Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη πολιτιστική δράση για το περιβάλλον, με θέμα «Το Δέντρο της Ζωής σε Τέσσερις Εποχές», στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη πολιτιστική δράση για το περιβάλλον, με θέμα «Το Δέντρο της Ζωής σε Τέσσερις Εποχές», στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Να σημειωθεί ότι η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει το υπουργείο Πολιτισμού, από 1η έως 5 Μαΐου.
Πρόκειται για μία εκστρατεία με θέμα, όπως προαναφέρθηκε, «Το Δέντρο της Ζωής σε Τέσσερις Εποχές», δηλαδή το δέντρο, η σημασία και οι συμβολισμοί που συνδέθηκαν με αυτό από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή.
Στην εκστρατεία αυτή δε θα μπορούσε φυσικά να μη συμμετέχει και η Λέσβος. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν και με αφορμή την περιοδική έκθεση «Joseph Beuys: Olivestone», το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου συμμετείχε στην εκστρατεία με μια διήμερη δράση, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαΐου, που διοργανώθηκε από τη εικαστικό Ελένη Κοτσώνη.
Η δράση περιελάμβανε σύντομη παρουσίαση-προβολή, με θέμα την τοπιογραφία, τη φύση και την οικολογία στη σύγχρονη τέχνη, με ειδικότερη αναφορά στο έργο του Beuys. Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης, καθώς και εικαστικό εργαστήρι, με κατασκευές που θα αναρτηθούν σε δέντρα.
Συγκεκριμένα, τα περίπου 30 παιδιά που έδωσαν το παρών στη διήμερη αυτή δράση, ασχολήθηκαν με τη χαρτοκοπτική και τη ζωγραφική. Τα έργα του κοσμούν, αυτές τις μέρες, τα δέντρα του περιβάλλοντα χώρου του Μουσείου. Ήταν μια δράση που έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν καινούργια πράγματα, και όλα μαζί να ασχοληθούν μ’ αυτά, με το δικό τους τρόπο.
Με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα ανάλογων εκδηλώσεων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, όπου οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα.