«Πονοκέφαλο» δημιούργησε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ένα περιστατικό φυματίωσης σε έναν αλλοδαπό, Αφγανό υπήκοο, ο οποίος μένει νόμιμα εδώ και αρκετό καιρό στο νησί.
«Πονοκέφαλο» δημιούργησε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ένα περιστατικό φυματίωσης σε έναν αλλοδαπό, Αφγανό υπήκοο, ο οποίος μένει νόμιμα εδώ και αρκετό καιρό στο νησί. Ο αλλοδαπός νοσηλευόταν για μια εβδομάδα περίπου στο Νοσοκομείο και του χορηγείτο θεραπευτική αγωγή, όμως παρουσίασε επιπλοκή στο συκώτι και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε εξειδικευμένη μονάδα στην Αθήνα.
Από εκείνο το σημείο, όμως, ξεκίνησε ένας πραγματικός αγώνας δρόμου για να βρεθεί τρόπος να μεταφερθεί στην Αθήνα. Το Νοσοκομείο ζήτησε οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) για τον τρόπο μεταφοράς του και από εκεί τους προτάθηκε να προτιμηθεί το πλοίο. Ζητήθηκε λοιπόν από πλοίο της ΑΝΕΚ, που εκτελούσε τη Δευτέρα το δρομολόγιο Μυτιλήνη - Πειραιά, να μεταφερθεί με το πλοίο συνοδεία γιατρού, σε απομονωμένη καμπίνα. Η εταιρεία όμως αρνήθηκε και έτσι ο αλλοδαπός έμεινε αμανάτι στο νησί.
Χθες το Νοσοκομείο συνέχισε τις προσπάθειες, να βρεθεί τρόπος μεταφοράς του ασθενούς στην Αθήνα, και τελικά η λύση που επιλέχθηκε ήταν να μεταφερθεί με ειδική πτήση C 130 του ΕΚΑΒ.
Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης - σε ξεχωριστό θάλαμο - νοσηλεύεται άλλο ένα περιστατικό με αλλοδαπό, που έφθασε την Παρασκευή στη Μυτιλήνη, με υποψία φυματίωσης. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε απομονωμένο θάλαμο.