Διαβεβαιώσεις πως θα πληρωθούν

01/07/2012 - 05:56
Να γίνει η κατανομή 174.500 ευρώ στις σχολικές επιτροπές περιμένουν πολλοί διευθυντές σχολείων στο Δήμο Μυτιλήνης, εκφράζοντας την αγωνία τους για το τι θα γίνει αν λήξει ο χρόνος δίχως να μοιραστούν οι τόσο αναγκαίες για τη λειτουργία της εκπαίδευσης χρηματοδοτήσεις.
Να γίνει η κατανομή 174.500 ευρώ στις σχολικές επιτροπές περιμένουν πολλοί διευθυντές σχολείων στο Δήμο Μυτιλήνης, εκφράζοντας την αγωνία τους για το τι θα γίνει αν λήξει ο χρόνος δίχως να μοιραστούν οι τόσο αναγκαίες για τη λειτουργία της εκπαίδευσης χρηματοδοτήσεις. Απ’ την πλευρά του Δήμου Μυτιλήνης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι η πληρωμή των συμβασιούχων είναι η πρώτη προτεραιότητα, διαβεβαιώνει πως πριν κλείσει ο χρόνος τα ταμεία των σχολικών επιτροπών θα έχουν πάρει τα χρήματά τους.

Με σημαντική καθυστέρηση εξ αιτίας και των εκλογών έχει κινηθεί η διαδικασία της χρηματοδότησης των σχολείων απ’ το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω των δήμων, για τα λειτουργικά τους έξοδα. Την προηγούμενη βδομάδα το θέμα αυτό απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης, που έκανε την αποδοχή της χρηματοδότησης ύψους 174.500 ευρώ, ενώ ενέκρινε και την κατανομή ανά σχολείο, βάσει της εισήγησης της αρμόδιας αντιδημάρχου Παιδείας, Μαρίας Λόζου. Ενώ όμως την επομένη της συνεδρίασης ξεκίνησε η διαδικασία για να εκταμιευθούν τα κονδύλια που εγκρίθηκαν για κάθε σχολική επιτροπή, διευθυντές που έσπευσαν να τα εισπράξουν, «βρήκαν τοίχο». Κι αυτό γιατί, όπως ενημερώθηκαν, υπήρξε εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου Οικονομικών, Απόστολου Πατέστου, να μη δοθούν ακόμη τα χρήματα στα σχολεία.

Αγωνία…

Δεδομένης της καθυστέρησης, αλλά κυρίως της αβεβαιότητας που προκαλεί η μετάβαση απ’ τους 13 στον ένα δήμο, όπως και η οικονομικά δύσκολη κατάσταση του Δήμου Μυτιλήνης, διευθυντές σχολείων που είναι και πρόεδροι των σχολικών επιτροπών δεν έκρυψαν την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι και το πότε θα πάρουν τα χρήματα που περιμένουν για να πληρώσουν το φωτοτυπικό χαρτί, τα μελάνια, τα τζάμια που έσπασαν, κι ό,τι γενικά πληρώνουν τα σχολεία με αυτές τις χρηματοδοτήσεις.
Ο κ. Πατέστος, απαντώντας στο ερώτημα γιατί σταμάτησε η διαδικασία της κατανομής, ανέφερε: «Δεν πρέπει να υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας στις σχολικές κοινότητες, που θα πάρουν έως το τέλος του χρόνου τα χρήματά τους. Η άμεση προτεραιότητά μας είναι οι πληρωμές των ανθρώπων, των συμβασιούχων, και στη συνέχεια θα δοθούν και τα χρήματα, επαναλαμβάνω έως το τέλος της χρονιάς, στα σχολεία.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey