Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για την εισαγωγή τους στο ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ το ακαδημαϊκό έτος 2010 - 2011 πρέπει μέχρι και 12-7-2010 να αποστείλουν ταχυδρομικά και μόνο με συστημένη επιστολή (με την ένδειξη «Επιλογή υποψηφίων ΕΠΠΑΙΚ») τα δικαιολογητικά τους.
Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για την εισαγωγή τους στο ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ το ακαδημαϊκό έτος 2010 - 2011 πρέπει μέχρι και 12-7-2010 να αποστείλουν ταχυδρομικά και μόνο με συστημένη επιστολή (με την ένδειξη «Επιλογή υποψηφίων ΕΠΠΑΙΚ») τα δικαιολογητικά τους, στη Γραμματεία του ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Αθήνα (Ν. Ηράκλειο Αττικής, Σταθμός ΕΗΣ «Ειρήνη», Τ.Κ. 14121).
Η σχετική Ανακοίνωση-Προκήρυξη, η οποία συνοδεύεται από τον Πίνακα με τον αριθμό των εισακτέων ανά πόλη και ειδικότητα, τον ισχύοντα Κανονισμό Αξιολόγησης Υποψηφίων του ΕΠΠΑΙΚ και το έντυπο της Αίτησης και της Υπεύθυνης Δήλωσης, αναρτάται στην ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ακόλουθη διεύθυνση: www.aspete.gr (Τμήματα > Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων > Ανακοινώσεις-Προκηρύξεις).
Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για την εισαγωγή τους στο ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ το ακαδημαϊκό έτος 2010 - 2011
πρέπει μέχρι και 12-7-2010 να αποστείλουν ταχυδρομικά και μόνο, με συστημένη επιστολή (με την ένδειξη «Επιλογή Υποψηφίων ΠΕΣΥΠ») τα δικαιολογητικά τους στη Γραμματεία του ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Αθήνα (Ν. Ηράκλειο Αττικής, Σταθμός ΕΗΣ «Ειρήνη», Τ.Κ. 14121).
Στην ανωτέρω υπηρεσία αναρτάται η παρούσα Ανακοίνωση-Προκήρυξη, η οποία συνοδεύεται από τον Πίνακα με τον αριθμό των εισακτέων ανά κατηγορία, τον ισχύοντα Κανονισμό Αξιολόγησης Υποψηφίων του ΠΕΣΥΠ και το έντυπο της Αίτησης και της Υπεύθυνης Δήλωσης. Το ίδιο υλικό αναρτάται στην ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ακόλουθη διεύθυνση: www.aspete.gr (Τμήματα > Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων > Ανακοινώσεις-Προκηρύξεις).
Μικρές ηλικίες και διαπαιδαγώγηση
Το παρακάτω απόσπασμα είναι από άρθρο του καθηγητή Γενετικής Σταμάτη Αλαχιώτη και θεωρούμε ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:
«Ο εγκέφαλος είναι αναμφίβολα το πολυτιμότερό μας όργανο. Η διαμόρφωσή του και συνακόλουθα η λειτουργία του εξαρτάται τόσο από το γενετικό προγραμματισμό του καθενός -από τα γονίδια μας δηλαδή και τις παραλλαγές τους που έχει το κάθε άτομο- όσο και από τα παιδαγωγικά-περιβαλλοντικά ερεθίσματα που δέχεται, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Γεννιόμαστε με 100 δισεκατομμύρια νευρώνες (νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου) και τελειώνουμε με τον αριθμό αυτό. Εκείνο που αλλάζει με την εμπειρία, τη μάθηση δηλαδή, είναι οι διασυνδέσεις μεταξύ των εν λόγω νευρώνων, οι συνάψεις, ο αριθμός των οποίων φθάνει το μέγεθος του περίπου 1,5 τετράκις εκατομμύρια· οι συνάψεις αυτές δημιουργούν τα περίπλοκα νευρωνικά δίκτυα, στα οποία έχουν αποτυπωθεί οι γνώσεις μας και τα συναισθήματά μας, η εμπειρία μας όλη. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι ο εγκέφαλος ενός πεντάχρονου παιδιού φτάνει το 90% του όγκου του ενήλικου σταδίου του. Η παρατήρηση αυτή υποδηλώνει ότι το 90% των γνώσεων-εμπειριών μας κατακτάται ως τα πέντε μας χρόνια. Γι’ αυτό οι μικρές ηλικίες είναι πολύ ευαίσθητες στη διαπαιδαγώγηση, με τους παιδαγωγούς τους, γονείς και δασκάλους, να έχουν μεγάλη ευθύνη για το τι «εγγράφουν» στον εγκέφαλο των μικρών παιδιών.»