Δωρεάν είσοδος και ενημέρωση για όλους

01/07/2012 - 05:56
Δωρεάν για όλους θα είναι η είσοδος και η ενημέρωση που θα γίνεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου.
Τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Δωρεάν για όλους θα είναι η είσοδος και η ενημέρωση που θα γίνεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου. Στόχος του Μουσείου, να το επισκεφτεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος, που θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ένα «ταξίδι» στα τελευταία 20 εκατομμύρια χρόνια και να γνωρίσει το απολιθωμένο δάσος, τα ηφαίστεια και την ηφαιστειότητα της Λέσβου.

Πέρα από τις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου, οι επισκέπτες του θα μπορούν να περιηγηθούν στη μεγάλη περιοδική έκθεση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής «Ναυτική Παράδοση στο Αιγαίο: Ταρσανάδες και σκαριά». Σ’ αυτήν παρουσιάζονται εντυπωσιακά ομοιώματα σκαφών όλων των εποχών, που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του Αιγαίου για τις εμπορικές και άλλες τους ανάγκες, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Τέλος, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ειδική παρουσίαση και ενημέρωση για τη δημιουργία του απολιθωμένου δάσους Λέσβου στην αίθουσα οπτικοακουστικών μέσων του Μουσείου, καθώς και να περιηγηθούν στους μόνιμους εκθεσιακούς του χώρους από το επιστημονικό του προσωπικό.
Τέλος, όλα τα Σαββατοκύριακα θα προβάλλονται επιλεγμένα ντοκυμαντέρ πάνω σε θέματα φυσικής ιστορίας.


Και προβολή στην Τουρκία


Ένα εκτεταμένο άρθρο για το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου φιλοξενείται στο τελευταίο τεύχος του έγκυρου τουρκικού περιοδικού «Memlekent». Μέσα από άρθρο του διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Νίκου Ζούρου, το γεωλογικό μνημείο της Λέσβου παρουσιάζεται ως παράδειγμα φυσικού μνημείου, που προστατεύεται αποτελεσματικά και έχει αναδειχθεί ορθολογικά, μέσω των δράσεων του Μουσείου.

Το «Memlekent» είναι ένα τριμηνιαίο περιοδικό αφιερωμένο στον τουρισμό και τα ταξίδια και το όνομά του δηλώνει την αγάπη του για τις χώρες και τις πόλεις. Κάθε τεύχος του είναι αφιερωμένο και σε διαφορετικό θέμα, ενώ το τελευταίο τεύχος Ιουλίου - Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένο στα ελληνικά νησιά. Αφιερώματα υπάρχουν για τη Λέσβο και τα υπόλοιπα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά και τα νησιά του κεντρικού Αιγαίου.
Στο άρθρο του που φιλοξενείται στο περιοδικό, ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, αναπληρωτής καθηγητής Νίκος Ζούρος, παρουσιάζει το Απολιθωμένο Δάσος, την ανάδειξή του και τις δυνατότητες επίσκεψης στην προστατευόμενη περιοχή του, καθώς και τους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και τις δυνατότητες που προσφέρονται στους επισκέπτες για γνωριμία με την εξέλιξη των φυτών στη Γη, τη γεωιστορική εξέλιξη του Αιγαίου και τα φυσικά φαινόμενα. Αναφέρεται επίσης στα Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει απολιθωμένους κορμούς δέντρων.
Το άρθρο πλαισιώνεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό απολιθωμένων κορμών, τόσο από το χερσαίο, όσο και από το θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους, καθώς και φωτογραφικό υλικό των εκθεσιακών χώρων του Μουσείου και των Πάρκων της περιοχής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey