Ως μια από τις πιο άγριες επιθέσεις που έχει γνωρίσει το φοιτητικό κίνημα, αλλά και η νεολαία στην Ελλάδα, χαρακτηρίζει την ψήφιση του νέου νόμου-πλαισίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση η ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. Μυτιλήνης.
Ως μια από τις πιο άγριες επιθέσεις που έχει γνωρίσει το φοιτητικό κίνημα, αλλά και η νεολαία στην Ελλάδα, χαρακτηρίζει την ψήφιση του νέου νόμου-πλαισίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση η ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. Μυτιλήνης.
Κάνοντας λόγο για τη «γενιά του Πολυτεχνείου» που οδήγησε τη χώρα στο έσχατο, όπως λέει, σημείο, η ΔΑΠ τονίζει πως έχει θέσει εξ αρχής τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις της για το «μέλλον» των ελληνικών πανεπιστημίων. Εκτός άλλων, ζητούσε να ξεκινήσει ο διάλογος με όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα, κατέθεσε Πρόταση Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση, πρότεινε ανασύσταση της ΕΦΕΕ και ζήτησε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας για να καταθέσει τις προτάσεις της.
Ειδικά η ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. Μυτιλήνης διαφώνησε στη διάρθρωση και τις υπερεξουσίες του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου, όπως και με μια σειρά άλλα ζητήματα που αφορούν στους φοιτητές και ζητά να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος στα σημεία όπου διαφωνεί, να συνεργαστούν οι πρυτανικές αρχές, η τοπική κοινωνία και οι συνδικαλιστικοί φορείς για το πώς θα συνεχίσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου τη λειτουργία του, να γίνει ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας μέσα από τα Μ.Μ.Ε. και να συνεργαστούν οι πρυτανικές αρχές με τους τοπικούς φορείς.
«Ζούμε σε ένα περιφερειακό ίδρυμα, που συνεχώς μειώνονται οι εισακτέοι του (250 λιγότεροι από πέρυσι), που κανένα του τμήμα στην πανεπιστημιακή μονάδα της Μυτιλήνης δεν ξεπερνάει στις βάσεις εισαγωγής τα 12.000 μόρια», αναφέρει εκτός άλλων η παράταξη. «Πάνω από 600 περίπου οικογένειες θα έρθουν τις επόμενες μέρες στο νησί μας για να “φιλοξενηθούν” από ένα πανεπιστήμιο που αυτήν τη στιγμή δε γνωρίζουμε το μέλλον του. Η ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. Μυτιλήνης, ενστερνιζόμενη την κατάσταση που βιώνουν όλες οι οικογένειες ελέω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, προσπαθεί να συμμαχήσει με κάθε προοδευτικό κομμάτι της μικρής κοινωνίας μας, πριν οδηγηθούν οι καταστάσεις στα άκρα.»