Στην επίλυση των διαφορών που προέκυψαν σχετικά με το μη ορισμό αντιπεριφερειάρχη από τη Λήμνο, φαίνεται πως οδεύουν ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακάλης, και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λήμνου.
Στην επίλυση των διαφορών που προέκυψαν σχετικά με το μη ορισμό αντιπεριφερειάρχη από τη Λήμνο, φαίνεται πως οδεύουν ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακάλης, και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λήμνου. Η πρώτη διήμερη επίσκεψη του περιφερειάρχη στη Λήμνο, προχθές Τρίτη 1η και χθες Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, και η επικοινωνία που είχε με τους τρεις περιφερειακούς συμβούλους, θεωρείται καταλυτική για την επίλυση των ζητημάτων που προέκυψαν. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί είχε και μια πρώτη συνεργασία με το δήμαρχο Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή.
Τόσο στη συνάντηση με τους περιφερειακούς συμβούλους, όσο και στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Γιακαλής φρόντισε να ξεκαθαρίσει τα περί αρμοδιοτήτων του εντεταλμένου συμβούλου, ενώ σχετικά με τη μη αποδοχή της θέσης από την πλευρά του Βαγγέλη Γιαρμαδούρου ο κ. Γιακαλής τόνισε ότι «σύντομα θα υπάρξει πολιτικός προϊστάμενος».
Στη συζήτηση που έγινε, οι περιφερειακοί σύμβουλοι στάθηκαν σταθεροί στην άποψή τους για την τοποθέτηση αντιπεριφερειάρχη από τη Λήμνο, ενώ ο κ. Γιακαλής τόνισε ότι θα αναβαθμίσει το ρόλο του εντεταλμένου συμβούλου, αναφέροντας παράλληλα: «Δεν έκανα κανέναν αποκλεισμό, δεν έχει σημασία τι τίτλο θα διαθέσω για το νησί, αλλά το ενδιαφέρον που θα δείξω, και στο τέλος κρινόμαστε όλοι. Η Λήμνος θα έχει φωνή, είχα πει προεκλογικά. Και το τονίζω και τώρα ότι η Λήμνος θα έχει φωνή.»
Περί αρμοδιοτήτων
Διευκρινίζοντας τα περί αρμοδιοτήτων του θεματικού αντιπεριφερειάρχη, τόνισε ότι ο ρόλος του αφορά στην προσφορά των υπηρεσιών του για όλη την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. «Είχα ενημερώσει τον κ. Γιαρμαδούρο για την πρόθεσή μου να τον ορίσω εντεταλμένο σύμβουλο και εισέπραξα θετική απάντηση. Εκ των υστέρων ενημερώθηκα από τον Τύπο για τις αντιδράσεις που υπήρξαν. Δεν κρύβω την πικρία μου για αυτό το θέμα, καθώς περίμενα να με ενημερώσουν.»
Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ενημέρωσε για τον ορισμό των προϊσταμένων των υπηρεσιών του τέως Επαρχείου που εντάχθηκαν στην Περιφέρεια. Συγκεκριμένα, προϊστάμενος στο Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών ορίστηκε ο Βασίλης Ιωάννου, ο οποίος αναλαμβάνει και χρέη συντονιστή των υπηρεσιών, προϊσταμένη στο Τμήμα Εσωτερικής Υπηρεσίας η Ρούλα Καβάσιλα, στο Τμήμα Αγροτικών Υποθέσεων ο Μπάμπης Χατζόγλου και στο Τμήμα Συγκοινωνιών ο Σπύρος Γιαρμαδούρος.
Με Χατζηδιαμαντή
Προχθές Τρίτη 1η Φεβρουαρίου, κατά την πρώτη επίσκεψή του στη Λήμνο, ο αιρετός περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής, επισκέφθηκε το δήμαρχο Αντώνη Χατζηδιαμαντή.
Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε - όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λήμνου - «εξετάστηκαν όλα τα πεδία συνεργασίας για την αντιμετώπιση των πρακτικών προβλημάτων της περιόδου μετάβασης στη νέα πραγματικότητα, καθώς και η πορεία των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου».
Διαπιστώθηκε ότι οι δύο πλευρές κινούνται παράλληλα και σε συνεργασία, ενώ πάρθηκαν αποφάσεις για τη σύναψη σύμβασης διαβαθμικής συνεργασίας για την από κοινού αξιοποίηση του προσωπικού και των τεχνικών μέσων που διαθέτει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στη Λήμνο.
Τέλος, συζητήθηκε η αξιοποίηση της κτηριακής υποδομής για τη μελλοντική κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών και των νομικών προσώπων των δύο βαθμίδων.
Η συνεργασία του περιφερειάρχη με το δήμαρχο Λήμνου συνεχίστηκε στη Μυτιλήνη, καθώς ο κ. Χατζηδιαμαντής βρίσκεται από χθες στην έδρα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τη δρομολόγηση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν τη Λήμνο.