Στο πλαίσιο της μεγάλης δράσης τους στη Λέσβο, ανιχνευτές (μεγάλοι, δηλαδή, έφηβοι πρόσκοποι) και βαθμοφόροι τους, μέλη των Συστημάτων Προσκόπων 2ου και 9ου της Τοπικής Εφορείας Αναλήψεως Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Απολιθωμένο Δάσος.
Στο πλαίσιο της μεγάλης δράσης τους στη Λέσβο, ανιχνευτές (μεγάλοι, δηλαδή, έφηβοι πρόσκοποι) και βαθμοφόροι τους, μέλη των Συστημάτων Προσκόπων 2ου και 9ου της Τοπικής Εφορείας Αναλήψεως Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Απολιθωμένο Δάσος και γνώρισαν το μοναδικό αυτό μνημείο της λεσβιακής φύσης.
Οι πρόσκοποι βρίσκονται στη Λέσβο στο πλαίσιο θερινής δράσης, η οποία αποτελεί το επισφράγισμα στην ετήσια εκπαιδευτική δραστηριότητά τους. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο νησί, πρόκειται εκτός από το Απολιθωμένο Δάσος να επισκεφτούν επίσης διάφορα μέρη της Λέσβου και να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία του νησιού μας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου είχαν αρχικά την ευκαιρία να ενημερωθούν με οπτικοακουστικά μέσα για τη δημιουργία και μοναδικότητα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, την εξέλιξη των φυτών από τα πρώτα απολιθώματα που βρέθηκαν στη Λέσβο πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια μέχρι τα σύγχρονα φυτά του νησιού, τα ηφαιστειακά κέντρα της Λέσβου αλλά και την παλαιογεωγραφική εξέλιξη του Αιγαίου. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, όπου και γνώρισαν τη μοναδικότητα των απολιθωμάτων.
Οι δραστηριότητες συνεχίστηκαν στα υπαίθρια πάρκα Σιγρίου και Πλάκας, όπου γνώρισαν μοναδικά ριζικά συστήματα και εντυπωσιακούς απολιθωμένους κορμούς και ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες ανασκαφής και συντήρησης των απολιθωμάτων. Στο Πάρκο Πλάκας πραγματοποίησαν επίσης εθελοντικές εργασίες καθαρισμού των δέντρων σε σημεία που τους υποδείχτηκαν.
Οι δράσεις εθελοντικής προσφοράς στο απολιθωμένο δάσος θα συνεχιστούν και την Πέμπτη 16 Ιουλίου, οπότε και θα πραγματοποιήσουν εργασίες καθαρισμού μονοπατιών και απολιθωματοφόρων θέσεων στο Πάρκο Πλάκας.