τη λειτουργία του.

Θετικοί ως προς το αίτημα του λιμενάρχη Μυτιλήνης, Εμμανουήλ Μαργωμένου, είναι τόσο οι εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας Σιγρίου, όσο και η δημοτική αρχή, που πρόκειται να δώσει και την τελική απάντηση επισήμως το προσεχές διάστημα. Βέβαια για την απάντηση θα πρέπει προηγουμένως να συνεδριάσουν τον Ιανουάριο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, σε δήλωσή του τάχθηκε υπέρ αυτού του αιτήματος, διευκρινίζοντας ότι περιμένει και το επίσημο αίτημα από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Ήδη πάρθηκε γνωμοδοτικού χαρακτήρα απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα από το Τοπικό Συμβούλιο της περιοχής, που ανάβει το «πράσινο φως», και για αυτήν έχει ενημερωθεί η δημοτική αρχή.

Για τα λεφτά
Οι αιτίες που οδήγησαν στην υποβολή αυτού του αιτήματος ήταν δύο και συνδέονται άμεσα μεταξύ τους. Όπως είπε ο πρόεδρος του Σιγρίου, Παύλος Τσίκνας, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Αθανασιάδης, η νέα στέγη ζητείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο στο πλαίσιο περιστολής των δαπανών, δεδομένου ότι από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί ο Λιμενικός Σταθμός στο Σίγρι, στεγάζεται σε ιδιωτικό κτήριο και ως εκ τούτου καταβάλλεται ενοίκιο. Δεδομένου ότι θα μειωθούν τα έξοδα, μειώνονται και οι πιθανότητες για μελλοντικό κλείσιμο του Σταθμού. Να θυμίσουμε ότι ήδη έχει δημοσιευθεί ο νέος οργανισμός του Λιμενικού Σώματος, σύμφωνα με τον οποίο καταργούνται οι λιμενικοί σταθμοί Περάματος και Σκάλας Καλλονής.

Το Λιμεναρχείο δε ζήτησε όλο το δημοτικό ξενοδοχείο «Νησιώπη», αλλά τον πρώτο και το δεύτερο όροφο του κτηρίου, ενώ το ισόγειο δε θα χρησιμοποιηθεί, αφού είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατραπεί σε αίθουσα αναμονής όταν δημιουργηθεί το λιμάνι Σιγρίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ξενώνα είχαν επισκεφτεί πριν από κάποιο διάστημα στελέχη του Λιμενικού και έκριναν ότι μπορεί να φιλοξενηθεί ο Λιμενικός Σταθμός. Βέβαια τα οικονομικά έξοδα για την αναδιαμόρφωση και τυχόν επισκευές του κτηρίου θα τα αναλάβει το αρμόδιο Υπουργείο, όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος Λέσβου.

Το κτήριο έχει κατασκευαστεί από το 1962 και είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια, βρισκόμενο σε άσχημη κατάσταση. Να επισημανθεί ότι το επιθεώρησε προ ημερών και ο δήμαρχος Λέσβου. Το κόστος των εργασιών δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη, αυτό θα συμβεί όταν παραχωρηθεί με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το κτήριο και ξεκινήσουν οι όποιες ενέργειες από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey